Varici voda a studeny chladic
Varici voda a studeny chladic
Bracha ve Vyskove zustal u Kauflandu... zjisteni: Motor horky, ukazatel teploty na standartni teplote, v trubkach to vari a chladic je studeny => termostat v haji????
- Roman620ti
Re: Varici voda a studeny chladic
No kdyby byl v háji jen termostat, budík teploty by vylítnul do červena, čidlo je v hlavě, před termostatem...
2x Rover 620ti
-
F.i.s.h.men
Co to dělá, když to v trubkách vaří?
Prave ze mi se to taky nezda kvuli tomu ukazateli teploty... No v tom motorovym okruhu to zacne varit... Dela to asi nejake zvuky a zacne to prebublavat z expanzky.... Reknu brachovi at tu napise postrehy...
- Roman620ti
No jestli nebude mít Káčkovou chuťovku...
Bylo dělaný, nebo ještě ne?
2x Rover 620ti
Bylo... Je to vymenovanej motor od Zakara....
Ono asi neco s termostatem bude, kdyz je chladic studenej....
Ono asi neco s termostatem bude, kdyz je chladic studenej....
- Roman620ti
No doufej, vono s tím těsněním to dělá divný věci, záleží kam se dostane tlak z válců a kde jsou bubliny, může to třeba chvíli topit a zas netopit... 
2x Rover 620ti
-
F.i.s.h.men
No protože podle toho co píšeš to vypadá, jako že s autem nic není akorát se nestihlo zahřát natolik, že se otevřel velký okruh. Ale jestli to bylo po jízdě, tak to je asi něco špatně.
No a pak je tu ten subjektivní pocit, že to v trubkách vaří. To chce vysvětlit.
No a pak je tu ten subjektivní pocit, že to v trubkách vaří. To chce vysvětlit.
-
J0hny
- Kontaktovat uživatele:
Může to být taky špatný víčko na expanzce - neudrží tlak co má a voda se vaří dřív, než má... pak může být zavzdušněná vodní pumpa (nebo odpařená hřídelka na vrtulce - to se ale u Roverů nestává), nejvíc to ale vypadá na seklej termostat 
nuze, pri prijzdu na parkoviste uz vyletavala para v oblasti expanzky, priznam ze jsem se ani na rucicku teplomeru nedival a pred jizdou nekontroloval mnozstvi vody v nadrzce. Po vypnuti motoru jeste nejakou dobu foukal ventilator a ozyvalo se bublani, nechal jsem to chvilku vychladnout, abych mohl otevrit nadrzku. ta byla prazdna, motor byl stale dost zhavy, ale nemohu porovnat s jeho standartni teplotou. Pri dalsim zkoumani jsem ojevil toto: nádržka byla jakoby pocakana... takovy to jak treba na hrnci je kapka vody a ta se odpari, tak takove kapicky, po cele plose, pod nádrrkou na nápravě byla videt steklá voda a pod autem byla tekouci voda... kolik ji vyteklo nevim, ta louze byla tak metr dlouha a 10cm siroka ale to bylo tim ze to teklo. potekly byl mechanismus rizeni i spojka u hadicky co je kapalina u posilovace rizeni.
kdyz jsem to nahodil nechal chvilku bezet (predtim asi 30minut nechal chladnout) tak rucicka teplomeru behem chvile byla na pulce a po chvili se ozyvaly takove rany v hadici co vede horem do chladice, ktery byl ale studeny, jelikoz jsem se lekl tak jsem to vypnul, pak prisel borec co mi to odhadl na termostat a to tim ze sahl na chladic, ktery byl studeny, pak na tu hadicu co vede horem, ta byla zhava a poslechl si ono bouchani, coz jsme usoudili ze to vře voda, protoze to tak i znelo
kdyby někdo něco věděl, auto dneska stojí v Pozořicích
omlouvám se za kvalitu příspěvku, ale snad to trochu pomůže v posouzení problému
ahoj
kdyz jsem to nahodil nechal chvilku bezet (predtim asi 30minut nechal chladnout) tak rucicka teplomeru behem chvile byla na pulce a po chvili se ozyvaly takove rany v hadici co vede horem do chladice, ktery byl ale studeny, jelikoz jsem se lekl tak jsem to vypnul, pak prisel borec co mi to odhadl na termostat a to tim ze sahl na chladic, ktery byl studeny, pak na tu hadicu co vede horem, ta byla zhava a poslechl si ono bouchani, coz jsme usoudili ze to vře voda, protoze to tak i znelo
kdyby někdo něco věděl, auto dneska stojí v Pozořicích
omlouvám se za kvalitu příspěvku, ale snad to trochu pomůže v posouzení problému
ahoj
Rover 216Si, 82kW, r.v. 1997; 2011...
Rover SD1; 2300; six-cylinder engine - inline - MKII. 88kW; 2013 - dlouholetý repas
Roversd1.cz start 2015 ...bohužel konec záhy - web napadnut, adresu držím.
Rover 75 CDT r.v. 2002 2015-2022
Ford Tourneo Connect 2017 1,6 88kW 7 míst, Zlaťák; 2022-...
vypal.it - živnost na zpracování všelikého materiálu
2024- ...
Rover SD1; 2300; six-cylinder engine - inline - MKII. 88kW; 2013 - dlouholetý repas
kdyz jsem to zkousel protacet s novou vodou tak jsem si nikde nevsiml ze by to teklo, nedalo by se proste to doplnit a dojet s tim proste opatrne do Borsova?
Rover 216Si, 82kW, r.v. 1997; 2011...
2024- ...
V zadnym pripade s tim nejezdi.... uvaril bys motor... Tak a tam teda neni na dedine nejaky mechanik?budto to odtahni do toho Brna do Autoservis DS a nebo to tam nech, pres tyden si objednej termostat a o vikendu ho tam zkusis dat...
- Roman620ti
Jestli si ymslíš že to je termostatem, tak to udělej jako dřív se škodárnama, termostat vyndej
Nevim kde to máte, jestli taky v hadici, každopádně vyndat by měl jít, pokava´d neni napevno v nějakém plastovém domečku, pak mužeš dolejt vodu a jet směrem k domuvu. Jetsli bude na vině jen termostat, tak se nic jiného nestane, než že bude autu déle trvat ohřev na provozní teplotu, což teď v tom pařáku je jedno...
a pokava´d to termostatem neni, tak budeš zase vařit...
a pokava´d to termostatem neni, tak budeš zase vařit...
2x Rover 620ti
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Vidím to stejně, jako Roman ... když vymontuješ termostat, tak se tomu nic nestane (pro motor to bude, jako by byl termostat stále otevřený hned od začátku). Dělali jsme to i na Passatu TDI 2003, když se termostat seknul a nechtěl se otevřít. Akorát to teda pak byla pruda jet od Alp do Brna, když to auto v zimě netopilo. Studený chladič by tomu odpovídal a pokud je těsnění vyměněné, tak bych se téhle závady nebál a zkusil to.
-
Zakar
- Bydliště: Mezi Benešovem a Táborem +420603474419 rover.sinogl@email.cz
Je třeba dát novou náplň chladící kapaliny a systém řádně odvzdušnit !Poté provést zkoušku.
ZAKAR Rover 214 Si,Land Rover Discovery,Rover 111L