Lepení prahů
Lepení prahů
Zdravím, chci se zeptat čím nejlépe přidělat prahy. Už se mi začínají odlepovat viz. foto. Předem díky
MG ZR 105 mk1
MG ZR 160 mk2
MG ZR 160 mk2
Re: Lepení prahů
Taky mě to čeká.... Koupil jsem v mototechně takovou oboustrannou pěnovou lepící pásku na emblémy apod. Používám to na kde co a drží to fakt kvalitně, takže to uplatním asi i tu. Akorát si na to musím najít víc času, protože předpokládám, že pod plastem mě bude čekat nějaká hrůza...
Na tom ZR co jsem rozebiral byly prahy (hadam origo) prilepene nejakym sedym tmele/lepidlem. Hadam nejakym polyurethan.
Jako moznost lepeni bud nejaka oboustrana potvora. Ja bych doporucil neco jako 3M VHB nebo dobrou dela ceys, takova cira s bilou mrizkou na zpevneni. Myslim je to tatok:
https://www.eva.cz/zbozi/55200/paska-ce ... oCqxfw_wcB
A nebo jistejsi (ale hur odlepitelna) varianta je prave nejake polyurethanove lepidlo (tuba/ kartus). Znamy a overeny je treba Sikaflex delaji ruzne barvy, i cernou.
A nebo na prahy / spoilery je popularni nejaky MS Polymer. Ten lepi defakto secko na secko.
Zase ceys dela dobry MS polymer (Total Tech. maji to v Hornbachu, bauhausu apod).
Z kartuse natlacis a prah prilepis izolepou / paskou na par hodin / dni a bude to drzet fest.
Jako moznost lepeni bud nejaka oboustrana potvora. Ja bych doporucil neco jako 3M VHB nebo dobrou dela ceys, takova cira s bilou mrizkou na zpevneni. Myslim je to tatok:
https://www.eva.cz/zbozi/55200/paska-ce ... oCqxfw_wcB
A nebo jistejsi (ale hur odlepitelna) varianta je prave nejake polyurethanove lepidlo (tuba/ kartus). Znamy a overeny je treba Sikaflex delaji ruzne barvy, i cernou.
A nebo na prahy / spoilery je popularni nejaky MS Polymer. Ten lepi defakto secko na secko.
Zase ceys dela dobry MS polymer (Total Tech. maji to v Hornbachu, bauhausu apod).
Z kartuse natlacis a prah prilepis izolepou / paskou na par hodin / dni a bude to drzet fest.
Moc díky za rady
No taky uvidím co mě bude čekat jak sundám ty prahy..kdyžtak pobrusit, nastříkat přilepit prahy a bude to top

MG ZR 105 mk1
MG ZR 160 mk2
MG ZR 160 mk2
Tak snad to nebude zadna hruza, jinak samozrjeme obroucit, odresit, striknout nejakym dobrym antikoroznim zakladem... a klidne bych to pak pod tim prahem zastrikl konzervacnim voskem a prah prilepil na sikaflex.