Smutná zpráva.
Včera jsem bratrancovi chtěl ukázat svoje led stromečky. Chytnu za patici a zatáhnu. A ejhle vytáhl jsem prázdnou patici. Chytnu za konec LED žárovky a zatáhnu a nic. Zatlačím dopředu a jde to. Ledky vypadla do reflektoru. Vyndal jsem velkou žárovku a snažil se prstem vytáhnout ledku dírou pro potkávačku. Nešlo to vůbec až mi nakonec propadla škvírou mezi reflektorem a čelem světla. Tak jsem ji nakonec vyhrábl(ještě že tam ta škvíra je kvůli nastavování výšky světel). Vyndám ji ven a ta plastová patice byla vlivem tepla od potkávačky cela pokřivená, dokonce z ledky vytekla i jakási pryskyřice, kterou byl vyplněn vnitřek ledky. Ještě že nekápla na reflektor.
Tímto skončil velice negativně můj zájem o LED žárovky v hlavních světlometech, od teď o led žárovkách budu uvažovat jedině tam kde nejsou vysoké teploty(osvětlení interieru atd).
Později dodám fotky pokřivenejch a roztečenejch LEDek. Nebejt toho že jsem ty žárovky chtěl vytáhnout tak bych ani nezjistil že tam je nějakej problém a mohloto dopadnout možná i hůř. Ledky sice fungujou ale tohle v autě nechci. Ještě mrknu jestli se nedá sehnat patice z pořádnýho plastu.

Dříve: 214 Si r.v. 1996 modrá met.
Dříve: 75 Tourer 2.0 CDT r.v. 04/2002 modrá met.(Royal blue)

Dříve: Mazda CX-7 2.3 DiSi Turbo 191 kW r.v. 2008

Nyní: Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi 143 kW r.v. 2014