katalyzátor
katalyzátor
Ahoj, mám R45 1.4 z roku 2004. Vysypal se mi katalyzátor a rachtal, tak sem výfuk rozdělal a celý kat rozbil a vyndal. Bude to mít nějaký vliv na spotřebu a výkon? Nechce se mi zatím investovat do nového kat. Díky za info
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: katalyzátor
Spotřeba by měla jít nepatrně nahoru, na výkon to má minimální vliv, ale spíš na kroutící moment, nic vážnýho...
Super, díky za info. Takže s tím můzu v klidu takhle jezdit a nic se neděje, to sem chtel slyšet 

Ale asi to má vliv na zvuk, takže pokud ti vadí ten plechový zvuk, doporučuju vevařit do katalyzátoru trubku, aby plyny nešly do toho prázdného katu, ale tou trubkou pokračovaly dál.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tojo, na to jsem zapoměl, docela to umí rezonovat 

No musim říct, že sem žádný akustický problémy nezaznamenal, tedy kromě toho že už nemlati ten vytlučenej kat 

Ona ta vevařená trubka tak úplně nemusí pomoct.... měla by asi být aspoň perforovaná. (tedy aspoň na VVC byl s trubkou ještě větší rachot, než jen s vytlučeným katem)...
-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
R 25 a 45 ma dva katy jeden primo ve svodech a druhy za vlnovcem ,mozna proto to tak nerezonuje 

Je-li KAT k.o. může se to projevit:
▪ zápach připomínající zkažené vejce zůstávající dlouho po zahřátí motoru
▪ potíže s nastartováním vozidla
▪ špatné zrychlení
▪ ztráta výkonu přibližně od 80 km/h a vyšší spotřeba benzínu
▪ klepavý zvuk pod vozidlem při akceleraci.
dle EU směrnice má být životnost katu 160TKM
Dost pak taky záleží na počtu LAMBDA Sond. resp. jestli je lambda i za katem nebo zdali je problém před katem.
Nový kat vzhledem k ceně nemá smysl kupovat, když už tak použitý.
Pokud se vysypal pravděpodobně došlo k jeho vypálení (pokud nešlo o mechanický zásah) , což může způsobit i vadná lambda a následné dochlazování katu bohatou směsí.
▪ zápach připomínající zkažené vejce zůstávající dlouho po zahřátí motoru
▪ potíže s nastartováním vozidla
▪ špatné zrychlení
▪ ztráta výkonu přibližně od 80 km/h a vyšší spotřeba benzínu
▪ klepavý zvuk pod vozidlem při akceleraci.
dle EU směrnice má být životnost katu 160TKM
Dost pak taky záleží na počtu LAMBDA Sond. resp. jestli je lambda i za katem nebo zdali je problém před katem.
Nový kat vzhledem k ceně nemá smysl kupovat, když už tak použitý.
Pokud se vysypal pravděpodobně došlo k jeho vypálení (pokud nešlo o mechanický zásah) , což může způsobit i vadná lambda a následné dochlazování katu bohatou směsí.
http://www.eastwoodcarshow.cz" onclick="window.open(this.href);return false; - nezávislé recenze automobilů
ex.: ASTRA G, FORD PUMA, BMW E30
now: Rover 416 99´
work: Fiat Doblo, Škoda Fabia II
ex.: ASTRA G, FORD PUMA, BMW E30
now: Rover 416 99´
work: Fiat Doblo, Škoda Fabia II