info ohľadom ručnej brzdy

Odpovědět
Noobsz DJ

info ohľadom ručnej brzdy

Příspěvek od Noobsz DJ » pon pro 20, 2010 22:46

Zdravím Vás páni. Mohol by mi tu prosím niekto poradiť? Ide o to, že ručná brzda mi veľmi zle brzdí a musím ju vytiahnuť veľmi vysoko. Áno skúšal som ju štelovať šróbom pod lakťovou opierkou. Ale nastal problém. Bola potom zatiahnutá a auto vŕzgalo. Mám taký pocit, že to bude priamo v brzde problém. Viete mi niekto poradiť, akým systémom je tá ručná brzda robená? Mám na zadných kolesách kotúče, ale pochybujem, že ručná brzda zacvakne brzdové doštičky, keď je tam nejaké rameno, ktoré sa pohybuje pri zaťahovaní ručnej brzdy. Ak niekto viete, ako je riešená tá ručná brzda, čo treba vymeniť keď zle brzdí, tak mi to prosím napíšte. Poprípade aj nejaký stručný návod k výmene/nastaveniu tej ručnej brzdy. V aute si robím všetko sám už skoro dva roky a zatiaľ som nemal žiadny problém si s niečim neporadiť. Ďakujem za Vaše rady a tipy.

F.i.s.h.men

Re: info ohľadom ručnej brzdy

Příspěvek od F.i.s.h.men » pon pro 20, 2010 22:49

V autokelly si najdi opravnou sadu na zadní třmeny, objednej to 2x, sundej třmeny, rozeber je na prvočísla, vyčisti, namaž, všechny gumičky vyměn a podle toho jak bude vypadat pístek, tak ho buď taky vyměň a nebo lehce ošmirgluj.

Jedna ta sada stojí zhruba tak 250,-
ObrázekObrázek<<<---Klikni pro zvětšení
Rover 216GSi - zanedlouho transplantace motoru D16Z2 (na obrázku) + pár dalších oprav a úprav HOTOVO 31.7.2011

Noobsz DJ

Příspěvek od Noobsz DJ » pon pro 20, 2010 23:05

Tak nakoniec tá ručná brzda funguje cez ten piest, čo je na zadných kotúčoch? Ja som mal asi dva mesiace dozadu rozobrané zadné brzdy kvôli tomu, že som brzdové doštičky menil. Som si aj všimol, že ten piest je na závite. Musel som ho vytiahnuť, aby som ho vyčistil. Po pravde opravnú sadu som nemal k dispozícií, nakoľko som ju nezohnal a tie doštičky som musel hneď vymeniť, lebo mi škrípali. A to vŕzganie som myslel tak, že keď som aj do auta nasadal, tak ho bolo zozadu počuť. A to som len trocha pošteloval ten šrób na doťahovanie ručnej brzdy. Môže tam byť ešte niekde nejaká iná zrada? Kotúče sú v poriadku. Tie som prezeral aj z vonkajšej a aj z vnútornej strany.

Hombre

Příspěvek od Hombre » úte pro 21, 2010 8:32

Ano, funguje to přes ten píst, ta páčka co je k ní připojené lanko tlačí na ten šroub, na kterém je našroubovaný píst. Ten závit tam slouží jako samostav, aby se tam vymezila vůle. Podmínkou je, aby nebyl zarezlý píst a uvnitř to musí být pěkně čisté. Lanko ruční brzdy seřiď pod tou loketní opěrou, ale jen tak aby to brzdilo na 6.-7.zubu. Pokud to uděláš moc krátké, lépe brzdit to nebude, lanko a ten mechanismus vzadu na kole nebude mít pohyb, tykže zatuhne a navíc to bude za jízdy přibržďovat. Ideální je zvednout kolo do vzduchu a zkusit zatáhnout a povolit ruční brzdu, pak musí jít lehce točit kolem rukou.
Návod na opravu zde:
viewtopic.php?f=6&t=3893&p=44867&hilit= ... zda#p44867
.....Rover 45 1.6 2005...............MG-F 1.8 1999........
Obrázek.Obrázek
........Obrázek...........Obrázek.......

Odpovědět