Blanking EGR SDi/ Zaslepení EGR SDi
- white.lexus
Blanking EGR SDi/ Zaslepení EGR SDi
Zkoušel to už někdo? jaké to má pozitiva a negativa?
Rover 620 SDi Limited
Re: Blanking EGR SDi/ Zaslepení EGR SDi
taky jsem premyslel ze to na petasedme zaslepim.... ale zatim nebyl cas
Rover 220 Sdi (99)
Rover 75 Tourer CDTi (04)
Škoda 130L rally https://www.youtube.com/watch?v=wKCL7N__AfM
Rover 75 Tourer CDTi (04)
Škoda 130L rally https://www.youtube.com/watch?v=wKCL7N__AfM
nesaje to bordel zpět,na jaře to dělám též, loni už to nevyšlo.. a na emise to stejně má prd vliv...
R 400 SDI 99
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dnes měnil hadičky od přepadu od vstřikovačů a přišel jsem na to, že ten EGR ventil mám taky zaslepenej. Auto mám přez 5 let, takže to asi neuškodilo. Spotřeba do 6 litrů. Porovnávat nemůžu, jezdil jsem jen s ním
Rover 620 Sdi už je u Olsona
Rover 400 Tourer
Rover 25 1,4
Rover 400 Tourer
Rover 25 1,4
- white.lexus
kdyby se ti chtělo dát sem nějaké fotky abych věděl kde přesně to třeba zaslepit bylo by super tnxVenda 620 SDI píše:Tak jsem dnes měnil hadičky od přepadu od vstřikovačů a přišel jsem na to, že ten EGR ventil mám taky zaslepenej. Auto mám přez 5 let, takže to asi neuškodilo. Spotřeba do 6 litrů. Porovnávat nemůžu, jezdil jsem jen s ním

Rover 620 SDi Limited
-
- Kontaktovat uživatele:
Pokusim se alespoň mobilem, foťák mam rozbitej. Ale je to jednoduchý. Sundáš plastový kryt motoru. Přez motor vede taková hliníková hubice, do které je zapojena hadice od mezichladiče. Zezado do ní vede vlevo opletená hadice. 8čkou golou odšroubuješ 2 šroubky a z plechu si vyrobíš záslepku. Vložíš ji tam, zašroubuješ a hotovson
Rover 400 Tourer
Rover 25 1,4
Rover 400 Tourer
Rover 25 1,4
- white.lexus
no jo, vím co myslíš jenže prý se to má zaslepit na dvou místech, i sada na zaslepení EGR obsahuje dva,, zaslepovací,, plíšky
ale když píšeš že 6 let jezdíš bez komplikací tak možná stačí zaslepit jen tam nahoře
Rover 620 SDi Limited
-
- Kontaktovat uživatele:
No tak je možný že je záslepka i na druhým konci té opletené hadice, ale to je asi fuk. Rozdělávat to nebudu, páč při mým štěstí bych utrhnul šroub nebo něco takovýho
Ale okouknu to, třeba bude něco vidět

Rover 400 Tourer
Rover 25 1,4
Rover 400 Tourer
Rover 25 1,4
Tak ono je počítáno že ta trubka tam vůbec nebude,proto 2 ks.těch plechu.Když tam trubka zůstane a ještě bys tam měl rvát plechy,to by asi neklaplo.Takže trubka a 1 plech asi ještě vyjde.
R 400 SDI 99
-
- Kontaktovat uživatele:
Jasný. Nehledej v tom žádnou vědu, bouchni tam kus plechu a jezdi.
Rover 400 Tourer
Rover 25 1,4
Rover 400 Tourer
Rover 25 1,4
-
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, jde jen o to aby ikdyž ten egr otevře klapku tak aby nešel smrad do motoru 

... Jj... EGR ventil byl jen takovy nepovedeny pokus udelat perpetum mobile.... Napad spalovat vlastni spaliny mohl mit fakt jen nejaky imbecil v Bruselu 

To není pokus o perpetum mobile, ale celkem efektivní způsob, jak snížit emise oxidů dusíku. Jinak by ten motor nevyhověl těm emisním normám z Bruselu a nesměl by se používat. Při pravidelném měření emisí se ale oxidy dusíku neměří, takže nikdo nic nezjistí, akorát ty oxidy dusíku jsou jedovaté a celkem poškozují plíce a hlavně plíce dětí jsou na to dost citlivé. Ale to je vám asi jedno.
Až se bude dodržovat vše od A do Z a hlavně všichni a všechno,už se na to těším,tak to fakt udělám také.Zatím třídím odpad,neliju olej do příkopu,nevyhazuju staré pneu po křácích,atd.,atd. Takže nějakým egr.ventilem určitě nikomu neublížím,páč nikomu nikde bezdůvodně nesmradím pod nos,bezdůvodně necourám městem,neprovozuju žádný závodění a nedopuju motor tímto k těmto účelům.Jen si šetřím motor,neb nemusí papat co už vykakal...Mně by to taky nešmakovalo,a budu ho ještě chtít v provozu dlouho,neb Brusel ani nikdo jiný mi na nový(ekologický) nedá a ani žádnou úlevu nedá.
A děti mám rád 

R 400 SDI 99