zdravim,
chtela bych vas poprosit o radu / vas nazor ohledne koupi tohoto ROVERu 45 2.0TD , viz odkaz.
http://www.sauto.cz/osobni/detail/rover ... oFrom=list
Mela jsem moznost si ho v patek projet. Rekla bych, ze jizdni vlastnosti byly v poradku, auto sedelo, nikde nic neklepalo, jelo svizne, v podstate bychu mu asi nemela co vytknout. Pouze jedina vec, ktera me pomerne zneklidnuje, byla rezonujici radici paka. Vibrace nejsou videt okem, ani slyset. Vsechny rychlosti, vcetne zpatecky, sly radit hladce hned na poprve. Vibrace, ktere radici paka prenasela do dlane mi byly dost neprijemne. Chtela bych se zeptat, ackoliv je mi jasne, ze po internetu to je dost obecne, identifikovat pricinu.
Nejdriv jsem mela strach, ze by mohlo byt neco s prevodovkou. Ale nechci malovat certa na zed.
Spis me napadlo, ze by se mohlo jednat o spatne silentbloky motoru. Pokud ano, na kolik takova oprava vyjde?
Na pondeli mam jeste domluveny zvedak, aby auto prohledli dukladneji.
Diky!
Rover 45 rezonujici radici paka
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rover 45 rezonujici radici paka
Ano vetšinou je problém v silentblocích motoru ale jestli měla řadící páka i velkou vůli do strany nebo dopředu - dozadu to je problém v přepákování táhla řazení u převodovky a to taky může zhoršit vibrace na řaď. páce, ale spíš bych vsázel na ty silenbloky, nejvíc odchází spodní přední záchyt motoru v čechách se nedaj moc sehnat, možná na vrakáči. Koukal jsem ma rimmerbros a ani tam nejsou žádný, takže bych to řešil asi tím vrakáčem... nebo předělat na silenblok z jinýho dieslovýho auta 

nevidel bych to na nic hrozneho... Jak rika Johny, chce to zkouknout ulozeni motoru a radici paky... A silentbloky se vzdycky daji nnejak posefovat. Bud z vrakoviste a nebo sikovny automechanik musi byt schopny vyhledat podobnou nahradu... Clovek by se az divil, kolik dilu je zamenitelnych i mezi ruznyma znackama....
Vyloženě rezonování(cinkání) dělá nejspíš to přepákování(běžná věc u těchto vozů),jinak jestli vše ostatní OK,tak cena bych řekl slušná,třeba daj slevu už kvůli této nedostatečnosti.
Aha,tak slyšet to nejde,tak ty silentbloky,žádat slevu...
Aha,tak slyšet to nejde,tak ty silentbloky,žádat slevu...
R 400 SDI 99
ahoj,
diky moc vsem
Nakonec jsme zjistili ze vibrace jsou zpusobeny hornim uchycenim motoru /je tam slaba vule/ Nicmene me to neodradilo a rover je muj za 37.000
Za tu slevu mu poskytnu nalezitou rehabelitaci. Co vy na to? 
diky moc vsem

Super!!!!! Vítej mezi námi..... náležitou péči si určitě zaslouží a pak bude sloužit k tvé radosti
.... jen servis vybírej velmi pečlivě....

No vida,gratulace-cena dobrá,tak ať slouží,snad bude dělat jen radost car::Ušetřené penízky jak už bylo řečeno a hlídat interval rozvodů!
R 400 SDI 99