nejde nastartovat
-
Re: nejde nastartovat
Řídící jednotka imobilizéru alespoň u roverů 400 rok 95-99 je schovaná v interiéru ve středovém panelu kousek za nebo pod ovladači klimatizace. Dá se k ní dostat blbě z boku od řidiče a je to taková malá černá krabička s tvarem lehce do jehlanu a konektorem zespod.
Je pravda že je spárovaná s řídící jednotkou, což se dá přepárovat na diagu a zatím nikdo moc neví jak ji oblbnout aby se dala nouzově nebo i na trvalo vyřadit jinak než klíčkovým kódem kterej stejně nikdo většinou nezná. Zatím vím že z ní vede kontakt který spíná kostru na relé od startéru, takže by se dalo startovat, jenže to pořád neřeší problém s řídící jednotkou která i tak motor vypne. Kdyby někdo prosím něco věděl, ať napíše, pomohl by tím spoustě bezradných roverařů, co nechtěj vozit auto na odtahovce do servisu na zpárování klíčků a jednotek.
Je pravda že je spárovaná s řídící jednotkou, což se dá přepárovat na diagu a zatím nikdo moc neví jak ji oblbnout aby se dala nouzově nebo i na trvalo vyřadit jinak než klíčkovým kódem kterej stejně nikdo většinou nezná. Zatím vím že z ní vede kontakt který spíná kostru na relé od startéru, takže by se dalo startovat, jenže to pořád neřeší problém s řídící jednotkou která i tak motor vypne. Kdyby někdo prosím něco věděl, ať napíše, pomohl by tím spoustě bezradných roverařů, co nechtěj vozit auto na odtahovce do servisu na zpárování klíčků a jednotek.
Pro deaktivaci IMO klickem je potreba EKA kod, ktery se da vycist na diagnostice... to je moznost, jak docasne resit nefungujici dalkove ovladani... o zadne jine moznosti nevim... jeste aby byla, kdyz to tak ma z principu fungovat - asi by se to pak nejmenovalo imobilizer, ze 
... dle meho nazoru je mnohem jednoduzsi si sehnat ridici jednotku, Alarm ECU a dalkove ovladace od nekoho z druhe ruky... porizovaci cena u nekoho, kdo rozprodava auto na dily, bude srovnatelna s cenou noveho ovladace + sparovani na diag. .... vymena je pak otazkou chvilky.

... dle meho nazoru je mnohem jednoduzsi si sehnat ridici jednotku, Alarm ECU a dalkove ovladace od nekoho z druhe ruky... porizovaci cena u nekoho, kdo rozprodava auto na dily, bude srovnatelna s cenou noveho ovladace + sparovani na diag. .... vymena je pak otazkou chvilky.
zdarec... no mislim ze sehnat jinou ridici jednotku na R coupe turbo asi nebude lehky
tak ze to asi vypadava ze hry... no a jestli mi IMO nebude fungovat.... tak se nic nedeje... udelam si tajny vipinac... a je to... neni problem to udelat n otisk prstu.. kamos to udelal do oktavky.. jedno odpoledne a bylo to namontovane.......to neresim ja ted hlavne potrebuju aby bezel motor bezpecnost budu resit potom.. no kluci elektrikarsky jsou sikovny... tak jim verim...
no uvdime... jinak poslu RJ do Brna na odkodovani...

Auto ještě nejezdí, byla zatím vyměněna spínací skříňka, která obsahovala kroužek imobiliseru, která pocházela z 1,6. Nechtěl jsem mít dva klíčky ,dveře a zapalování. Původní skříňka z turba žádný kroužek imobiliseru nemá a zase nic. Podle poslední zprávy od elektrikáře jde již proud ze skříňky na starter, ale pořád se neotevírá palivo ke vstřikům. Tak že se pátrá dál. Našel jsem zajímavou stránku o tomto problému tak přikládám odkaz . Jsou tam vyfoceny jednotlivé typy ECU a jejich umístění atd. http://www.remotekey.co.uk/cars/rover/
VYRESENO....
motor bezi jako hodinky... cca 10 minut prace.. a mam to i s centralem na dalku.

Supr..... mas to teda vyreseny nejakym externim bazmekem?
ne normalne odkodovane pres ridici jednotku....
vse je plne funkcni... mam k tomu i kod pro pripadne straceni nebo poskozeni.. dalkoveho ovldani.... odkodovava se to normalne ve dverich ridice.... zadnej bazmek... na moc dlouho jsem odpojil ridici jednotku tod vse... zadnej problem... 

No supr
... neni nad original 

ahoj podle mne mas nizky napeti v baterii
vse uz je vyreseno.... davno.. a podle me kdyby bylo slabe napeti.... tak by to jen cvakalo,,coz uz jsem zazil u 200 i 25. u tohoto zustava rozsvicena cervena kontrolka i pri startovani... ukazuje ze je auto stale zamceno..