Ma cenu menit tesneni pod hlavou?
Ma cenu menit tesneni pod hlavou?
Zdravim,
tak jak se zda auto umre v 186 000 KM.
Ma cenu menit tesneni pod hlavou, rozvody, pumpu a opravovat k tomu jeste podvozek (par cepu, silentbloky, brzdove desticky a brzdove oblozeni v bubnech v zadu?)
Ztraci se mi totiz voda z expanzky (tak litr tydne) a za rok mi zmizelo cca 2,5 litru oleje (za rok jsem najel 14 000KM).
V expanzce se mi neobjevuje zadny oplej ani emulze, na vicku od oleje jen kapka vody za tyden tam zadna emulze se neudelala (co jsem kontroloval naposledy).
Jinak louzicka s emi pod autem nedela a neni videt nikde ze by voda unikala (neni nic mokry)
prikladam foto jak prosakuje olej z motoru (hlava):
http://imageshack.us/photo/my-images/811/obraz0167.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/863/obraz0166.jpg/
tak jak se zda auto umre v 186 000 KM.
Ma cenu menit tesneni pod hlavou, rozvody, pumpu a opravovat k tomu jeste podvozek (par cepu, silentbloky, brzdove desticky a brzdove oblozeni v bubnech v zadu?)
Ztraci se mi totiz voda z expanzky (tak litr tydne) a za rok mi zmizelo cca 2,5 litru oleje (za rok jsem najel 14 000KM).
V expanzce se mi neobjevuje zadny oplej ani emulze, na vicku od oleje jen kapka vody za tyden tam zadna emulze se neudelala (co jsem kontroloval naposledy).
Jinak louzicka s emi pod autem nedela a neni videt nikde ze by voda unikala (neni nic mokry)
prikladam foto jak prosakuje olej z motoru (hlava):
http://imageshack.us/photo/my-images/811/obraz0167.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/863/obraz0166.jpg/
Re: Ma cenu menit tesneni pod hlavou?
Nevím, jestli tvůj problém vyřeší výměna těsnění, chtělo by to změřit tlaky, jestli by to nechtělo i pístní kroužky, ale pokud to bude jen těsnění, má to určitě cenu - teda pokud je to auto kromě těch banálních závad cos napsal v dobrém stavu (karoserie)
-
- Kontaktovat uživatele:
Od tý doby co jsem do motoru 416si nalil CASTROL EDGE Sport 10w60 mi taky prosakuje olej z těsnění pod hlavou a já kvůli tomu určitě motor nezahodim, na ebay je sada tešnění za 1700 myslim a zbytek si udělám sám, ale budu dělat i rozvody tzn dalších max 2,5 tis.
Tak ja jsem daval Texaco Havoline 10w40 klasika.J0hny píše:Od tý doby co jsem do motoru 416si nalil CASTROL EDGE Sport 10w60 mi taky prosakuje olej z těsnění pod hlavou a já kvůli tomu určitě motor nezahodim, na ebay je sada tešnění za 1700 myslim a zbytek si udělám sám, ale budu dělat i rozvody tzn dalších max 2,5 tis.
Kdyby prosakoval jen olej, ona mizi i voda z expanzky - to je problem nejvetsi

Sice tesneni z anglie vyjde na 2k, ale musim k tomu rozvody poridit, novou vodni pumpu a zaplatiti praci servisu.
Celkem motorova cast odhaduji vyjde:
Tesneni: 2,5k
Rozvodovy a klinovy remen, napinaci kladka: 1,5k + 1,5k + 0,3k
Vodni pumpa - cenu sjem nedohledal - cca 1,5k ?
Olej + filtr = 1200,-
Prace 3,5k
== 9100,-
Par cepu, silentbloku, nove pneu, vyvazeni kol, vyrovnani disku + drovnosti == 3500
IMHO = 13800 :/
No buď chceš jezdit autem, v tom případě nějakých 14 tisíc není nic, ale zato budeš vědět, že máš auto v pořádku, nebo můžeš chodit pěšky/jezdit na kole. Nebo myslíš, že lze koupit nějaké staré auto a pak hned jezdit, aniž bys do něj vrazil 14 tisíc? (Zeptej se lidí, co mají oktávky, kolik stojí třeba výměna spojky s dvouhmotým setrvákem
)

.... nehlede na to, ze jsi evidentne s autem jezdil a jezdil a prubezne ho moc neservisoval... vzdycky se to pak nakupi a je to castka jak prase. A presne tak - chces-li jezdit autem, neco te to bude stat vzdycky 

Trunda píše:.... nehlede na to, ze jsi evidentne s autem jezdil a jezdil a prubezne ho moc neservisoval... vzdycky se to pak nakupi a je to castka jak prase. A presne tak - chces-li jezdit autem, neco te to bude stat vzdycky
Cepy jsem nemenil dva roky protoze byly OK to same brzdy, olej menim pravidelne a filtry, svicky take... testeni se neda ovlivnit a rozvody + klinak vcetne vodni pumpy (kterou nevim kde sehnat) jeste nemely termin na vymenu - sebehlo se to vse najednou - coz je dramaticke.
Na Kčko je vodní pumpa snad běžně, ne? Kupoval jsem ji v Rall (http://www.rall.cz) a byly tam na výběr snad 3 nebo 4 výrobci.
Edit: teď jsem se díval, mají jich tam 12 druhů (12 výrobců), včetně Valeo a SKF
Edit: teď jsem se díval, mají jich tam 12 druhů (12 výrobců), včetně Valeo a SKF
No tesneni se ovlivnit da a to tak, ze se proste vymeni preventivne
Vzdycky to tu zminujeme, ze se do 150000km vymenit ma... no to je jedno... tak zas jsi ted jezdil celkem bez vydaju, tak jsi vicemene setril na to, az ty vydaje prijdou
.... Vodni pumpu sezenes v Elitu, v kely femily... skoro vsude... hlavne nebrat nic levneho (napr Bugatti)... dobra se mi jevi Dolz, ale ta se neda moc sehnat...

.... Vodni pumpu sezenes v Elitu, v kely femily... skoro vsude... hlavne nebrat nic levneho (napr Bugatti)... dobra se mi jevi Dolz, ale ta se neda moc sehnat...
-
- Kontaktovat uživatele:
Z anglie tě materiál vyjde na polovinu a necháš-li si to udělat u někoho rozumnýho ani za tu práci nedáš nějakou závratnou částku