vymena Oleje
Re: vymena Oleje
4,8 litru je obsah motoroveho oleje u 1,6 motoru (1588 cm3)Rudy píše:No dobře, aspoň mi řekněte, kdo už měnil olej, kolik je ho do motoru vlastně třeba. To abych věděl, jestli si mám koupit 4l nebo 5l... Jasně, teď mi jistě někdo řekne, abych koupil 5l, abych měl rezervu na pozdější doplnění, případně ať to neřeším a zajedu si do servisu, tam mi nalejou přesně tolik, kolik bude třeba... Jen mi řekněte, kolik to dělá mezi rysky, já už se přizpůsobím, motor mám jako novej, nejezdí mi na olej jako škůdka... Díky
takove mnozstvi jsem tam daval uz 3x
Jestli to budeš měnit sám, tak nalej 4 a něco, nastartuj, nechej zahřát, přitom zkontroluj jestli neteče někde z filtru nebo z výpustného šroubu a pak motor zhasni a po 5 minutách otři měrku a změř. mělo by to být uprostřed té vroubkované plošky, rozdíl mezi minimem a maximem je 1 litr, tak tam dolej aby byla hladina uprostřed a zbytek si nechej na dolití, někdy je to potřeba, za těch 10000 km se něco ztratí i na dobrém motoru.
hombre souhlasim.
nejlepsi je to nechat vymenit v servisu a byt u toho. zlikviduji stary olej a pohodlneji vymeni i filtr. olej samozrejme muzete prinest svuj vlastni - zaplatiti jen praci a usetrite si cas.
nejlepsi je to nechat vymenit v servisu a byt u toho. zlikviduji stary olej a pohodlneji vymeni i filtr. olej samozrejme muzete prinest svuj vlastni - zaplatiti jen praci a usetrite si cas.
Přesně o ten čas mi jde, je pro mě lepší, když si koupím olej a filtr a zajedu si ke známému automechanikovi, který mi to udělá na počkání a ani za to nebude tolik chtít. Starý olej pochopitelně nebudu lít do kanálu, dělám ve firmě s převodovkama, takže to vezmu sem, kde je likvidace olejů samozřejmostí. Díky za info.
Je: Rover 45, 1,4 2001
Byl: Rover 416Si liftback, r.v. 1997
Byl: Rover 416Si liftback, r.v. 1997