XVI. OLOMOUCKÝ TVARŮŽEK 20. 6. 2026

kde, kdy, kdo , jak bylo
Prezident Jarda26
Kontaktovat uživatele:

XVI. OLOMOUCKÝ TVARŮŽEK 20. 6. 2026

Příspěvek od Prezident Jarda26 » úte dub 28, 2026 10:26

Vážení přátelé,

tímto Vás srdečně zvu na XVI. Olomoucký Tvarůžek, který se koná v sobotu 20. 6. 2026 od 9:00 hod. na nám. Přemysla Otakara v Litovli.

Oběd bude v restauraci na náměstí v 11:00 hod. Byla domluvena jednotná cena menu 220,- Kč i s polévkou.

Obědové menu:
  • Polévka - hovězí vývar s těstovinami
  • 150g kuřecí prsíčko plněné mozzarellou, sušená rajčata, rýže, dušená zelenina
  • 150g medailonky z vepřové panenky s pepřovou omáčkou, šťouchané brambory, zeleninová obloha
Ve 12:30 hod. je odjezd spanilou jízdou k vodní nádrži Slezská Harta, kde je zajištěna projížďka lodí po přehradě. Dále je zde možnost prohlídky přehrady. Na závěr přejedeme k závěrečnému posezení do pizzerie Donna Emona v Bruntálu, kde si dáme kafe, pivo, limču nebo něco k snědku, dle vlastního gusta. Tímto bude Olomoucký Tvarůžek ukončen.

Cena startovného: 100,- Kč za vozidlo.

Jízdné na projížďku lodí:
- základní: 200,- Kč
- děti do 12 let: 100,- Kč
- děti do 4 let zdarma

>> REGISTRACE <<

Prosím snažte se přihlásit co nejdříve.

Děkuji Jarda a Maruška

Keksin

Re: XVI. OLOMOUCKÝ TVARŮŽEK 20. 6. 2026

Příspěvek od Keksin » ned čer 21, 2026 19:53

Díky za super sraz weed:

Trunda
Site Admin

Příspěvek od Trunda » úte čer 23, 2026 11:33

Také chceme moc poděkovat za skvělý sraz, sic to počasí bylo nějak až jako moc pěkné :-D
Bylo fajn prožít po delší době sraz s vámi regulerně a v našem případě i poklidně bez nahánění drobotiny po place :-D
Jsme rádi a vděční za to, že jste všichni stále tak fajn pohodová banda ;-)
Já si užil i spanilku na Ecce Homo, kde jsem nikdy nejel s autem, kde bych si mohl zkusit zatáčku říznou ostřeji a také si v tomto novém autě zkusit trošku pohrát s tím, jak se dá dostat na hranu adheze. Jeden "bůček" se mi povedl, ale není to v takovém autě tak snadné :-)
Lodička příjemná, protože se dalo poklábosit za příjemnějšího klimatu :-)
Díky díky, pane Prezidente a jeho komorníci ;-)

A aby to s Angličáky nebylo bez vícero příběhů, vzali jsme to domů ve společném tandemu s Lenhamem přes Oderské vrchy, kde ty silničky jsou pro naše autka příznivé a myslím si, že jsme si to všichni užívali... ani jsem se Jarka neptal, jestli jsem ho svým tempem neuhnal, ale tak přišlo mi, že neprotestoval :-D
No a při této hitparádě v úseku, kde byly kostkové části silnic najednou za zatáčkou u příkopy novější MX5tka a u ní nějaký klučina s děvčicou, nešťastníci tam cosi laborovali s defektem. Tak jsme u nich s Lenhamem zastavili a udělali jim kabrouškovou asistenci. Sice jsme bohužel problém nevyřešili, protože pneumatiku na kostkách po defektu dodělali tak, že mlíkem už zacelit nešla a rezervu si nakonec museli nechat dovézt. Ale tak jsme aspoň prohodili pár útěšných slov, hodili jim auto na hever. Autko si půjčili od strejdy jako jednorázový zážitek a tak z toho byli takoví rozčarovaní :-) Ale řekl bych, že ten projev sounáležitosti mezi sradcaři autíčkáři to trauma určitě zahojil.... údajně jsme byli tak padesáté auto, které jim konečně zastavilo s nabídkou pomoci.

A.... s Věrkou jsme si pak dali ještě v neděli pokračování a udělali jsme kolečko na Slovenskou na Oravu.... no a tak to tedy co se týká cest a výhledů bohužel bylo bídné (omlouvám se, ale přes ten kraj jediná silnice napříč a ta vede samejma nudlojidníma dědinama v údolích a se škaredým povrchem a bez možnosti to střihnout někde přes nějaké kopce po nějaké klikaté silničce, protože všechny takové silnice tam jsou slepé). A asi největším zážitkem bylo to, že jsme to nechtěně celé od Rožnova projeli s grilovaným kuřetem a já tak celou cestu musel Věrku chlácholit, že to je jen kontrolka a ne závada samotná :-D .... doma diagnostika opět poukázala na čidlo vačky, které jsem před pár dny měnil, tak nevím co to má jako znamenat. Asi budu muset osciloskopem mrknout jestli to tedy není o kabelu.... Zajímavé, že se na autě něco podrbe vždycky v Beskydech :-D Prostě anglické auto nemůže být bez příběhu na každé cestě, ale to my na tom vlastně máme radi, že? ;-)
... I love K-SERIES ;-) ... 4 ... 6 cylinders.... it doesn't matter ;-)

Kupéčko - Rover 216 Coupe -> 218VVC, 1997 - Článek | Labuťka - Rover 416si Tourer, 1998 - Profil | ex MG ZT-T 190, 2002 - Článek | MG ZR 160, 2002 - Článek | Prcek - MG TF 135, 2002 | Chrysler Pacifica 3.6l V6, 2017
Obrázek

Prezident Jarda26
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prezident Jarda26 » stř čer 24, 2026 20:09

Vážení přátelé, všem velmi děkuji za bohatou účast na Olomouckém tvarůžku. Na začátku srazu v Litovli byla účast 24 aut což je celkem úspěch. Myslím si že sraz s výjezdem na Slezskou Hartu a projížďkou výletní lodí po krásné přehradě byl krásný zážitek na který se bude dlouho vzpomínat. Akorát s tím pekelným počasím to sv. Petr přehnal. Příští rok mu musím trochu domluvit. Mám jen takovou malou prosbu, protože vím že dost lidí na srazu fotilo tak aby se s fotkama podělili s ostaními roveráky.
Ještě jednou moc děkuji za účast a budu se zase těšit na příští Olomoucký tvarůžek. Děkuji Jarda.

Odpovědět