Rover 827 Si, r.v. 1995
Re: Rover 827 Si, r.v. 1995
Svíčky jsem měnil hned po koupi, ale minimálně jeden kabel mi probíjí tak to vidím spíš na tento problém 

Všechna svá auta jsem prodal,takže momentálně bez Roveru!
Ouk.... ono to vypadá, že to snad jsou úplně původní kabely, takže ty už fakt dobrý být nemůžou 

No přední řada kabelů má červenou barvu a zadní růžovou pravděpodobně opravdu origo, ale hlavně některé izolace okolo fajek na rozdělovači jsou tak trochu slabší a tak ty kabely dostanou padáka 

No je to rozumný krok. Fakt ty kabely by se taky měly měnit v nějakém intervalu, protože oni nemusí být ani nějak mechanicky poškozené, ale materiálem už nefungují dobře... taky jsem na Kupéčku řešil proč mi to po nastartování, než se to zahřálo, nechtělo točit do otáček a jakoby se to dusilo - pomohly nové kabely.
No jsem rád, že postupuješ
Ty na sraz nejedeš? Co MRD? To abych se tedy s Kupéčkem někdy zastavil na pokec....
No jsem rád, že postupuješ

Na otvírák nejedu a dál se uvidí
Osmikilo zatím není ve stavu, ve kterém by mohlo ve dne mezi lidi
a kupéčko už skoro každý viděl 

Osmikilo zatím není ve stavu, ve kterém by mohlo ve dne mezi lidi

No to je výmluva 

Neboj i beze mě bude účast dobrá, vždyť jen od Trundů jede 10 lidí 

Dnes ráno mi pošťák dovezl objednané zapalovací kabely. Vzal jsem výrobek Tesly Blatná o kterém jsem se i tady na fóru dočetl, že by měl být OK,hlavně v poměru cena kvalita
tak uvidím
Jinak jejich provedení a délka je lepší než u těch původních, ty byly hodně fórové
Stav tachometru 178512 km .Při výměně jsem zjistil, že středová svorka na víčku rozdělovače kam vede přívod od cívky, je totálně zoxidovaná
Po očištění všech kontaktů víčka, palce rozdělovače a výměně všech kabelů je opravdu hodně poznat, že jak se říká "dobrá jiskra je základ !"
Jel jsem to krátce projet i ve sportovním módu
, motor jde líp za plynem a má i na volnoběh klidnější a vyrovnanější chod. Hodně pomohla i výměna zadního horního silentbloku provedená už v týdnu
Teď už mi projev motoru za jízdy kazí jen v určitých otáčkách rezonující výfuk, ten snad taky v dohledné době pořeším a hučící ložisko zadního kola, ale už i na tom pracuji 
Jo a tu koncernovou expanzku prosím neřešte, ta původní byla stejně neoriginální a stála za prd

Stav tachometru 178512 km .Při výměně jsem zjistil, že středová svorka na víčku rozdělovače kam vede přívod od cívky, je totálně zoxidovaná

Po očištění všech kontaktů víčka, palce rozdělovače a výměně všech kabelů je opravdu hodně poznat, že jak se říká "dobrá jiskra je základ !"

Jel jsem to krátce projet i ve sportovním módu

Jo a tu koncernovou expanzku prosím neřešte, ta původní byla stejně neoriginální a stála za prd

Hlásím další úspěch, dnes se mi podařilo konečně rozchodit elektropodtlakový ventil, který ovládá přívod vody do topení, takže už to vše chodí jak má
.
Více je jasné z přiložených fotek.Žlutá šipka označuje podtlakovou hadičku k ventilu.Červená jeho krajní polohy
Jedná se o ten černý plast s bílým středem kruhového tvaru a vedou do něj obě podtlakové hadičky.Je spojen tím trnem s kovovým vodítkem. Ten je ovládán elektricky od panelu topení, který jsem před časem měnil. Při jeho natočení dojde v jeho těle k otevření podtlaku a ten jde přes druhou hadičku zpět k ventilu topné vody v motorovém prostoru - reaguje to vcelku rychle a chodí až do obou krajních poloh. Zřejmě to bylo po těch letech nečinnosti zatuhlé, ale stačilo trochu víc zabrat za to kovové vodítko a druhou rukou ovládat panel topení a zadařilo se
. Uvidíme jak to dopadne s klimatizací, kterou chci nechat naplnit 

Více je jasné z přiložených fotek.Žlutá šipka označuje podtlakovou hadičku k ventilu.Červená jeho krajní polohy

Jedná se o ten černý plast s bílým středem kruhového tvaru a vedou do něj obě podtlakové hadičky.Je spojen tím trnem s kovovým vodítkem. Ten je ovládán elektricky od panelu topení, který jsem před časem měnil. Při jeho natočení dojde v jeho těle k otevření podtlaku a ten jde přes druhou hadičku zpět k ventilu topné vody v motorovém prostoru - reaguje to vcelku rychle a chodí až do obou krajních poloh. Zřejmě to bylo po těch letech nečinnosti zatuhlé, ale stačilo trochu víc zabrat za to kovové vodítko a druhou rukou ovládat panel topení a zadařilo se

Během posledních dvou dnů jsem postupně vyměnil několik nefunkčních žárovek na podsvícení palubní desky, ovládání šíbru, výhřevu sedáků a ovládání oken .Celoskla T5 s dlouhým kontaktem bylo potřeba letovat a navléct na ně silikonové návleky oranžové barvy, část jsou plastové LED žárovky ve velikosti T3 - průměr základny 8mm. Vše jsem bral u firmy Autolamp.cz
Jsou to drobné maličkosti, ale mám radost, když věci fungují tak jak mají.
Škoda, že původní majitel neměl cit a dal do auta autoradio s modrým podsvícením, možná provedu výměnu za to správně barevné co mám v kupéčku
Jsou to drobné maličkosti, ale mám radost, když věci fungují tak jak mají.

Škoda, že původní majitel neměl cit a dal do auta autoradio s modrým podsvícením, možná provedu výměnu za to správně barevné co mám v kupéčku

Nebuď měkkej a sežeň dobové origo rádio
Třeba Legendisti na tom hodně ulítávaj.... 

Škoda že todle se dávalo do MkI

Tak v Anglii by to nemusel být problém a k tomu ještě CD měnič to by bylo hodně 

No tak šupaj bidovat 
Já si asi do Labutě taky vrátím původní rádio, ať mi to tam hezky ladí... stejně rádio neposlouchám, tak je mi jedno co to (ne)umí

Já si asi do Labutě taky vrátím původní rádio, ať mi to tam hezky ladí... stejně rádio neposlouchám, tak je mi jedno co to (ne)umí

Tak konkrétně je toto radio od firmy Philips typ R960, stejné mají na ebay a dávalo se i do LR Discovery II, ale tam má zelené podsvícení
http://www.ebay.co.uk/itm/land-rover-di ... 1686273932

http://www.ebay.co.uk/itm/land-rover-di ... 1686273932