Žárovky na 75 a jejich výměna
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Žárovky na 75 a jejich výměna
No vzhledem k tomu že jsou paralelně, tak zhruba od 9 a více pouzder na žárovku už by nemělo hlášku vyhodit. Ty s těma 4ma pouzdrama hlášku vyhoděj určitě.
Vycházím z toho že 13 SMD LED pouzder vyhodí krátkodobě hlášku takže 2*9 pouzder už je dostatečnej odběr na to aby hláška nevyskočila.
Vycházím z toho že 13 SMD LED pouzder vyhodí krátkodobě hlášku takže 2*9 pouzder už je dostatečnej odběr na to aby hláška nevyskočila.
-
- Kontaktovat uživatele:
Hele já jsem velikostně na maximu, další řadu SMD diod už bych tam nenacpal. To znamená že víc než 13 pouzder tam nejde dostat. No a na to aby tě vůbec neobtežovala hláška je potřeba asi 17 pouzder.
Neřešitelná situace. To by se člověku zlomil mozek aby to vymyslel. Aby vůbec hláška nesvítila tak se nedá bez rezistoru obejít. Když koupíš to co já tak hláška problikne a zhasne.
No ale když tak nad tím přemýšlím... Kdysi jsem ti psal že parkovačky svítí s potkávačkama. Ale tak je tomu u mě.
Jak je tomu u vás? Vy máte parkovačky v dálkáčích!!! Nebo ne? Tak to si myslím že spolu s xenonama nesvítěj, nebo svítěj obě paraboly??
Edit: Nevím jakej shine dá 2X9 SMD bez paraboly, to by se muselo zkusit. Zas tak divoký to nebude, ve dne určitě, v noci budou všeci aspoň dobře vidět na tvou SPZ takže budeš nucen jezdit jako gentleman a ne jako pirát...
Edit2: Největší změna bude stejně v barvě světla, ta intenzita není zas nějak divoká...

Neřešitelná situace. To by se člověku zlomil mozek aby to vymyslel. Aby vůbec hláška nesvítila tak se nedá bez rezistoru obejít. Když koupíš to co já tak hláška problikne a zhasne.
No ale když tak nad tím přemýšlím... Kdysi jsem ti psal že parkovačky svítí s potkávačkama. Ale tak je tomu u mě.
Jak je tomu u vás? Vy máte parkovačky v dálkáčích!!! Nebo ne? Tak to si myslím že spolu s xenonama nesvítěj, nebo svítěj obě paraboly??
Edit: Nevím jakej shine dá 2X9 SMD bez paraboly, to by se muselo zkusit. Zas tak divoký to nebude, ve dne určitě, v noci budou všeci aspoň dobře vidět na tvou SPZ takže budeš nucen jezdit jako gentleman a ne jako pirát...

Edit2: Největší změna bude stejně v barvě světla, ta intenzita není zas nějak divoká...
-
- Kontaktovat uživatele:

S rezistorem to bude divočina, kor v těch dálkovejch, ale Ander má zkušenosti tak ti poradí, já jsem se zalekl, vyměkl a rezistor řešit nebudu. Každopádně kup ty s tema 13ti pouzdrama, ať to za něco stojí.
Ohledně toho serva netuším, ale nejdřív bych prošel to co říká undy, pak teprve řešil takový záludnosti jako serva...
EDiiit: Hele jak máte řešený ty parkovačky (nejsou náhodou z boku?) Protože my je máme ze spodu a právě proto to ztroskotává na té délce... Jestli to máte šikmo z boku tak ti tam třeba vleze i o řadu víc pouzder...
-
- Kontaktovat uživatele:
jasný, právě proto že jsem nechtěl mít hřbitovní výbavu jsem to začal řešit s těma LED. Jako je to o něco lepší než ty žárovky ale bohužel jen o málo.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ooops, to auto je chytrejsi nez radio ... chapu smysl hlidani hlavnich i koncovych svetel, ale tohle mi unika. V kazdem pripade pardon za mystifikaci.
Jinak i s xenony sviti parkovacky po celou dobu. Nevim, jak u tech starsich svetel, ale 75/ZT po faceliftu maji parkovacky nasunute normalne zezadu smerem dopredu, je pred nimi kupa mista ke krycimu sklu. Osobne mam tyto:
http://tuning.autodoplnky.cz/led-zarovk ... bo-s267422
Zadna extra hitparada, ale nekazi to tolik to xenonove svetlo a o to mi slo.
Jinak i s xenony sviti parkovacky po celou dobu. Nevim, jak u tech starsich svetel, ale 75/ZT po faceliftu maji parkovacky nasunute normalne zezadu smerem dopredu, je pred nimi kupa mista ke krycimu sklu. Osobne mam tyto:
http://tuning.autodoplnky.cz/led-zarovk ... bo-s267422
Zadna extra hitparada, ale nekazi to tolik to xenonove svetlo a o to mi slo.
-
- Kontaktovat uživatele:
Já myslím že to možná bylo i z toho důvodu že ten integráč má určitej počet vývodů tak je lepší na něj pověsit světla u SPZ než to nechat viset nevyužitý. Navíc komfort je komfort.. žádný běhání kolem auta a kontrola světel.. Tak to mají mazlíčci(=my) rádi...
Já jsem to asi málo podrobně vysvětlil...
Zezadu směrem dopředu to maj i před faceliftem a nejde o to že by bylo málo místa od patice ke sklu. Ono je málo místa za reflektorem v tom voděodolným pouzdře reflektoru. Nezapoměň že směrem dozadu patice a dráty prodlužujou už tak zhruba 4 cm dlouhou žárovku ještě skoro o centimetr.
Nasazení probíhá asi takto:
Strčíš ruku do díry, zlomíš si jí na jedenkrát, zlomíš si jí nadruhýkrát, mezi prstama držíš LED žárovku nasazenou v patici a laboruješ jak jí tam strčit, když jí tam strkáš tak ti SMD pouzdra škrkaj o výřez v parabole, kterej je dělanej na hubeňoučkou žárovičku(žárovka je moc dlouhá tak jí tam strkáš mírně šikmo). Snažíš se, snažíš se ..... a je to.
No jestli pojedete někdo třeba na sraz na vysočinu, tak můžem klidně vyzkoušet ty moje žárovky ve vašich světlech...
Já jsem to asi málo podrobně vysvětlil...
Zezadu směrem dopředu to maj i před faceliftem a nejde o to že by bylo málo místa od patice ke sklu. Ono je málo místa za reflektorem v tom voděodolným pouzdře reflektoru. Nezapoměň že směrem dozadu patice a dráty prodlužujou už tak zhruba 4 cm dlouhou žárovku ještě skoro o centimetr.
Nasazení probíhá asi takto:
Strčíš ruku do díry, zlomíš si jí na jedenkrát, zlomíš si jí nadruhýkrát, mezi prstama držíš LED žárovku nasazenou v patici a laboruješ jak jí tam strčit, když jí tam strkáš tak ti SMD pouzdra škrkaj o výřez v parabole, kterej je dělanej na hubeňoučkou žárovičku(žárovka je moc dlouhá tak jí tam strkáš mírně šikmo). Snažíš se, snažíš se ..... a je to.
No jestli pojedete někdo třeba na sraz na vysočinu, tak můžem klidně vyzkoušet ty moje žárovky ve vašich světlech...
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jo, tak to je podobne ... taky jsem tam mel ukrutne malo mista, ale strkal jsem tam pracky shora, zdola, parkrat si je zlomil a najednou to tam bylo 
Doufam, ze uz to v zivote nebudu muset menit.

Doufam, ze uz to v zivote nebudu muset menit.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jetli tam máš čirou optiku a chceš to mít vkusný, tak to co koupil Ondra je pro tebe asi tak jediná volba...
Případně teda záleží jestli Undy napíše jestli ten jeho stromeček (ty SMD LED pouzdra) jsou moc vidět nebo ne. Jestli to kazí dojem nebo tak...
Případně teda záleží jestli Undy napíše jestli ten jeho stromeček (ty SMD LED pouzdra) jsou moc vidět nebo ne. Jestli to kazí dojem nebo tak...
mám tiež číru optiku a nekazí to dojem,vo vypnutom stave to je biele a skoro to neprečnieva von z paraboly.Keby to rušilo estetický dojem, vyhodil by som to, natoľko ma už poznáte...Tommi_82 píše:Jetli tam máš čirou optiku a chceš to mít vkusný, tak to co koupil Ondra je pro tebe asi tak jediná volba...

Tak som vyliezol do kalamity a odfotil to, snáď sa v tom zorientujete
Predtým Rover Seventyfive 2,0 V6 AT, teraz Mercedes CLS 320 CDI, Chrysler 300 C 3,0 CRD
-
- Kontaktovat uživatele:
Jojo ta jedna řada je ještě ucházející, otázka je jak by vypadal ten můj stromeček, kterej má tři řady... Jinak máš muj obdiv že se ti chtělo vylízat ven...
..nechcelo 

Predtým Rover Seventyfive 2,0 V6 AT, teraz Mercedes CLS 320 CDI, Chrysler 300 C 3,0 CRD
-
- Kontaktovat uživatele:
To souvisí s tím proč se ti klepou, máš to povolený a vniká ti tam vlhkost..
Edit: na ty žárovičky pošli odkaz, výkonovej rezistor kterej uchladí 5Wattů(raději ale kvůli životnosti 10) není podle mě žádnej drobek aby se vlezl k té žárovce...
Edit: na ty žárovičky pošli odkaz, výkonovej rezistor kterej uchladí 5Wattů(raději ale kvůli životnosti 10) není podle mě žádnej drobek aby se vlezl k té žárovce...
-
- Kontaktovat uživatele:
No právě, podle mě ten nejslabší 5W výkonovej rezitor co tam můžeš dát je cihlička velikosti 1x1x2,2 cm. A to musíš dát za parabolu, kdybys ho měl v té ledce tak je v parabole, kde vilvem ostatních žárovek je kurevsky teplo, takže bys ho musel výkonově naddimenzovat aby se uchladil a nespálil. To by měl tak dvakrát větší délku. Nevím rád se nechám mile překvapit ale moc reálně to nevidím....
ad mlženie svetla-niekedy to robí aj mne to isté-možno sa jedná o kondenzáciu pri rôznych teplotách,záleží aj, kde parkuješ, napr z jednej strany to máš prehriate od slnka,alebo stojíš pri budove.Ak sa večer ochladí,to teplejšie svetlo takto vykondenzuje.Naposledy mi to urobilo, keď som bol pri cca minus 2 st.C v umyvárke,potom to bolo tiež zahmlené.Už to neriešim...
čo sa týka odporu /rezistoru / je to pre mňa laika nepochopiteľné, ale : moje odpory majú hrúbku zápalky a dlhé sú asi 7-8 mm.Sú to také valčeky so všelijakými farebnými prúžkami.Keď mám svetlá zapnuté, vôbec sa neprehrievajú, predtým som skúšal také odpory ako cigareta a po zapnutí to tak aj pálilo...Presné hodnoty neviem, ale môžem poslať foto, podľa tých farebných prúžkov sa to dá údajne identifikovať.
A pripojenie som vyriešil nasledovne: na každú nožičku som pripojit asi 10 cm kábel pomocou tepelne zmršťovacej bužírky.Druhé konce káblov som pripojil na + a - káblik do parkovačky pomocou takých plastových zacvakávacích vecičiek / ťažko sa to vysvetľuje,ale nemusel som pôvodné prívodné káble cvakať,len som vedľa nich priložil káblik od odporu a zatvoril som tú plastovú vecičku.Tá mala v sebe také kovové pliešky,ktoré narezali a prešli cez bužírky káblov a tým ich vlastne prepojila/Stojí to pár halierov.A nakoniec-ten odpor s 10 cm káblikmi som strčil dnu do svetla za parabolu, nech si je kde chce..
čo sa týka odporu /rezistoru / je to pre mňa laika nepochopiteľné, ale : moje odpory majú hrúbku zápalky a dlhé sú asi 7-8 mm.Sú to také valčeky so všelijakými farebnými prúžkami.Keď mám svetlá zapnuté, vôbec sa neprehrievajú, predtým som skúšal také odpory ako cigareta a po zapnutí to tak aj pálilo...Presné hodnoty neviem, ale môžem poslať foto, podľa tých farebných prúžkov sa to dá údajne identifikovať.
A pripojenie som vyriešil nasledovne: na každú nožičku som pripojit asi 10 cm kábel pomocou tepelne zmršťovacej bužírky.Druhé konce káblov som pripojil na + a - káblik do parkovačky pomocou takých plastových zacvakávacích vecičiek / ťažko sa to vysvetľuje,ale nemusel som pôvodné prívodné káble cvakať,len som vedľa nich priložil káblik od odporu a zatvoril som tú plastovú vecičku.Tá mala v sebe také kovové pliešky,ktoré narezali a prešli cez bužírky káblov a tým ich vlastne prepojila/Stojí to pár halierov.A nakoniec-ten odpor s 10 cm káblikmi som strčil dnu do svetla za parabolu, nech si je kde chce..

-
- Kontaktovat uživatele:
To je asi dvouwattovej. Je dobře že to je ozkoušený, bál jsem se toho že by to nemusel vydržet (záleží na velikosti odporu).. Pošli teda foto...
EDIT: hm tak jsem se díval a těch druhů rezistorů je fakt habakuk...
EDIT: hm tak jsem se díval a těch druhů rezistorů je fakt habakuk...