Podařilo se mi při skládání střechy prasknout zadní okno.
Střecha
Střecha
Nemáte někdo doma "v garáži" novou plátěnou střechu MGF, r.v.2000?
Prolezl jsem web a dá se zadní okno nechat přešít (pro potřeby ostatních, podobně postižených, mám k dispozici kontakty, včetně orientační ceny za přešití a výměnu zadního okna). Vzhledem ke stáří střechy a prvním lehkým prodřeným místům zvažuji vyměnit celou střechu, proto můj dotaz.
Re: Střecha
tak to mas smulu, jen mi nerikej ze jsi skladal strechu jeste v tyhle zime 
MGF a vzpominka na 214Si
, ted uz jen ty vzpominky ...
Asi Ti to nepomůže
, mám v garáži rezervní okno ....ale na Convertibl
Asi bych volil solidního čalouníka a komplet novou střechu - na zmíněného Convertibla jsem ho měl dojednaného za cca 15.000, samozřejmě solidní materiál, a tam je střecha větší a složitější (zateplení, hydraulika).
Taky mám někde zahrabanej odkaz na ušitý střechy (DE,GB?) za cca 7000,-Kč
Asi bych volil solidního čalouníka a komplet novou střechu - na zmíněného Convertibla jsem ho měl dojednaného za cca 15.000, samozřejmě solidní materiál, a tam je střecha větší a složitější (zateplení, hydraulika).
Taky mám někde zahrabanej odkaz na ušitý střechy (DE,GB?) za cca 7000,-Kč
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
Skládal.
Bylo poledne, zichr nad nulou, odhaduji kolem 5st. Říkal jsem si, že už je čas nahodit pevnou střechu a ... 
Koukal už jsem na Ebay a něco by se tam rýsovalo. Nemohu z nich ale vypáčit informaci, zda ta střecha je i s rámem a těsněním kolem oken.
Zkoušel jsem, jestli náááhodou někdo doma nemáte.
Hoši, jak jste na tom s opravami eFka? Já mám pocit, že krom plechů, spojky a tlumičů už jsem letos vyměnil nebo opravil všechno.
Koukal už jsem na Ebay a něco by se tam rýsovalo. Nemohu z nich ale vypáčit informaci, zda ta střecha je i s rámem a těsněním kolem oken.
Zkoušel jsem, jestli náááhodou někdo doma nemáte.
Hoši, jak jste na tom s opravami eFka? Já mám pocit, že krom plechů, spojky a tlumičů už jsem letos vyměnil nebo opravil všechno.
Mám taky pocit,že opravuju tak nějak kontinuálně
....Ale objetivně jsem musel měnit jen trubky chlazení pod autem, 3 ložiska kol, 1 horní a 1 dolní kulák ramene.....to ostatní ( 4 tlumiče, 2 horní kuláky, těsnění pod hlavou, vodní pumpa, kladka) byla prevence, nebo úpravy. To všechno v rozmezí od února (121.514km) do listopadu (162.220km).
Ještě bych chtěl dofouknout HG - jak se ochladilo, začal jsem leckde škrtat
Ve výhledu zbývá poslední (originál) ložisko kol a zadní kuláky řízení.
Tak kolem a kolem to není tak špatný, když vezmu jak a po jakých silnicích jí proháním..
Ještě bych chtěl dofouknout HG - jak se ochladilo, začal jsem leckde škrtat
Ve výhledu zbývá poslední (originál) ložisko kol a zadní kuláky řízení.
Tak kolem a kolem to není tak špatný, když vezmu jak a po jakých silnicích jí proháním..
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
Ten materiál už začíná tvrdnout kolem 15°C- vžycky jí radši zkusím rukou, jak je ohebná. Sundaval jsem jí předevčírem odpoledne, bylo to po jízdě a ještě bez potíží. Ale je znát každý stupeň směrem dolů.
... já to poznal razantně a okamžitě. 
Pro příště budu chytřejší. Teda ale až budu mít nové okno.
Ne, že bych měl radost z neštěstí druhého, ale jsem rád, že v tom nejsem sám.
Na druhou stranu věřím tomu, že budu mít zase delší dobu klid a budu jen jezdit a jezdit.
Ostatně, máme být na co hrdí, vždyť MGF je úžasné auto!
Pro příště budu chytřejší. Teda ale až budu mít nové okno.
Ne, že bych měl radost z neštěstí druhého, ale jsem rád, že v tom nejsem sám.
Na druhou stranu věřím tomu, že budu mít zase delší dobu klid a budu jen jezdit a jezdit.
Ostatně, máme být na co hrdí, vždyť MGF je úžasné auto!
Koukám, že nenajezdíš málo km.
Já se svými 15t. ročně jsem čučkař.
Co se HG týče, nechávám ho foukat pokaždé, když mám svého miláčka v Brně.
Takže během 2 let co eFko vlastním, foukal jsem 2x.
Po pravdě? Přemýšlím, jestli se to nedá vyměnit za klasické, vlastně bezúdržbové tlumiče.
Co se HG týče, nechávám ho foukat pokaždé, když mám svého miláčka v Brně.
Takže během 2 let co eFko vlastním, foukal jsem 2x.
Po pravdě? Přemýšlím, jestli se to nedá vyměnit za klasické, vlastně bezúdržbové tlumiče.
Myslíš asi pružiny, ne ?
Já bych HG neměnil, i přes jeho komplikace a rizika.
Minulej víkend jsme měli slezinu škodovkářů (110R, 1000MB a spol) a kolega, kterej jezdíval amat závody s variací na Š120S a teď má MX5(1.8-107kw,2005), po svezení MG chválil proti Mazdě právě za podvozek - tuhý, ale konfortní, nenaklání se, líbily se mu brzdy, víc místa v kabině a zvuk motoru
Minulej víkend jsme měli slezinu škodovkářů (110R, 1000MB a spol) a kolega, kterej jezdíval amat závody s variací na Š120S a teď má MX5(1.8-107kw,2005), po svezení MG chválil proti Mazdě právě za podvozek - tuhý, ale konfortní, nenaklání se, líbily se mu brzdy, víc místa v kabině a zvuk motoru
Je příjemné slyšet takové hodnocení "z venku". 
Přeci jen, když nemáš možnost srovnávat s ostatními kabrii (co jsem jezdil s BMW Z3, je už přeci jen dávno), rychle zapomínáš na přednosti a výhody.
Přeci jen, když nemáš možnost srovnávat s ostatními kabrii (co jsem jezdil s BMW Z3, je už přeci jen dávno), rychle zapomínáš na přednosti a výhody.
Tady jsou střechy v UK : http://www.car-hood.co.uk/content.php?nID=2&cID=27
Nová (bez rámu) s oknem za 350 liber, je to sice pálka, ale tady podle toho co jsem zkoumal, se nijak levněji nepořídí. A okno za 120 liber a pokud najdeš někoho nebo máš firmu, dá se to koupit bez DPH, jen jim je (všeobecně v UK) třeba napsat, že máš VAT a chceš koupit zboží v režimu "reverse charge mode" v rámci EU. Mě to okno čeká taky, je zalepené páskou kŕížem krážem, ale zatim musí počkat (brousím si zuby na skleněné, ale je to 188 liber)
Nová (bez rámu) s oknem za 350 liber, je to sice pálka, ale tady podle toho co jsem zkoumal, se nijak levněji nepořídí. A okno za 120 liber a pokud najdeš někoho nebo máš firmu, dá se to koupit bez DPH, jen jim je (všeobecně v UK) třeba napsat, že máš VAT a chceš koupit zboží v režimu "reverse charge mode" v rámci EU. Mě to okno čeká taky, je zalepené páskou kŕížem krážem, ale zatim musí počkat (brousím si zuby na skleněné, ale je to 188 liber)
MGF 1.8 VVC; Jaguar S-type 4.2L; Rover 75 1.8/88 kW; Daimler X350 4.2L LWB SC; Jaguar XJS V12 5.3L Hess&Eisenhardt
Já zvažuji nákup z http://www.mazdahoodshop.co.uk/
Když mluvíš o skleněném okně, jakým způsobem se skládá? Nebo je menší, ať se vejde po složení za opěrky?
Když mluvíš o skleněném okně, jakým způsobem se skládá? Nebo je menší, ať se vejde po složení za opěrky?
No vypadá to cenově dobře.
To skleněné okno je menší a zapadne těsně za T-bar.
Já zaćínám mít dilema jestli koupit jen plastové okno, nebo jen skleněné s tím, že je vyhřívané a už skoro na furt, nebo novou střechu+okno (stará už má dírky a hlavně ji minulý majitel neuměl složit, takže je klasicky prostřihlá na bocích) a když jo, jestli černou nebo béžovou, to bude dilema ach jo
Zas je to o ceně, ale říkám, si, že plastové je na chvílu, skleněné není zas až tak o moc dražší, ale střecha s oknem (když už budu okno kupovat) je draží o 200 liber, ale zas je nová. Jeśtě musím zjistit dopravu, u Mazdy chtějí 80 liber do Evropy, což je teda dost, ostatní firmy z UK se pohybují kolem 40 (4 x kotouč+desky - 40 liber, a to si myslím, že ta střecha těžší není). Tak asi půjdu rozbít prasátko, kolik tam na jaro je

To skleněné okno je menší a zapadne těsně za T-bar.
Já zaćínám mít dilema jestli koupit jen plastové okno, nebo jen skleněné s tím, že je vyhřívané a už skoro na furt, nebo novou střechu+okno (stará už má dírky a hlavně ji minulý majitel neuměl složit, takže je klasicky prostřihlá na bocích) a když jo, jestli černou nebo béžovou, to bude dilema ach jo
MGF 1.8 VVC; Jaguar S-type 4.2L; Rover 75 1.8/88 kW; Daimler X350 4.2L LWB SC; Jaguar XJS V12 5.3L Hess&Eisenhardt
Tak mi napsali z Mazdy, střecha se skeněným oknem 300 liber doprava 80 liber. U BASu střecha+okno 400 + doprava 80.
I já řeším nákup střechy.
Mám v merku ještě nějakou starší, ale ...
Tak mě napadlo, že bychom se mohli domluvit a objednat to společně. Poštovné bychom si pak rozděli na půl.
Osobně asi zůstanu věrný plastovému oknu. Jak vzhledem k velikosti, tak že na zimu mám hardtop.
Mám v merku ještě nějakou starší, ale ...
Tak mě napadlo, že bychom se mohli domluvit a objednat to společně. Poštovné bychom si pak rozděli na půl.
Osobně asi zůstanu věrný plastovému oknu. Jak vzhledem k velikosti, tak že na zimu mám hardtop.