Rover 218VVC Coupe, 1997 - Trundovy manželky ;-)
Re: Rover 218VVC Coupe, 1997 - Trundovy manželky ;-)
Koncem března budeme dělat sběr železa ve firmě, do té doby ti ho pochráním 

Všechna svá auta jsem prodal,takže momentálně bez Roveru!
Termopáska nebude taková novinka,asi pán "ladiče" nemusí.
Takže budeš motat zánovní svody?
Asi jsme to tu už řešily,ale na miníkovi jsem pásku dával a doporučuji namočit pásku do teplý vody a pořádně si rozmyslet jak to namotat a kde začít.Pořádně utahovat a na koncích to obtočit ustřiženym krátkym kusem pásky a zahnout konec dovnitř,pak stáhnout pořánou nerezovou sponou se šroubem.Motal jsem šířku 50mm a šlo to docela dobře.Mělo by to jít i u těch VVC svodů.
Pak nechat na sluníčku vyschnout a třeba trochu pomoct horkovzduškou.A pak koupit vodní sklo a napatlat.

Takže budeš motat zánovní svody?
Asi jsme to tu už řešily,ale na miníkovi jsem pásku dával a doporučuji namočit pásku do teplý vody a pořádně si rozmyslet jak to namotat a kde začít.Pořádně utahovat a na koncích to obtočit ustřiženym krátkym kusem pásky a zahnout konec dovnitř,pak stáhnout pořánou nerezovou sponou se šroubem.Motal jsem šířku 50mm a šlo to docela dobře.Mělo by to jít i u těch VVC svodů.
Pak nechat na sluníčku vyschnout a třeba trochu pomoct horkovzduškou.A pak koupit vodní sklo a napatlat.

MG ZT-T 25K4F 140 kW 245 Nm.
Mini SPI 1995 -> 18K4K 118 kW 174Nm?
Já to mám v úmyslu jen z čistě praktického důvodu, abych snížil teplo pod kapotou, bo tak kvůli kunám nemám tapec a taky kvůli sání... ale koupím jen 10 m a stačilo by mi, kdyby to dosáhlo k lambdě... a z finančních důvodů se asi vyprdnu na ty nerezový pásky a konce obmotám vázacím drátem a hotovka 

10 m by mohlo stačit.Taky záleží jak moc to budeš překládat.Ale opravdu na to dej to vodní sklo,jinak se ti to po pár loužích začne třepit/rozmotávat.Odstínění je trochu znát,hlavně jestli máš ten sportoní filtr.Já bych chtěl nahustit radši origo filtr box a dát K&N vložku.A dát mu čerstvej přísun,uvidim,co mi prostor dovolí. 

Vodní sklo úrčitě použiju.... 
S tím filtrem to tě bude jistě zajímat tento test - http://www.mgf.ultimatemg.com/group2/ai ... g_road.htm
Z něho vychází závěr, že kónický filtr je lepší, ale za předpokladu, že se k němu pořeší přísun studeného vzduchu. Na druhou stranu, kdybys použil box ze ZRka (je větší jak z obyč R200/25) a navedl k němu pořádnou trubku, tak by to mělo být taky dobrý...

S tím filtrem to tě bude jistě zajímat tento test - http://www.mgf.ultimatemg.com/group2/ai ... g_road.htm
Z něho vychází závěr, že kónický filtr je lepší, ale za předpokladu, že se k němu pořeší přísun studeného vzduchu. Na druhou stranu, kdybys použil box ze ZRka (je větší jak z obyč R200/25) a navedl k němu pořádnou trubku, tak by to mělo být taky dobrý...
-
- Kontaktovat uživatele:
Trundo, já na tebe pořád zapomínám s tím střeďákem 

Myslis ze bys byl schopny mi ho nejak zaslat?
-
- Kontaktovat uživatele:
Nooo toť otázka 

No nevím jak tyto Trundovy , ale když jsem si před časem udělal radost a pořídil fungl Alu -Ronal v černý barvě , tak domluvil, že mi na ně obují také fungl 225/45/17 Good year Excelence - VYNIKAJÍCÍ pneu nájezd 40tis a drží super na suchu a úplně stejně na vodě fakt
, ale protože gumař jede ve značce Dunlop tak mi obul Sport max3 ? a fakt SUPER drží na suchu i na vodě paráda. Nevím proč, ale nepřišel jsem na chuť "šípákům " tak jsem byl s nima fakt velmi spokojený .. tak príma svezení 

Johny, kdyby jsme se nějak domluvili a podařilo se ti to během týdne (nejlépe tak, abych to mohl mít na víkend doma) poslat, tak bych byl opravdu happy 
Jinak, přepadla mě nějaká krutá rýmička, takže nevím nevím co dneska udělám.... nicméně asi se vydám do garáže třmeny očistit od hrubého a s největší pravděpodobností to zkusím nakonec elektrolýzou... ta by měla být šetrnější, jak ocet...

Jinak, přepadla mě nějaká krutá rýmička, takže nevím nevím co dneska udělám.... nicméně asi se vydám do garáže třmeny očistit od hrubého a s největší pravděpodobností to zkusím nakonec elektrolýzou... ta by měla být šetrnější, jak ocet...
-
- Kontaktovat uživatele:
Měls je dát opísknout
Teď jsme v práci dělali třmeny vietkongovi na Volovu a natřeli jsme je Foliatecem a super výsledek, barva dvousložková, takže není potřeba extra vypalování a schla krásně rychle než jsem udělal všechny třmeny už jsem matlal druhou vrstvu a pak třetí a ještě půlka pixly zbyla a to to nemá zrovna nejmenší brzdiče
Až se někdy zas zblázním a budu chtít mít modrý brzdiče, koupím Foliatec, nechám opískovat....
To ti to mám poslat poštou? S tím se nevejdu ani do pobočky, natož jí to podat za přepážku

To ti to mám poslat poštou? S tím se nevejdu ani do pobočky, natož jí to podat za přepážku

Tož jak jinak poslat.... leda že bys to ještě někde fiknul na půl a já si to svařím 
Chtěl jsem zkusit alternativní metodu.... Má se to tak, že jeden přední třmen se louhuje v octu s kyselinou citronovou (zatím to vypadá nadějně
) a unašeče dělám elektrolýzou... a taky to hezky buble
Zadní třmeny jsem zatím nechal být, bo jsem zjistil, že na jednom je roztrhnutá manžeta
.... chjo.... jo vlastně na tom jednom předním taky....
Na prd je to, že přes týden absolutně nemám čas se autu věnovat. Z práce jezdím sotva tak, že uložím děti do postele a na víc už nemám sílu
Takže to nejde vůbec tak rychle, jak jsem si představoval.

Chtěl jsem zkusit alternativní metodu.... Má se to tak, že jeden přední třmen se louhuje v octu s kyselinou citronovou (zatím to vypadá nadějně

Na prd je to, že přes týden absolutně nemám čas se autu věnovat. Z práce jezdím sotva tak, že uložím děti do postele a na víc už nemám sílu

Jo manžety jsem nesledoval.Ale to je za pár korun.Jestli to děláš takhle poctivě,tak stejně dáš všechny těsnění a odzdušňováky,hej. 

No nemel jsem to v umyslu... Ty nahrady totiz nic nevydrzi...
Tak řekl bych, že do večera bude hotovo
Ocet jede pěkně a na třmenu už bych řekl je vidět fragmety původního pokovení.... prostě některé části už jsou krásně čisté.
A elektrolýza taky nezahálí... myslím, že jede trošku lépe, jak ten ocet, protože si náramně poradila i s větší vrstvou rzi, která hezky odpadá a už se mi pomalu ty unašeče začínají lesknout
Ten třmen z octa asi nakonec dám taky na lýzu. Uvidím jak se to vyvrbí 

A elektrolýza taky nezahálí... myslím, že jede trošku lépe, jak ten ocet, protože si náramně poradila i s větší vrstvou rzi, která hezky odpadá a už se mi pomalu ty unašeče začínají lesknout