Opět zdravím

Chci se zeptat zda máte taky někdy problém s dýmem po startu?? Občas se mi totiž stává, že po nastartování se objeví oblak dýmu, ale potom už je to OK. Navíc když někam dojedu, vypnu motor, otevřu dveře a lezu ven cítím benzín(pozn.: nádrž děravou nemám

)... Mám benzin, Rovera 416 / 1996 nyní se 197500km, žádná kontrolka nesvítí (krom ABSka, které jsem odpojil skrz vadné čidlo nebo jinou krpu v systému - dělalo to bordel

), tak nevím

Taky se mi občas stane, že když autu moc přišlápnu plyn začne to škubat, ale to jen někdy. Dřív to bylo vše OK, až teď poslední 2-3 týdny to dělá vše zmíněné...
Svíčky už mají nalítáno dost, je možné že to bude svíčkama? Ikdyž na volnoběh to můžu vytáčet jak chci a neškube to, až při zátěži si to někdy škubne. Nebo mi bude téct olej do motoru??? nějaký úbytek oleje sem zaregistroval a musím jednou za čas dolít... Ale on lehce utíká u držáku altecu (viz. jiné téma.) nebo jestli to teče i dovnitř?
Díky za každou radu

PS: za rady typu "jeď do servisu díky - stejně tam budu muset, ale až tak za dva týdny...abych to finančně ustál

"