při zařazení rychlosti auto nejede ,jenom je slyšet škvrkaní
při zařazení rychlosti auto nejede ,jenom je slyšet škvrkaní
Dobry den mám rover 416 si rv 96,při zařazení jakekoliv rychlosti stupně auto nejede a stojí,po poradě mi řekli že bude špatný přítlačák,tak sem se pustil do vyměny spojky,koupil novou spojkovou sadu, po fury prace, se konečně dala převodovka dolů, a ejhle přitlačak i lamela a ložisko jsou ok, vypada to asi na vadnou převodovku poradte co ted s tím, dalo by se někde převodovku vyzkoušet jestli pracuje spravně??? děkuji za jakoukoliv radu je mi do pláče z toho 

Re: při zařazení rychlosti auto nejede ,jenom je slyšet škvrkaní
Nevím jak moc to máš rozdělaný,to bys tam musel mít nasazený poloosy,zařadit kvalt a zkusit otočit hřídelí co jde do spojky.K tomu by museli být tři lidi.Dva by drželi hasákama poloosy a třetí by točil asi taky hasákem hřídelí a hned bys věděl jestli přenáší.Možná to jde i jednodušeji,ale teď mě nic nenapadá.
-
- Kontaktovat uživatele:
nemáš nějak povolený táhlo od řadící páky nebo to nějak vychozený? jde s autem hejbat když je zařazenej kvalt?
A co ovládání spojky ?....400 má tuším hydrauliku ...??
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
ovladaní spojky je v pořadku je tam tlakovy valeček
když je zazařezený kvalt s autem se da normalně poybovat jako by tam ten kvalt zazařezený nebyl
při zazaření jakeholiv rychlostního stupně bez zmáčknuti spojky jde lechce a nejde to vůbec přes zuby,
-
- Kontaktovat uživatele:
A kontrolovals jestli je to táhlo v pořádku?
Ano tahlo sem samozřejmě zkontroloval jako první hned
-
- Bydliště: Mezi Benešovem a Táborem +420603474419 rover.sinogl@email.cz
Takovou banální závadu odhalí i učeň prvního ročníku oboru automechanik.Co jiného by s tím asi mohlo být když spojka je v pořádku a obě poloosy také.Závada je v rozvodovce(zřejmě prasklý čep) nebo v převodovce. 

ZAKAR Rover 214 Si,Land Rover Discovery,Rover 111L
Však jsem mu to radil v druhém příspěvku.Nenapadlo mě že když má spojku v pořádku bude to montovat zpátky aniž by to kontroloval dál.Nebo jsem spíš ani neporozuměl co chce.Některý dotazy hodně vypovídají o technickém nadání jejich pisatelů.Zakar píše:Takovou banální závadu odhalí i učeň prvního ročníku oboru automechanik.Co jiného by s tím asi mohlo být když spojka je v pořádku a obě poloosy také.Závada je v rozvodovce(zřejmě prasklý čep) nebo v převodovce.
smonotvane zpatky to zatím nemám, na autě je ted jen motor
-
- Bydliště: Mezi Benešovem a Táborem +420603474419 rover.sinogl@email.cz
A co jsi zjistil podle rady kolegy Donutila ??hapip píše:smonotvane zpatky to zatím nemám, na autě je ted jen motor
ZAKAR Rover 214 Si,Land Rover Discovery,Rover 111L
Toz kdyz mu tam zapadne na saltr-pace kvalt, spojka je v poho, tak je naprosto jasne, ze musi zacit kuchat prevodovku do prevodu... Samozrejme, ze Donutilovym testem si minimalne overi, ze je to zavada ciste prevodovky. Kdyby mel spatne tahlo, tak mu ani nebude drzet paka v zarazene rychlosti 
Jeste jeden test: kdyz radis postupne ty kvalty, je to skvzani intenzivnejsi s vyssim kvaltem nebo jen poze s otackami motoru? Pokud jen s otackami motoru, tak je to problem nekde pred hnaci hrideli, jinak je to od hnane dal... ... To je jen takova ciste logicka uvaha.

Jeste jeden test: kdyz radis postupne ty kvalty, je to skvzani intenzivnejsi s vyssim kvaltem nebo jen poze s otackami motoru? Pokud jen s otackami motoru, tak je to problem nekde pred hnaci hrideli, jinak je to od hnane dal... ... To je jen takova ciste logicka uvaha.
No já myslím že teď když to má rozmontovaný tak neví jak to vlastně je a když zjistí že převodovka je na hovno stejně si asi bude koupit jinou z vrakáče,jestli tedy jsou.Já osobně teda ani nevím jak tahle převodovka vypadá,ale snad se tam dá sundat víko a kouknout do ní,před tím vylejt olej,jestli v něm nic není rozšrotovanýho.Zkrátka taková všeobecná nenáročná vizuelní kontrola.