Rover 216 Coupe problem s rapkavym zvukom

Hranostajové, Tourery, Cabria, Coupe/Targa
Odpovědět
thosso

Rover 216 Coupe problem s rapkavym zvukom

Příspěvek od thosso » ned říj 14, 2012 10:56

Zdravim. Mam Rover 216 Coupe s motorom 16K4F a vcera ked som sa pohynal s plne nalozenym autom do jemneho kopceka tak ked zaberala spojka tak nieco puklo ako ked odskoci kamienok spod podvozku. odvtedy sa objavuje taky divny rapotavy zvuk ako ked je poskodeny homokineticky klb. Paradoxne deje sa to iba pri zaradenom prevodom stupni a uvolneni plynoveho pedalu. pod zatazou je OK klud pekne taha ale akonahle pustim plyn tak zacne rachotit . So zvysujucou sa rychlostou je to intenzivnejsie a hlasnejsie. na volnobehu to pocut minimalne ba az vobec. Co to podla Vas moze byt ? spojka ? prevodovka ? kolko si mozem pripravit ? :roll: Dakujem za kazdu radu

Trunda
Site Admin

Re: Rover 216 Coupe problem s rapkavym zvukom

Příspěvek od Trunda » pon říj 15, 2012 8:50

Vitej mezi nami a ja te vitam spesl, protoze mas stejne auto, jako ja ;-) I kdyz ted uz zase ne :lol:
To je takto na dalku velmi tezko typovatelne.... jedine kouknout na vnitrni homo klouby (tam by se ale problem asi projevoval vibracema do volantu - pro zmenu resim ted ja :-)) no a nebo pak opravdu rozpadajici se spojka... nicmene na to opravdu musi kouknout mechanik....
Jak jsi jinak spokojeny s autem? Kolik ma najeto, barva, fotkyyyyyyy..... :-)
... I love K-SERIES ;-) ... 4 ... 6 cylinders.... it doesn't matter ;-)

Kupéčko - Rover 216 Coupe -> 218VVC, 1997 - Článek | Labuťka - Rover 416si Tourer, 1998 - Profil | ex MG ZT-T 190, 2002 - Článek | MG ZR 160, 2002 - Článek | Chrysler Pacifica 3.6l V6, 2017
Obrázek

thosso

Příspěvek od thosso » pon říj 15, 2012 12:01

jo diky za privitanie. Nad tym vnutornym homokinetakom som aj ja uvazoval. lenze bol som u mechanika a ten sa previezol a tipoval to mozno tak na prevodovku alebo spojku. nic to kupim novu spojku , sak to nie je majland :lol: a uvidi sa co dalej. len je to zaujimave ze to nerobi pri zabere ked ides pod plynom ale akonahle uberes tak zacne rachotit, nieco ako na starych karosach diferak ked huci :D .
Inak rovera mam cca pol roka vo farbe tahiti blue 8) s foliami takze ako celok prijemne na pohlad . interier mam ten svetlo sedy co ma aj RFko. najazdene ma 215000 co bude asi poctive lebo posledny zaznam zo servisnej knizky je z roku 2009 a je tam 180 000km. myslim ze za tie obstaravacie peniaze to bol celkom good kauf aj ked ma svoje muchy ako derqavy pletenec, predne dolne capy (len cele ramena menit :cry: ) yadne silentblokz na ramenach... no a teray toto . inac ked som ho kupil tak tam borec mal namontovanu hrusku AKA sportovy filter . a mal ho takmer na skrtiacej klapke namontovany, ako zvuk bol pekny o tom potom ale nezdal sa mi ten tah . skusil som tam dat seriovy airbox so seriovym filtrom a odvtedy jedna basen car:: . Podla mna ten K motor je velmi dobry , je zivy , lubi otacky , a so zvysujucimi otackami rastie chut . Ta 1.6ka s 1080kg vie zatocit slusne a podvozok je perfektny drzi stopu vzdy .ale na moj vkus trochu tvrdy . suma sumarum podla mna je to za tie peniaze slusne rychle a hlavne pohladove auto, nevidiet ho na kazdom kroku a to bol moj zamer kupoania auta..ziadna fobia ochcafka a pod fauveee sracky. a BTW minule sa mi podarilo sprasit starsiu A6 s 2.5 TDI . na rovinke pbol o celu dlzku auta predo mnou ale drzal som sa ale akonahle prisla zakruta tak tazka tucna krava musela ubrat a uz som ho videl iba v spetnom zrkadle...prijemny pocit to bol msm:

Trunda
Site Admin

Příspěvek od Trunda » pon říj 15, 2012 13:28

.... :-) .... tak to mam radost, ze mas radost. Je to skvele auto a na 15" to i s tou 1.6kou jede paradne... taky jsem to daval vsem tem tuctovym autum na okresce. Pak jsem tam dal 17" a vykon prestal stacit.... vysledek je to, ze uz jsem ve finisi s prestavbou na 218 VVC - 145 kobylek uz autu dava takovou silu, že i s tema velkyma kolama to je raketka jak ma byt... tudle me ale zprasil nejaky hovad v Golfu GTI - darebak jeden, jel jak dobytek... vsak muzes procist moje tema http://www.roverclub.cz/bb3/viewtopic.p ... &start=330 .... najdes tam spoustu informaci ;-)
Jinak pokud mas auto na denni jezdeni a neparkujes na VIP parkovacich mistech, tak ti doporucuju poridit predni naraznik z tourera.... ten originalni se pri prvnim malem tuknuti rozleti na kousky.... ja tam mam neoriginal od koupe (origo mam na pude :-)) a ten je nerozbytny... kdyz je potreba, odtlacim tim fobii raz dva :lol: original budu nasazovat jen na srazy :-D

Kupéčko - Rover 216 Coupe -> 218VVC, 1997 - Článek | Labuťka - Rover 416si Tourer, 1998 - Profil | ex MG ZT-T 190, 2002 - Článek | MG ZR 160, 2002 - Článek | Chrysler Pacifica 3.6l V6, 2017
Obrázek

thosso

Příspěvek od thosso » pon říj 15, 2012 14:28

to stym naraznikom mas recht. predosly majitel ho mal tuknuty lebo zenska donho nacuvala :? ale dal ho zavarit a je to celkom v pohode. inac nad tou 216VVC som uvazoval tam sa to meni cely motor ci staci iba hlavu zmenit ? 8) . ale to je az dalekaaaa buducnost. zatial som spokojny stymto a postupne podla financnych moznosti to dam do richtig stavu. potom sa dojdem ukazat na zraz drive: a este keby nahodou . ja som tu novy tak ty nevies o niekom tu ci nema prevodovku nejaku zvysnu na dvore ? :)

Trunda
Site Admin

Příspěvek od Trunda » pon říj 15, 2012 14:43

... jj.... vim.... mam, ale nedam :-D .... napis si do sekce s inzeratama poptavku po R65.... dostanes urcite hromadu nabidek ;-)
No ja to prestavel ale rovnou na 218VVC, ale to samozrejme znamena to mit jako oficialni prestavbu, takze hromada papirovani... a oficialne to obnasi motor 18K4K, prevodovku PG1 a dozadu kotouce. Ale pokud bys chtel udelat 216VVC, tak to bys papiry ani resit nemusel... stacilo by vymenit hlavu, zapalovani, sani a ECU s ACU.... prevodovka by to snad vydrzela. Urcite to je prijemny zpusob, jak navysit vykon bez byrokraticky problemu. Horsi bude spis sehnat samotnou hlavu, sani a ECU... to uz asi levneji koupis cely motor... a to pak budes vahat, jestli ho tam nesupnout cely :-D .... nicmene me ted hreje skvely pocit, ze mam temer zarucene auto, ktere tu v CR nikdo nema :-) Moc se jich s timto motorem nevyrobilo a kdyz uz se prodavaly, tak v UK pravostranne a pak nejvic ve Spanelsku... a protoze ze spanelska to sem nikdo tahat nechce, tak se tu VVC Coupe sehnat neda....

Obrázek

F.i.s.h.men

Příspěvek od F.i.s.h.men » pon říj 15, 2012 20:17

thosso píše:Zdravim. Mam Rover 216 Coupe s motorom 16K4F a vcera ked som sa pohynal s ......

Homokloub ale vnější otestuješ tak, že dáš plný rejd a kroužíš. Většinou když to rachtá a jedeš doleva, tak je to pravý a obráceně.

Vnitřní homokloub není homokloub, ale tripoid a s tím většinou nic nebývá. Ani tam není nic co by se pokazilo, pokud ho nikdo nesloží špatně.

Rupnutí při rozjezdu většinou bývá čep, ale ten už pak dál nerachtá. To spíš ten homokloub, tak to otestuj a dej vědět.
ObrázekObrázek<<<---Klikni pro zvětšení
Rover 216GSi - zanedlouho transplantace motoru D16Z2 (na obrázku) + pár dalších oprav a úprav HOTOVO 31.7.2011

Trunda
Site Admin

Příspěvek od Trunda » pon říj 15, 2012 22:15

... No ja mam na Kupecku s nejvetsi pravdepodobnosti problem prave s tim tripodem... Stejne jako kterekoli lozisko, i tripod se muze vychodit... Projevuje se mimo jine vibracema rizeni pri zaberu....

Obrázek

thosso

Příspěvek od thosso » pon říj 15, 2012 23:12

F.i.s.h.men píše:

Homokloub ale vnější otestuješ tak, že dáš plný rejd a kroužíš. Většinou když to rachtá a jedeš doleva, tak je to pravý a obráceně.

Vnitřní homokloub není homokloub, ale tripoid a s tím většinou nic nebývá. Ani tam není nic co by se pokazilo, pokud ho nikdo nesloží špatně.

Rupnutí při rozjezdu většinou bývá čep, ale ten už pak dál nerachtá. To spíš ten homokloub, tak to otestuj a dej vědět.
praveze ono je klud pokial idem pod plynom alebo udrzujem konstantne otacky a je jedno ci idem do rejdu alebo sa tocim na parkovisku. homokinetak seka dobrotu :lol: je klud nepuka ale akonahle pustim nohu z plynu ( a brzdim motorom ) tak to zacne vydavat taky kovovy zvuk s rastucou rychlostou je zvuk intenzivny a je jedno ci mam tam 3 alebo 5 kvalt . akonahle zacnem brzdit tak zvuk spomaluje a stichne az ked zastavim. cital som niekde ze by nieco podobne mohlo robit lozisko spojky . Zajtra idem objednavat komplet spojkovu sadu a uvidime ci sa to zmeni. ak nie tak musi prist nova prevodovka :cry:

F.i.s.h.men

Příspěvek od F.i.s.h.men » úte říj 16, 2012 0:34

Homokloub podle toho jak je zničenej, tak rachtá buď když přidáváš nebo když ubíráš, ale chtěl jsem ti poradit jak spolehlivě vyloučit homokloub, jestli chceš kupovat díly a podle toho zjištovat čím to bylo, tak to je tvoje věc. drive:
ObrázekObrázek<<<---Klikni pro zvětšení
Rover 216GSi - zanedlouho transplantace motoru D16Z2 (na obrázku) + pár dalších oprav a úprav HOTOVO 31.7.2011

11AA

Příspěvek od 11AA » úte říj 16, 2012 12:11

Trunda píše:... a kdyz uz se prodavaly, tak v UK pravostranne a pak nejvic ve Spanelsku... a protoze ze spanelska to sem nikdo tahat nechce, tak se tu VVC Coupe sehnat neda....
Třeba takový ;) hooodně daleko
Opel Astra F Caravan 1.6 / '96 /01.01 - /for work
75 2,0 V6 / sedan / '00 / Onnyyy /11.13 - /my car
420 SDi / sedan / '00 / Jane's /12.12 - /wife's & family
216 i / coupé / '98 / Luke /04.13 - /for fun
220 / coupé / turbo / Carl / 08.15 - /for fun II.
LR D2 Td5 / '00 / Green Frog / 02.19 - /off
414 SI /04.12 - 09.13 / on se zase vrátí

Trunda
Site Admin

Příspěvek od Trunda » úte říj 16, 2012 12:15

Ano ano... jeste tam je myslim jeden kousek.... cena skvela, ale to tak koupi spojit s nejakou prijemnou dovolenou u more :-)

Obrázek

Odpovědět