Djmicho - MG ZT 190 no.4596
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Djmicho - MG ZT 190 no.4596
Neříkej to manželce... 

Rover 75 CDTi British Racing Green
MG ZT-T 190 Trophy Blue
MG ZT-T 190 Trophy Blue - EX Trundovic
Rover 75 CDT Copperleaf Red
ZT + ZTT jako zdroje ND
MG ZT-T 190 Trophy Blue
MG ZT-T 190 Trophy Blue - EX Trundovic
Rover 75 CDT Copperleaf Red
ZT + ZTT jako zdroje ND
- djmicho
- Kontaktovat uživatele:
Manželka to bude 1.9. takže teď remcat nemůže 

Provozovatel maloobjemového dieslu (3222ccm)
Jojo, jsi dobrý blázen 

- djmicho
- Kontaktovat uživatele:
Nebýt bláznů tak by spousta zajímavých aut skončila v historii kovorecyklačního průmyslu...
Jinak ať můžeš už z toho setrvačníku spát tak tady něco málo, mám najeto 400km tak už neuškodí pár decentních prošlápnutí
ale mám pocit, že ten otáčkoměr má proti motoru krapet spoždění
https://youtu.be/2fdrTTmndaE
Jinak ať můžeš už z toho setrvačníku spát tak tady něco málo, mám najeto 400km tak už neuškodí pár decentních prošlápnutí

https://youtu.be/2fdrTTmndaE
Oukej.... díky
Zkusím natočit, jak se dostanu někdy do ZT se zahřátým motorem 

- djmicho
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se díval na diag a ano budíky opravdu nestíhají, při zvedání otáček to není o moc, ale při padání k volnoběhu mají značnou prodlevu, chce to rychlejší motorek na rafičku
Spotřeba se drží dost pod 10 litry, motor se čím dál víc zklidňuje a je znát, že začíná mít notnou chuť vydat se dál než k číslici 3 max 4
nicméně se musím ještě alespoň 600km držet na uzdě a pak postupně přikládat pod kotlem, narovinu ale říkám, že auto má už stejnou chuť k jízdě jako ZS
a zvuk generálkované KV6 je lahoda
Jinak cvičně změřena komprese na předních válcích a na všech 3 bylo 14,8 Barů to už je skoro na tankování 98 oktanů

Spotřeba se drží dost pod 10 litry, motor se čím dál víc zklidňuje a je znát, že začíná mít notnou chuť vydat se dál než k číslici 3 max 4

Jinak cvičně změřena komprese na předních válcích a na všech 3 bylo 14,8 Barů to už je skoro na tankování 98 oktanů

Tak paráda
.... predpokládám vyměníš olej, jak to trošku zajedeš. No chtěl bych to zažít.

- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To teda ... úplně sdílím tvou radost
Těší mě, že se operace podařila a výsledkem je takové zlepšení.

Tak to zas Jirka sám ví, že na jásání je ještě pořád hodně času. Protože dokud motor nebude mít najeto aspoň jeden olejový cyklus, tak pořád ta jistota toho, že se dílo povedlo, není dost vysoká na to juchat
Ale efekt setrvačníku se asi slavit dá

Ale efekt setrvačníku se asi slavit dá

- djmicho
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, do cíle daleko. Dneska sem se po dálnici pár vteřin nehlídal a hned tam bylo 180
tak jsem fofrem ubral, ale podle toho jak to jede tak dosáhnout omezovače na pětku nebude žádný problém, chtělo by to 6. kvalt
jinak je domluveno, že až bude 5 a více tisíc km tak se pojede na brzdu a odladit SW. Nejmenovaná motorsport firma to konzultovala se superchips a bude se dělat podle záznamů z brzdy a průběhů zakázková mapa, žádný univerzál. Předpokládaný potenciál je 159-165kw (pozor žádný hardcore namáhající motor, ale přesně odladěná mapa na EU3 emise a průběh vaček)
Teď jen aby si vše pěkně sedlo a zajelo...

Vytvořil jsem srovnávací video 

- djmicho
- Kontaktovat uživatele:
Paráda, určitě Tě potěší, že teď už to jde ještě o chlup lépe
Dneska proběhla první výměna oleje po 1000 km, bylo v něm teda dost třpytivého otěru. Nalil se nový olej a postupně začínáme přikládat pod kotlem
první zkušenost je velice pozitivní, zvládlo by to i posun omezovače, na dvojku gradoval výkon a dosáhl špičky až v omezovači 

Dneska proběhla první výměna oleje po 1000 km, bylo v něm teda dost třpytivého otěru. Nalil se nový olej a postupně začínáme přikládat pod kotlem

No snad si to sedne bez komplikací a bude možnost to ještě posunot 

- djmicho
- Kontaktovat uživatele:
Musí, jiná varianta není
kdyby si to nesedlo tak to hodím ze skály
jinak ještě pár poznatků:
- olejové čerpadlo tlačí jak ďas, kontrolka zhasíná po prvním převalení startéru
- je potřeba tankovat 98+, natankoval jsem Vervu a motor je výrazně klidnější, volnoběh je sice stále jak u V8 z 60. let nepravidelné brblání (to ani jinak být při 750RPM a 270° vačkách nemůže), ale při jízdě motor přiosřil i podle zvuku ( na N95 jsem na diag viděl sem tam nějakou detonaci, takže motor ubíral předstih)

- olejové čerpadlo tlačí jak ďas, kontrolka zhasíná po prvním převalení startéru

- je potřeba tankovat 98+, natankoval jsem Vervu a motor je výrazně klidnější, volnoběh je sice stále jak u V8 z 60. let nepravidelné brblání (to ani jinak být při 750RPM a 270° vačkách nemůže), ale při jízdě motor přiosřil i podle zvuku ( na N95 jsem na diag viděl sem tam nějakou detonaci, takže motor ubíral předstih)
No tomu volnoběhu hlavně nepřidává ten setrvačník. Ale i u mě je ten volnoběh takový kolísavý. Přijde mi skoro, že ty volnoběžný otáčky jsou nastavený dost nízko.