Autokosmetický koutek
Re: autokosmetický koutek
Jo a ten SONAX to je koncentrát, že? Už v tom mám docela hokej... 

Sonax B.S. Detailer není koncentrát.
Rover 75 1.8L Turbo sedan 2004
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
Alfa Romeo 147, 1.6 L Twinspark 105 KS
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
Aha... no, nicméně ukecat už se nenechám, protože rozpočtově už letos detailing mám vyčerpaný a navíc jsem i pro vás zainvestoval pořízení polyuretanových prvků podvozku pro otestování, takže.... ne... ne a ne
SONAX, APC a konec.... šmitec
Nejsou prachy 

V pohodě, rozumím.
Co máš všechno za údržbovou sadu?
Co máš všechno za údržbovou sadu?
Nerozumím?
Čím myješ, šampon, kýble, hadry, leštěnky, vosky, atd........
Nopková rukavice, býbl, zahradní hadica s domácí vodó, Valet Pro Pre Wash, Sonax šampónek, ten mikrovláknový ručník, co jsi viděl, pár jakýchsi mikro utěrek, čistič laku od Sonaxu, tekutý karnaubský vosk od Simonitze... IronX, Tar and Glue Remover, APC, ... teď jsem dostal jakési nano srajdy na disky kol od želvy, atd. atd....
Kýble s mřížkou chybí, ale je to docela pálka.. i ta pitomá plastová mřížka stojí nechutný peníze (asi to začnu vyrábět
) ...
Kýble s mřížkou chybí, ale je to docela pálka.. i ta pitomá plastová mřížka stojí nechutný peníze (asi to začnu vyrábět

jáj, to je celkem slušné
Takže základ by byl...
ty mikroutěrky se daly sehnat za velmi rozumné peníze v KIKu, ale už tam nejsou, říkal mi kolega, že to řešil ve více městech a bohužel nic
že já jich nenakoupil víc...
tedy...mají tam, ale jen ty hrubé
takže dlouhosrsté KIKácké si šetřím jen na lehké dodělávky a ty hrubší používám na hrubší bordel, na čištění gumy, kol, apod...
mřížky jsou drahé, ale takto to stojí zhruba v U.K.
to používají mnohdy i uklízečky, jsem si všiml- fakt, že to nevíří vodu a to smetí tam fakt je na dně
já jsem začínal s jedním, pak se dvěma obyčejnýma desetilitrovýma kýblama pro ony uklízečky
na tak velké auto jsou ale malé a nejde tam dát ta mřížka

Takže základ by byl...
ty mikroutěrky se daly sehnat za velmi rozumné peníze v KIKu, ale už tam nejsou, říkal mi kolega, že to řešil ve více městech a bohužel nic
že já jich nenakoupil víc...

tedy...mají tam, ale jen ty hrubé
takže dlouhosrsté KIKácké si šetřím jen na lehké dodělávky a ty hrubší používám na hrubší bordel, na čištění gumy, kol, apod...
mřížky jsou drahé, ale takto to stojí zhruba v U.K.
to používají mnohdy i uklízečky, jsem si všiml- fakt, že to nevíří vodu a to smetí tam fakt je na dně
já jsem začínal s jedním, pak se dvěma obyčejnýma desetilitrovýma kýblama pro ony uklízečky
na tak velké auto jsou ale malé a nejde tam dát ta mřížka
Co prostě nemám a měl bych mít tak..... ty kýble, rozumný aplikátory, více utěrek a ČAS 

Doporučuji pořídit co nejvíc utěrek. S pomocí těch z toho KIKu je to celkem levná záležitost.
To množství zajistí to, že v podstatě na jakýkoliv úkon máš pořád čistou utěrku a o to jde.
Jednak je to o dost pohodlnější, než když držíš v ruce ušmudlaný hadr a pak taky...nerozmazávaš to nabrané smetí po čištěném povrchu.
To je první pravidlo.
Dalším pravidlem je ty utěrky prát odděleně, jinak to vyfasuje vlákna z ostatního textilu.
Pokud má tedy člověk jen 2-3 utěrky, tak prát v pračce jen toto je neekonomické.
Když jich máš hodně, tak je pořád z čeho brát a jednou za čas se vypere celá dávka.
Od praní v rukou jsem již upustil, jeden hadr se dá, ale deset je pakárna na 2 hodiny.
O čase mi ani nemluv, jsem na tom stejně, ale stejně jednou za čas to auto tak jako tak umyješ.
Pokud máš správné postupy a víš, jak na to, používáš správné přípravky a nářadí, tak ten vůz umyješ pořádně za stejně dlouhou "konvenční" dobu a bez toho, abys ho dál poškozoval.
Přirozeně jednou dvakrát do roka to vyžaduje důkladnou očistu, obnášející mnohahodinovou práci, proto je při nedostatku času vhodné zvážit užití nějaké odolné syntetiky, resp. zadání celé práce někomu, kdo s tím má zkušenosti.
To množství zajistí to, že v podstatě na jakýkoliv úkon máš pořád čistou utěrku a o to jde.
Jednak je to o dost pohodlnější, než když držíš v ruce ušmudlaný hadr a pak taky...nerozmazávaš to nabrané smetí po čištěném povrchu.
To je první pravidlo.
Dalším pravidlem je ty utěrky prát odděleně, jinak to vyfasuje vlákna z ostatního textilu.
Pokud má tedy člověk jen 2-3 utěrky, tak prát v pračce jen toto je neekonomické.
Když jich máš hodně, tak je pořád z čeho brát a jednou za čas se vypere celá dávka.
Od praní v rukou jsem již upustil, jeden hadr se dá, ale deset je pakárna na 2 hodiny.
O čase mi ani nemluv, jsem na tom stejně, ale stejně jednou za čas to auto tak jako tak umyješ.
Pokud máš správné postupy a víš, jak na to, používáš správné přípravky a nářadí, tak ten vůz umyješ pořádně za stejně dlouhou "konvenční" dobu a bez toho, abys ho dál poškozoval.
Přirozeně jednou dvakrát do roka to vyžaduje důkladnou očistu, obnášející mnohahodinovou práci, proto je při nedostatku času vhodné zvážit užití nějaké odolné syntetiky, resp. zadání celé práce někomu, kdo s tím má zkušenosti.
- Austin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Používám utěrky Velma, dále od Sheronu, a lze koupit i něco v Lidlu, vše je použitelné.
Peru v tekutém jelenovi a fakt jelen je třída, pere to neskutečně, jen se to musí nechat namočené (jak to dělaly babičky, nechaly to pul hodky v lavoru).
Peru v tekutém jelenovi a fakt jelen je třída, pere to neskutečně, jen se to musí nechat namočené (jak to dělaly babičky, nechaly to pul hodky v lavoru).
Austin Allegro 1.5 MKII 76, Austin Princess 2.0 OHC MKI 76, Rover 200 CVT 1.6 Twincam 99, Mini Cooper 1.3 97
Trunda píše:Dost dobrý
To mi připomnělo historku, co jsem zažil tudle, když jsem byl cosi kupovat v Mototechně... naběhla tam nějaká slečna s týpkem a že musí koupit nějaký dárek tatínkovi a něco na auto. Nějakou kosmetiku... s tím se jim asocioval asi jediný pro ně známý pojem Tempo. A myslím že jim to nikdo nevymluvil a spokojeně odcházeli s tím, že tatínkovi pořídili skvělý dáreček
AnderN píše:Náhodou, Tempo brousí dobře
cembry píše:Ano, Tempo brousi moc dobre!
Zdravím kolegové....
Tak se mi pro sebe podařilo zajistit koncentrovaný detailer Dodo Juice Basics Of Bling v množství 0.5 litru, z čehož se dá připravit celkem 5 litrů užitného roztoku.
Kdo by měl zájem, mohu prodat část z toho v množství, o jaké by byl zájem.
0.1 l - 86,- (vytvoří litr roztoku, ažaž)
0.05 l - 43,- (vytvoří půl litru roztoku)
Předání možno na Rudově srazu.
Tak se mi pro sebe podařilo zajistit koncentrovaný detailer Dodo Juice Basics Of Bling v množství 0.5 litru, z čehož se dá připravit celkem 5 litrů užitného roztoku.
Kdo by měl zájem, mohu prodat část z toho v množství, o jaké by byl zájem.
0.1 l - 86,- (vytvoří litr roztoku, ažaž)
0.05 l - 43,- (vytvoří půl litru roztoku)
Předání možno na Rudově srazu.
Vcera mi dorazila konecne objednana lesticka Dodo Juice Buff Daddy a zacinam se s ni seznamovat. Pri prvnim uchopeni do ruky mi prisla subjektivne celkem tezka, nicmene pri praci uz jsem ten dojem vubec nemel. Nemam moznost porovnani s jinymi modely. Vzal jsem k tomu i dodo juice kotouce - cernej, zelenej a oranzovej. Pomoci zelenyho a menzerny FG400 jsem zadnyho zlepseni na rucne prelesteny pulce vika kufru MGF nedosahnul, pouzil jsem proto oranzovej a mirne pritlacil. Velice jednoduse jsem dosahl uspokojiveho vysledku. Lak byl za ty roky pomerne poskozenej, mam pocit, ze misty jsou dokonce skrabance pod krycim bezbarvym lakem. Vysvetluju si to spatnym postupem pri lakovani. Levej predni blatnik je evidentne strikanej a ma stejne vypadajici chyby. Na viku kufru se po prelesteni bohuzel zvyraznily vady laku, ktere jsou na nekolika mistech - rekl bych ze asi od nalepeneho listi, ktere nekdo z predchozich majitelu vcas neodstranil. Zkusil jsem jeste v zadni blatnik auta, opet s podobnym pocitem. Jednoduse jsem se dostal k velice peknemu vzhledu, hlubsi skrabance vsak odstraneny nebyly. Budu si hrat dal a verim, ze se budu uz jen zlepsovat. 
Delal jsem to v dvojgarazi u nasich v dome, druhy auto tam byl tatuv Accord 7G (2004, indigo blue pearl). Kdyz prisel vecer tatik domu, tak i pres svuj vek a selektivni slepotu priznal, ze vidi zmenu k lepsimu a ze se mu to libi. Jeho auto vypadalo pod zarivkama velice zasle v porovnani s prelestenou casti meho MGF (1997, tahiti blue).

Delal jsem to v dvojgarazi u nasich v dome, druhy auto tam byl tatuv Accord 7G (2004, indigo blue pearl). Kdyz prisel vecer tatik domu, tak i pres svuj vek a selektivni slepotu priznal, ze vidi zmenu k lepsimu a ze se mu to libi. Jeho auto vypadalo pod zarivkama velice zasle v porovnani s prelestenou casti meho MGF (1997, tahiti blue).
Ahoj, tak držím palec.
Ćím to odmašťuješ/odstraňuješ zbytky past z povrchu?
Ćím to odmašťuješ/odstraňuješ zbytky past z povrchu?