Sice už tady na fóru nějaký ten pátek jsem, ale až od včerejška se můžu prohlásit za hrdého majitele jednoho z Roverů. Po malém a nepříliš dlouhém přemýšlení jsem se rozhodl si ponechat "bývalé služební auto" mého otce, namísto koupě jiného, novějšího, ale ojetého. A to i přesto, že investice týkající se Rovera zaručeně nekončí koupí za "symbolickou" cenu. Tak nebo tak se mi ale vyplatí ponechání si Rovera ať už ze stránky materialistické nebo ze stránky "citové"

Proč Vám to sem ale vlastně píšu. V podstatě jde o to, že i když mě obecně auta zajímají, tak co se týká hledání a odstraňování poruch, moje znalosti jsou minimální, k tomu připočítám, že místo, kde bych se do něčeho mohl pustit je několik málo desítek kilometrů od místa bydliště, což znamená auto "složit" do pojízdného stavu, abych se dostal domů, takže výsledek je, že auto půjde do servisu. Abych tam ale nejel úplně naslepo a nevypadal jako úplný neznalec, chtěl jsem se Vás zkušenějších zeptat, co by mohlo být příčinami nynějšího stavu auta.
Jako první věc, která mě trápí, a kterou bych chtěl vyřešit nejprve je cukání (jako kdyby vynechával) motoru ať už při jízdě, tak při volnoběhu. Několikrát jsem to zkoušel a děje se tak vždycky jenom při ohřátem motoru (když úplně vypne "sytič"). Auto má takový "bublavý" zvuk, ale jako díra ve výfuku to nezní a poslední díl je loni měněný. Mám trochu podezření jestli neni díra před Lambdou a ta kvůli tomu nezalhává, ale to je jen domněnka. Svíčky a kabely jsou taky měněné loni. Máte někdo nějaké jiné nápady?
Druhou a vlastně poslední závažnou věcí, kterou chci odstranit co nejdříve je nepříjemné vrzání brzd. Kotouče jsou loni nové, ale po několika minutách jízdy začne být od kol slyšet přerušovaný skřípavý zvuk, interval skřípání se zrychluje úměrně s rychlostí jízdy (jako kdyby byly křívé koutouče, po jejich loňské výměně ale nepomohlo).
Jinak je auto více-méně v pořádku až na nějaké kosmetické vady (začíná vylézat rez na zadních lemech). To mě ale zas tolik netrápí, všechno má svuj čas a to především kvůli finanční stránce (nejsem přece milionář

A jako poslední dotaz, poradí někdo z Mostecka nějaký kvalitní, oveřený ale nepříliš drahý servis pro mého nového "mazlíka"?

Vím, že tady mé dotazy už možná byly, ale chtěl jsem se tímhle tématem i trošku pochlubit, že už mám svého Rovera, tak mě za to prosím neukamenujte

S pozdravem Roowi