Last Rover ANEB "Rozeberme tu pětasedmdesátku!" (Praha)

kde, kdy, kdo , jak bylo
pexi

Re: Last Rover ANEB "Rozeberme tu pětasedmdesátku!" (Praha)

Příspěvek od pexi » čtv zář 24, 2009 11:20

to Vam mohu s cistym svedomim slibit! Proto jsme take pro demontaz oslovili automechaniky, kteri s Rovery delaji a maji k nim rovnez pozitivni vztah.

Cela akce, vcetne vznikajiciho filmu, ma ve sve podstate vzdat hold Roveru jako znacce, ktera jiz zanikla, stejne jako tomuto konkretnimu auticku, ktere se stalo ve sve zemi puvodu (UK) jiz bezcene (anglicani proste takto "stara" auta uz nekupuji) ale v CR je z nej uctihodny "darce organu"...

AnderN
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AnderN » čtv zář 24, 2009 11:44

Rover v roce 2005 neukoncil vyrobu ve sve historii poprve. Vubec neni vylouceno, ze soucasny majitel obchodni znacky ROVER bud sam casem predstavi svetu nove rovery, nebo znacku odproda nekomu, kdo bude mit o oziveni legendy zajem. Nerikam, ze se tak urcite stane, ale vyloucene to rozhodne neni.
Obrázek
MG ZT CDTi @ 118 kW / 370 Nm - 2009-? :: 200.000 km @ Obrázek
Rover 25 18K4F / automat CVT - 2013-? :: 50.000 km @ Obrázek
Rover Mini Cooper - 2016-? :: 20.000 km @ Obrázek
Ex. Rover 620 SDi - 2004-2009 :: 100.000 km @ Obrázek

Tommi_82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi_82 » čtv zář 24, 2009 14:29

Ok, já to teda beru zpět. No video z téhle akce bude asi zajímavý, rád bych se na něj podíval, bude poté na webu?
Dříve: 214 Si r.v. 1996 modrá met.
Obrázek
Dříve: 75 Tourer 2.0 CDT r.v. 04/2002 modrá met.(Royal blue)
Obrázek
Obrázek
Dříve: Mazda CX-7 2.3 DiSi Turbo 191 kW r.v. 2008
Obrázek
Nyní: Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi 143 kW r.v. 2014
Obrázek

Roman620ti

Příspěvek od Roman620ti » čtv zář 24, 2009 17:35

donutil píše:Jo jo Romi.To co by jsi chtěl dělat už není ničení,ale vandalismus.Proč rozkopávat,rozřezávat a kdoví co ještě.Se ti může něco stát!Já minule rozšlapal basu na nářadí a cosi se mě zarylo málem do oka.
No právě proto lituju, že už se v okolí lesů žádné vraky neobjevují, to byla paráda zábava. Ve městě bych si to nedovolil, pač bych nechtěl schánět nové zuby, nebo platit pokuty. A vandalizmus toto neni, pokavaď to je stejně opuštěnej vrak, tak si na něm můžu rozkopat co chci, hrozně mě bavilo ohejbat rámy dveří a kapot, to by ani člo´věk nevěřil, jak jednuduché to je...ikdyž Rover neni škodovka, bude určo pevnější :twisted:
2x Rover 620ti

Roman620ti

Příspěvek od Roman620ti » čtv zář 24, 2009 17:36

pexi píše:Tommi, chapu ze to vypada trochu netradicne, ale myslim ze nikdo z nas neplanuje okolo auta skakat a trapcit.)[/b].
Jak kdo, já třeba ano :D Až by jste to ostatní zkusili, možná by se Vám to aj zalíbilo :wink: :D
2x Rover 620ti

pexi

Příspěvek od pexi » úte zář 29, 2009 2:12

Cele video z akce, vznikajici film na web umistovat neplanujeme, ale bude mozne jej zhlednout na dalsich akcich, prezentacich projektu.

pexi

Příspěvek od pexi » úte zář 29, 2009 2:15

AnderN píše:Rover v roce 2005 neukoncil vyrobu ve sve historii poprve. Vubec neni vylouceno, ze soucasny majitel obchodni znacky ROVER bud sam casem predstavi svetu nove rovery, nebo znacku odproda nekomu, kdo bude mit o oziveni legendy zajem. Nerikam, ze se tak urcite stane, ale vyloucene to rozhodne neni.
Dekuji za opravu, vim ze se o tom mluvi. Spatne jsem se vyjadril - znacka samozrejme nezanikla, byla jen ukoncena vyroba, mate uplnou pravdu!

Trunda
Site Admin

Příspěvek od Trunda » úte zář 29, 2009 11:14

Zajimaly by mne nejake reference na Vase aktivity... muzete sem neco dodat?
... I love K-SERIES ;-) ... 4 ... 6 cylinders.... it doesn't matter ;-)

Kupéčko - Rover 216 Coupe -> 218VVC, 1997 - Článek | Labuťka - Rover 416si Tourer, 1998 - Profil | ex MG ZT-T 190, 2002 - Článek | MG ZR 160, 2002 - Článek | Chrysler Pacifica 3.6l V6, 2017
Obrázek

pexi

Příspěvek od pexi » stř zář 30, 2009 13:04

trunda.raspi píše:Zajimaly by mne nejake reference na Vase aktivity... muzete sem neco dodat?
Pokud jde o aktivity v Rover Clubu tak Vas bohuzel zklamu.
Ja jsem sice roverista, ale zatim jsem se nijak aktivne nezapojoval.
Prave proto jsme Vas take oslovili s prosbou o pomoc, radu pri organizaci teto akce. Byli bychom moc radi, kdyby se v radach zapalenych klubistu nasel nekdo, kdo by se rad do veci timto zpusobem zapojil. Jste jim Vy?

Hlavni tvurci osobou tohoto projektu je absolvent Atelieru novych medii Radim Labuda, ktery ziskal v minulem roce "Cenu Jindřicha Chalupeckého" (viz http://www.jchalupecky.cz/ ).
Clanek o nem z casopisu Reflex si muzete precist zde: http://www.reflex.cz/Clanek33982.html

V nejblizsi dobe bude spusten take web, kde najdete blizsi informace o teto akci.

Tommi_82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi_82 » stř zář 30, 2009 17:16

V tom článku si toho moc nepočteme... :D
Dříve: 214 Si r.v. 1996 modrá met.
Obrázek
Dříve: 75 Tourer 2.0 CDT r.v. 04/2002 modrá met.(Royal blue)
Obrázek
Obrázek
Dříve: Mazda CX-7 2.3 DiSi Turbo 191 kW r.v. 2008
Obrázek
Nyní: Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi 143 kW r.v. 2014
Obrázek

Angličan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Angličan » stř zář 30, 2009 21:51

Martine - to není Wedge... ale Wedgewood!
Wedgewood je irské městečko... a z něho je Wedgewood porcelán... s typickou modrou - něco, jako je u nás "cibulák" - a taky všichni hned ví, o jakou mondrou se jedná... a že bude kmbinovaná se "slonovou kostí"... :-)
Jinak chápu komerční záměr... ale tohodle já se účastnit nehodlám.
Chybí tam už jen ohňostroj a / nebo lampionový průvod... :roll:
Rover je gentleman... auto pro gentlemany... tohle si provádějte s BMW, neo tak něčím... starej slon taky chodí umřít sám do lesa...

Angličan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Angličan » stř zář 30, 2009 22:02

Prostě mi to vadí - už to tady vedete jak v poslanecké sněmovně!
od pexi v Čtv Zář 24, 2009 10:20 am
pexi píše: to Vam mohu s cistym svedomim slibit! Proto jsme take pro demontaz oslovili automechaniky, kteri s Rovery delaji a maji k nim rovnez pozitivni vztah.

Cela akce, vcetne vznikajiciho filmu, ma ve sve podstate vzdat hold Roveru jako znacce, ktera jiz zanikla, stejne jako tomuto konkretnimu auticku, ktere se stalo ve sve zemi puvodu (UK) jiz bezcene (anglicani proste takto "stara" auta uz nekupuji) ale v CR je z nej uctihodny "darce organu"...
- kteří automechanici to budou? Většina majitelů Rovera se shodne na tom, že takového mechanika najít je prakticky nemožné... a těch pár vyjímek osobně znám a nemyslím, že by šel někdo z nich kuchat 75 pro "umělce".
- značka nezanikla - viz víše... vlastní ji dnes Tata - ještě nedávno výrobce Rover City...
- v UK jezdí mnoho mnohem starších aut... a zvlášť na Rovery jsou vysazený... většina majitelů Rovera opečovává - pokud jde tedy o skutečné obyvatele ostrova. Je jasné, že španělský přistěhovalec se Rovera rád zbaví...
Ostatně - trio Jaguar - Land Rover - Rover neskončil v Indii náhodou... ale to našinec asi nedokáže pochopit, že mnoho Indů dodnes vnímá Commonweals jako zdroj dnešního - relativního - blahobytu... ;)
Naposledy upravil(a) Tommi_82 dne čtv říj 01, 2009 6:14, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Mírně zpřehledněno.

Trunda
Site Admin

Příspěvek od Trunda » stř zář 30, 2009 23:41

No kdyz tak o tom vsem uvazuji... ve finale od toho davam ruce take pryc... Proste mi to stejne nesedi.... a Anglican ma pravdu... zadna show by se delat nemela. Navic mi neni sympaticka tvorba pana "umelce" Radima Labudy. Tento "dekadentni" a duchovne nepovznasejici styl tvorby naprosto nesedi k tradici a konzervativnosti, se kterou byla tvorena auta, ktera nam prirostla k srdci. Po zhlednuti tvorby pana Labudy si nejsem jist tim, ze by byl schopny vytvorit dokument o Roverech, ktery by dokazal pojednavat o autech a uz vubec ne s takovou dustojnosti, jako si Rover zaslouzi. Je mi lito, ale mam takovy pocit, ze pan Labuda se pri nataceni bude spise soustredit na atmosferu destrukce, ktera je nakonec jeho filozofii velmi blizka, nez na fakta o znacce auta...
... moc bych si pral, aby me domnenky nebyly pravdive... treba by mne z omylu vyvedl scenar, dle ktereho ma dokument vzniknout... nakonec potencialni ucastnici projektu maji pravo znat scenar, ne? ;-)
.... muzu se jeste optat... co ma ve finale vzniknuty film prinest? Jaky je cil tohoto projektu?
Dekuji...
... I love K-SERIES ;-) ... 4 ... 6 cylinders.... it doesn't matter ;-)

Kupéčko - Rover 216 Coupe -> 218VVC, 1997 - Článek | Labuťka - Rover 416si Tourer, 1998 - Profil | ex MG ZT-T 190, 2002 - Článek | MG ZR 160, 2002 - Článek | Chrysler Pacifica 3.6l V6, 2017
Obrázek

pexi

Příspěvek od pexi » čtv říj 01, 2009 13:52

Mrzi me, ze akci vnimate jako neco spatneho ci nedustojneho a myslim, ze to neni zalozeno na faktech. Nicmene kazdy ma pravo na vlastni nazor a ja v zadnem pripade nikoho nebudu presvedcovat, ze se urcite musi zucastnit.
Jen jsem mel pocit, ze kdyz uz vznika nejaky cesky film o Roverech, tak muze byt prave pro roveristy zajimavy a ze se tedy budete chtit prijit podivat, o cem to vlastne je, protoze - presne jak rikal Angličan - tady je to jen nejake moje placani ve stylu poslanecke snemovny, coz uprimne moc nebavi ani mne. Asi to neumim spravne vysvetlit... To je jedno, pristi tyden bude web, a tam by melo byt vice konkretnich informaci hezky pohromade.

Kdyz bude mit nekdo na miste konani pocit, ze akce je z nejakeho duvodu trapna ci nedustojna, jak uz zde take neprimo padlo, tak budeme rozhodne velmi radi za jakekoli konkretni pripominky, konstruktivni kritiku ci jine argumenty. To je potreba v kazde praci. Ja tam na miste budu a moc se tesim na Vase komentare, at uz budou jakkoli negativni. Stejne tak muzete atakovat pana Labudu.

Jeste se musim distancovat od nazoru, ze Labuda vnasi do filmu atmosferu destrukce. Prezentovat veci novym, neotrelym zpusobem neni destrukce.
Jo a film nema toliko predkladat "fakta" o Roverech, jako spise vypravet pribeh jednoho auta, jedne znacky, v jiste dobe, na jistem miste...

Trochu me zarazila Angličanova poznamka ze chape "komercni zamer". Na tomhle se bohuzel neda vydelat (nebo to aspon neumime) a celou akci financuje prevazne pan Labude z penez, ktere ziskal z Ceny Jindricha Chalupeckeho.

AnderN
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AnderN » čtv říj 01, 2009 15:18

Kdyz se podivam na prvni prispevek tohoto vlakna, tak na me pusobi dojmem: "Mame tady jednu plechovku, ktera ma volant napravo, tudiz se stejne na nic jineho nez na dily nehodi. Tak huraaaa na nej, dame mu co proto!" To byl zrejme puvod vseho dalsiho ...
Obrázek
MG ZT CDTi @ 118 kW / 370 Nm - 2009-? :: 200.000 km @ Obrázek
Rover 25 18K4F / automat CVT - 2013-? :: 50.000 km @ Obrázek
Rover Mini Cooper - 2016-? :: 20.000 km @ Obrázek
Ex. Rover 620 SDi - 2004-2009 :: 100.000 km @ Obrázek

Odpovědět