Last Rover ANEB "Rozeberme tu pětasedmdesátku!" (Praha)

kde, kdy, kdo , jak bylo
pexi

Re: Last Rover ANEB "Rozeberme tu pětasedmdesátku!" (Praha)

Příspěvek od pexi » čtv říj 01, 2009 17:01

AnderN píše:Kdyz se podivam na prvni prispevek tohoto vlakna, tak na me pusobi dojmem: "Mame tady jednu plechovku, ktera ma volant napravo, tudiz se stejne na nic jineho nez na dily nehodi. Tak huraaaa na nej, dame mu co proto!" To byl zrejme puvod vseho dalsiho ...
Jo, mas/mate uplnou pravdu, a chyba je jen a jen na me strane :( a asi nejblbeji pusobi nazev toho prispevku... Musim to prepsat!

Angličan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Angličan » čtv říj 01, 2009 21:32

AnderN píše:Kdyz se podivam na prvni prispevek tohoto vlakna, tak na me pusobi dojmem: "Mame tady jednu plechovku, ktera ma volant napravo, tudiz se stejne na nic jineho nez na dily nehodi. Tak huraaaa na nej, dame mu co proto!" To byl zrejme puvod vseho dalsiho ...
Tak to vnímám i já... následovala myšlenka "když už rozprodat na díly - jak to udělat tak, aby to vyšlo zajímavě = lidi si koupili i to, co by jinak nepotřebovali za ceny, které by jinak než v davu nebyli ochotni zaplatit.
A o tom hovořilo mé vyjádření "chápu komerční záměr"...

Jinak to totiž smysl nedává vůbec žádnej.
Žádnej Rover nevzniknul proto, aby na první pohled poutal pozornost... by¨l to "přítel na cestách" a v mnoha případech stále je - proto se k němu nehodí tohle chování.
V neposlední řadě mi vadí už ten titulek - napůl je lživej, protože tohle téměř určitě není "poslední Rover", a napůl zní pomstychtivě - "rozeberme tu pětasedmdesátku..." to je skoro jako "vemte na něj klacek...
Ale já se nemám důvod Roveru mstít... ani trošičku.
Roky s ním patří k těm nejkrásnějším v mém životě...
Tak asi tak.
Howgh.

pexi

Příspěvek od pexi » stř říj 07, 2009 14:50

My nebudeme na miste natacet reportaz z teto akce, ale spise film - pribeh jednoho vozu, ktere z ruznych duvodu ziskalo az trestuhodne nizkou TRZNI hodnotu a radi bychom tak take na tento problem upozornili.
Za normalnich okolnosti by se totiz takove auticko (z duvodu jinak umisteneho volantu nez je v CR zvykem) ocitlo na nejakem autovrakovisti, kde by mohlo byt odkoupeno za urcitou castku (rekneme 30 000 Kc). Takovyto osud potkava mnoho vozu dovezenych z Velke Britanie, ackoli jsou casto plne funkci, v dobrem stavu. Prodejni cena ojetych vozidel Rover 75 je totiz na britskem trhu nekolikanasobne nizsi nez v CR.
Vznikajici film se mimojine snazi zviditelnit a problematizovat tento fenomen; zpruhlednit proces nakupu, dovozu a vyuziti vozu na globalizovanem trhu EU.

Predpokladali jsme, ze mezi lidmi, kteri ctou toto forum, se najdou taci, ktere toto tema zajima z ruznych duvodu. Budto proto, ze tento jev vnmaji negativne - jelikoz skutecna hodnota vozu Rover 75 je preci mnohem vetsi (a nejde jen o penize), ci proto, ze tuto situaci akceptuji a treba by si radi nejaky ten nahradni dil odnesli. Mozna, ze ve vetsine lidi se misi oba pocity.

Rozhodne nejde jen o to auto rozebrat a "poprat se" o dily. Naopak - prave jak vyzyva Jaytee - nasi snahou je, aby mohli roveristi tuto akci vyuzit jako setkani ci sraz vhodny k diskusi o nasich milaccich, jejich hostorii i budoucnosti ci prave problematice dovozu techto vozu s volantem na te puvodni strane, ktera ovsem neni v CR akceptovana.
Muze byt preci mnohem prijemnejsi si za symbolickou cenu koupit nahradni dil na teto akci nez na vrakovisti.

Proto take v te uvodni pozvance zaznela vyzva, abyste se s nami na miste podelili i o sva videa s Vasim Roverem. Tato vyzva je stale aktualni a jen k ni dodam, ze radi prijmeme take ruzne fotografie a videa ze srazu a jinych akci, o kterych si myslite, ze bude fajn spolecne shlednout.
Tato videa a fotografie nebudou pouzity ve vznikajicim filmu, ale budou promitany pouze pro ostatni navstevniky teto akce v den konani (pokud autor videi/fotek nestanovi jinak).
Fotka, kterou zde umistil Jaytee, je presnym prikladem toho, co si myslim, ze by bylo fajn na miste promitat.
Bude k dispozici multimedialni zazemi, nekolik ruznych monitoru, tak proc toho nevyuzit?
My se snazime sehnat podobne materialy ze zahranici, doufam vsak, ze bude co prezentovat take z caskeho prostredi.

Jaytee, jsi ochotny poskytnout tuto fotografii, ci nejake jine pro tuto multimedialni vystavku, ktera bude doprovodnym programem akce?

Welinka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Welinka » čtv říj 08, 2009 19:00

Odpovídám a vyjadřuji se touto veřejnou cestou,

..zaregistrovala jsem asi dva e-maily (směřované na info@roverclub.cz) aby se k akci vyjádřilo/podpořilo ji.. "vedení" klubu.

Já sama za sebe...sdílím stejné dojmy i přesvědčení která tu již jako ohlas byla vyjádřena zasvěcenými lidmi, akci nepodpořím jakýmkoliv způsobem a věřím že budu pochopena.

Zda se rozhodne někdo z administrátorů nebo moderátorů "akci" navštívit je tedy zcela individuální záležitost..

pexi

Příspěvek od pexi » čtv říj 08, 2009 19:32

Welinka KP píše: ..zaregistrovala jsem asi dva e-maily (směřované na info@roverclub.cz) aby se k akci vyjádřilo/podpořilo ji.. "vedení" klubu.
Dekuji za Vasi odpoved.
Radi bychom, kdyby spravce tohoto webu kratce informoval o konani akce primo na strankach http://www.roverclub.cz
Mysleli jsme si, ze to bude mozne, s ohledem na to, co je psano v uvodnim prispevku na webu, cituji:
www.roverclub.cz píše: Sebemenší Vaše aktivita je pro klub cenná
....
Máte chuť uspořádat byť i jen lokální setkání fanoušků?
Rádi Váš nápad umístíme na hlavní stranu klubu a jistě vás přijede podpořit i zastoupení tvůrčího týmu klubu.
....
Prosim Vas proto jeste jednou, zda byste mohla umistit kratke info o konani akce primo na Vas web?
Na akci samotne se angazovat samozrejme nemusite, ackoli i to bychom velmi ocenili!

Pro mnohe roveristy se muze jednat o velmi zajimavou akci a myslim, ze maji pravo se o akci dozvedet z Vasich stranek.

Predem dekuji za Vasi odpoved.

Tommi_82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi_82 » čtv říj 08, 2009 20:13

Osobně nemůžu bohužel připustit aby se na titulní stránce našeho klubu objevilo Last Rover ANEB "Rozeberme tu pětasedmdesátku!" (Praha), mohl bych se vymlouvat na deset jinejch věcí ale raději ti to řeknu jak to cítím. Nemyslím si že by našemu klubu článek s takovýmto nadpisem prospěl. Takže já osobně jsem proti vystavení tohoto článku na hlavní straně. Každopádně pokud se ti podaří přemluvit nějakého jiného admina, nebudu mu to zazlívat.
Každopádně můžeš to zkusit na http://www.rover-club.net

edit: ale jinak osobně proti tobě nic nemám jsi jeden z nás a beru tě, nechci proti tvojí akci nějak výrazně protestovat, ale nebudu ji ani blahořečit a propagovat.

edit2: osobně jsem teda moc fotek na web nedal, ale co se týče fotek ze srazů na kterých se vyskytlo moje auto nebo já a fotil je někdo jiný, nemám nic proti tomu aby byly prezentovány, pokud s tím bude souhlasit i fotograf.
Dříve: 214 Si r.v. 1996 modrá met.
Obrázek
Dříve: 75 Tourer 2.0 CDT r.v. 04/2002 modrá met.(Royal blue)
Obrázek
Obrázek
Dříve: Mazda CX-7 2.3 DiSi Turbo 191 kW r.v. 2008
Obrázek
Nyní: Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi 143 kW r.v. 2014
Obrázek

Angličan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Angličan » čtv říj 08, 2009 20:46

Víš, pexi, na nikoho tady se nezlob... je to Tvoje akce a já Ti přeju, ať se Ti vydaří...
Ale z mého, a jak vidím tak nejen z mého, pohledu je to cneuctění symbolu Rovera. A čím víc tady píšeš argumenty ze svého pohledu, tím víc se vzdaluješ duchu téhle komunity...
Všimni si, že si netroufám hodnotit, kdo to vidi správně.
Uvedu příklad - takovou karikaturu:
zkus pozvat ochránce zvířet a milovníky psů, třeba paní Kateřinu "Boudu" Kašparovou na veřejnou zabijačku a opékání psa...
a pak jim zkus vysvětlit, že ten pes je z útulku a Ty tím vlastně chceš upozornit na to, že ta zvířata nemají v útulku žádnou radost ze života...
Co myslíš - přesvědčíš ji?
:-)
Howgh

pexi

Příspěvek od pexi » čtv říj 08, 2009 21:07

Angličan píše:Víš, pexi, na nikoho tady se nezlob...
Diky Howghu ze mas se mnou trpelivost.

Tvoje vysvetleni castecne chapu, a v zadnem pripade se na nikoho "zlobit" nebudu!
Zneucteni to byti nema, ale pokud to tak i po precteni vsech mych vysvetleni nekdo vidi, tak se velmi omlouvam! Priznavam, ze nektere formulace a predevsim titulek clanku je zcela nevhodny. Snad jsem neznechutil vetsinu lidi jen tim...?

Tommi_82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi_82 » čtv říj 08, 2009 21:11

Myslím že snad zas tak moc ne, když jsem viděl fotky, něco bych si i vybral. Do Práglu se mi ale nechce. :D
Dříve: 214 Si r.v. 1996 modrá met.
Obrázek
Dříve: 75 Tourer 2.0 CDT r.v. 04/2002 modrá met.(Royal blue)
Obrázek
Obrázek
Dříve: Mazda CX-7 2.3 DiSi Turbo 191 kW r.v. 2008
Obrázek
Nyní: Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi 143 kW r.v. 2014
Obrázek

pexi

Příspěvek od pexi » čtv říj 08, 2009 21:13

Tommi_82 píše:Osobně nemůžu bohužel připustit aby se na titulní stránce našeho klubu objevilo Last Rover ANEB "Rozeberme tu pětasedmdesátku!" (Praha)
Jo, to chapu, viz muj predesly komentar... V tomto zneni to rozhodne nelze!
Mohli bychom to zkusit od znova, dat tomu jiny titulek a pridat nektere dulezite informace?
Tommi_82 píše:edit2: osobně jsem teda moc fotek na web nedal, ale co se týče fotek ze srazů na kterých se vyskytlo moje auto nebo já a fotil je někdo jiný, nemám nic proti tomu aby byly prezentovány, pokud s tím bude souhlasit i fotograf.
Prosim mohl bys me konretne navezt a rici mi, ktere jsou tve fotky?
Ohledne tech dalsich fotografii, na koho myslis, ze se mam primo obratit? Tj. kteri fotografove fotili tebe a tve auto?

Diky za pomoc!

Angličan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Angličan » čtv říj 08, 2009 21:15

:D

Já na jméno Howgh neslyším... to slovo znamená "Domluvil jsem".
:mrgreen:

pexi

Příspěvek od pexi » čtv říj 08, 2009 21:27

Angličan píše:Já na jméno Howgh neslyším... to slovo znamená "Domluvil jsem".
Oh, dalsi trapas, sorry... :(

Trunda
Site Admin

Příspěvek od Trunda » čtv říj 08, 2009 22:34

Jojo, myslim ze tu je diskuze docela rozumna...
Pexi, ani ja to neodsuzuji, spis koncept te akce povazuju za jaksi "nestastny". Myslim, ze kdyby se ta petasedma rozebirala timhle zpusobem na dily, tak ok. Problem je spis v tom, ze u toho ma byt jakysi "umelec" s kamerou a ma se z toho delat jakymsi zpusobem spolecenska akce. Rekl bych ze to je presne ta vec, ktera tu trapi vetsinu... Kameru bych si dokazal predstavit u Rovera v pripade, ze by se jednalo o natoceni jeho krasy a vznesenosti v jeho kompletni podobe...
Kazdopadne ber to jako ponauceni pro priste, rozhodne ne jako prohru... ;-)
... I love K-SERIES ;-) ... 4 ... 6 cylinders.... it doesn't matter ;-)

Kupéčko - Rover 216 Coupe -> 218VVC, 1997 - Článek | Labuťka - Rover 416si Tourer, 1998 - Profil | ex MG ZT-T 190, 2002 - Článek | MG ZR 160, 2002 - Článek | Chrysler Pacifica 3.6l V6, 2017
Obrázek

pexi

Příspěvek od pexi » pát říj 09, 2009 12:35

Pokusil jsem se to tedy znovu formulovat lepe tak, aby bylo jasne, o co jde.
Snad se to tentokrat podarilo...
Take jsem se zbavil toho stupidniho titulku, za ktery se u tohoto vlakna velmi omlouvam :(

Novy prispevek je tedy zde: http://roverclub.cz/bb3/viewtopic.php?f=3&t=2683

NOVE:
byl spusten web projektu http://www.LastRover.cz/

Jeste jednou vsechny srdecne zvu!

donutil

Příspěvek od donutil » úte říj 27, 2009 13:18

Tak co?Kdo pojede rozebírat a nechat se natočit?Kdosi chtěl na toto datum uspořádat malý předzimní srázek,to by se dalo sloučit.Já teda ještě nevím,jen tak vyrypuju a sonduju.

Odpovědět