No myslim, ze to urcite nebude problem od zavzdusneni, protoze s chladici soustavou jsi delal neco naposled neco jen ty, Zakare
Varici voda a studeny chladic
Re: Varici voda a studeny chladic
Taky jsem brachovi navrhoval to takto provizorne vyresit, ale on potreboval jet dneska do MT, byl u Brna na krtu, tak na to nemel cas to resit... takze to tam nechal u nejakeho znameho mechanika, tak mu to snad opravi...
No myslim, ze to urcite nebude problem od zavzdusneni, protoze s chladici soustavou jsi delal neco naposled neco jen ty, Zakare
... a ten studeny chladic mel po te, co s tim zastavil... takze si myslim, ze kdyz ten termostat vymeni, tak tim za ty penize stejne nic nezkazi no a uvidi...
tak a su doma, vlakem :-/ zítra si snad odveze Henryho jeden mechanik přímo z vesnice, pak mi zavolá a pustí se dotoho. doufám že to všechno dopadne dobře, nerad bych se takového krasavce zbavoval po tak krátké době.
Teďka již jen mohu smutně koukat po ostatních autech, jen za dobu na parkovišti ve Vyškově (pro meho rovera proklaté místo, ale u Kaufu maj dobrou zmrzlinu) kolem projely dva rovery a dneska jsem zahlédl v Brně krásné MG ZR v černé barvě.. to by i slza ukápla.
díky všem za rady, poreferuji o výsledku jakmile budu něco vědět
Ahoj - Jenda
Teďka již jen mohu smutně koukat po ostatních autech, jen za dobu na parkovišti ve Vyškově (pro meho rovera proklaté místo, ale u Kaufu maj dobrou zmrzlinu) kolem projely dva rovery a dneska jsem zahlédl v Brně krásné MG ZR v černé barvě.. to by i slza ukápla.
díky všem za rady, poreferuji o výsledku jakmile budu něco vědět
Ahoj - Jenda
Rover 216Si, 82kW, r.v. 1997; 2011...
Rover SD1; 2300; six-cylinder engine - inline - MKII. 88kW; 2013 - dlouholetý repas
Roversd1.cz start 2015 ...bohužel konec záhy - web napadnut, adresu držím.
Rover 75 CDT r.v. 2002 2015-2022
Ford Tourneo Connect 2017 1,6 88kW 7 míst, Zlaťák; 2022-...
vypal.it - živnost na zpracování všelikého materiálu
2024- ...
Rover SD1; 2300; six-cylinder engine - inline - MKII. 88kW; 2013 - dlouholetý repas
Teď by bylo dobré ještě vědět, jestli topilo topení, i když v tom vedru tě to asi nenapadlo zkusit. 
Neeeeboj... To neni nic katastrofalniho... Kvuli takovym malickostem se auto nevyhazuje.... Ba co, ono jeste takovych radosti par bude 
Jestli to nebude jenom to blbé víčko. Než se do toho nějaký "mechanik" pustí, tak bych poslechl Zakara a nalil vodu, pořádně odvzdušnil a vyzkoušel v klidu co to dělá.
Poslechni Zakara.
Chladič musel být studený, protože už v něm nebyla žádná cirkulující voda a chladil ho ventilátor v zoufalé snaze uchladit motor bez vody.
Proč to vyházelo vodu, těžko teď říct.
Znova opakuju: dolej, odvzdušni a otestuj.
Než začít nemyslně rozebírat motor.
Chladič musel být studený, protože už v něm nebyla žádná cirkulující voda a chladil ho ventilátor v zoufalé snaze uchladit motor bez vody.
Proč to vyházelo vodu, těžko teď říct.
Znova opakuju: dolej, odvzdušni a otestuj.
Než začít nemyslně rozebírat motor.
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
Určitě... auto se nevyhazuje kvůli takové "závadce" přeci jenom máme starší auta.. a tam musíme počítat,
že se něco stane... naštěstí u našich aut to není taková katastrofa... zatím
držím palce ať to dáš co nejdříve do kupy
že se něco stane... naštěstí u našich aut to není taková katastrofa... zatím
držím palce ať to dáš co nejdříve do kupy
-
F.i.s.h.men
A jak jsi na tom ty, s chladicem?
No ve středu se to bude měnit.... chladič z 1.9D PSA... tak snad si to tam sedne.. já to dělat nebudu.. akorát budu netrpělivě čekat jak to dopadne ... 
už si to odvezl, než se do teho pustí tak mi má zavolat. Samozřejmě, že mu podám všechny vaše rady, aby se nedělaly nějaké zbytečné kroky. Já u toho nemůžu být, protože nato nemám zrovna teďka moc času jezdit někam k Brnu. snad se s ním uvidím o víkendu, nebo až 17.9.
2024- ...
takže: opraveno a vráceno zase do nazpátek ke známým v Pozořicích. Závada byla v prasklých hadicích, tudíž mi je daly nové, znova naplnili odvzdušnili, proměřili termostat a všechno je ok. Děkuji moc všem za pomoc při řešení problému, je tu krásné vidět "musíme si pomáhat" a ochota všech lidí pomoci. díky
jinak zase jsem slyšel od mechanika, že je to pěkné auto, má skvělý motor a tak dále, to tak krásně potěší
jen přohodili, že prý spojka a převodovka je trochu jetá, ale že to je ok. Je tu pravděpodobnost (ale malá) toho, že bych se mohl objevit v sobotu na srazu, ale moc to nestíhám. 
jinak zase jsem slyšel od mechanika, že je to pěkné auto, má skvělý motor a tak dále, to tak krásně potěší
2024- ...

...........
.......