Posilovač řízení porucha
Posilovač řízení porucha
Zdravím,
koupil jsem si roverka, 214Si, 1996 a měsíc s ním vesele jezdil, jako nový. Dnes jsem parkoval před domem a řízení začalo jít pořádně ztuha. Vyjdu z auta a pod autem velká louže, komplet kapalina z hydrauliky posilovače řízení. Koukal jsem se zespoda a teče to odněkud poblíž olejové vany z něčeho (asi posilovače) v místě, kde z něj jdou 3 hadičky, takže asi ze spoje. Nechápu...
Myslíte, že auto přežije, když s ním takto dojedu do servisu, nebo raději odtáhnout?
koupil jsem si roverka, 214Si, 1996 a měsíc s ním vesele jezdil, jako nový. Dnes jsem parkoval před domem a řízení začalo jít pořádně ztuha. Vyjdu z auta a pod autem velká louže, komplet kapalina z hydrauliky posilovače řízení. Koukal jsem se zespoda a teče to odněkud poblíž olejové vany z něčeho (asi posilovače) v místě, kde z něj jdou 3 hadičky, takže asi ze spoje. Nechápu...
Myslíte, že auto přežije, když s ním takto dojedu do servisu, nebo raději odtáhnout?
Re: Posilovač řízení porucha
tak jsem se dočetl, že fyzicky dojet do servisu (1500m) je možno, ale moc se to nebude líbit servo čerpadlu, když pojede naprázdno. Snad to vydrží...
Rover 214Si 1997 (prodáno) | Rover 25 2.0td MKII 2005 (prodáno) | MG ZR 160 2003 (prodáno) | Toyota Prius 2008 

-
a nedá se z něj sundat řemen?
.... myslim ze by to prezilo.... neni ale nic jednoduzsiho, nez povolit napinak a sundat remen....
musis sundat prave kolo a pak se k nemu dostanes.... teda doufam, ze je to tam stejne jak u me.. 

Do servisu se to dostalo. Servisak to ohodnotil, ze nekdo uz to musel opravovat (a ze se v bazaru nezminili) a je vytrhly zavit v hlinikovem bloku posilovace. zitra ma prijit soustruznik - bud to presoustruzi a bude vse ok, nebo vymena celeho rizeni, ohodnotil na az 20tis. Nooo, tak to hodne potesi:(
Rover 214Si 1997 (prodáno) | Rover 25 2.0td MKII 2005 (prodáno) | MG ZR 160 2003 (prodáno) | Toyota Prius 2008 

Koukni na inzeraty s ND .... Lukky tam nabizi mechanismus posilovace a urcite nebude extra drahy 

Jop, mam to v zaloze sehnat ze starsiho auta, pokud by se nedal udelat novy zavit... Popr jsem uvazoval o vraceni zpet do bazaru, kde jsem koupil.

... jo tak o tom pochybuji ze by se ti podarilo.... bazarnici jsou verbes....
Tak tam dejte opravnou vložku na strzeny zavity a no problem bude to jeste pevnejsi jak original..
Miluji Rover Club. T16 turbo power.