Máte někdo přímé srovnání 400/ 45???
Máte někdo přímé srovnání 400/ 45???
Ahoj..asi je nás tu víc, kdo třeba v budoucnu plánujeme přejít ze 400ky na 45. Má tu někdo zkušenost, že měl obě tyto auta po sobě? Jsou ta katalogová "vylepšení" u 45 znát i při jízdě?
Mně by to moc zajímalo, tak pokud se někdo najde, budu rád. Hlavně mi jde o benzín verze 1,6. Díky. dgmn
Mně by to moc zajímalo, tak pokud se někdo najde, budu rád. Hlavně mi jde o benzín verze 1,6. Díky. dgmn
Dogman - ROVER 400 Mark II 5door / 1.4 16V / 1998
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Máte někdo přímé srovnání 400/ 45???
Nevím, jak 400/45, ale při porovnání 200/25 vychází obě auta pocitově hodně na stejno. Rovery 25 a 45 jsou vlastně jen důkladným faceliftem modelů 200 a 400 ... změnila se maska a přední světla ve stylu 75, nárazníky, malinko interiér (dveře, sedačky), no a pak trochu techniky -- motory splňují novější emisní normu, takže mají o chlup jiné výkony/momenty, objevila se elektronika od BMW, podle mého mají 25 a 45 lehce přepracovaný i podvozek, zejména odpružení. Pokud se nepletu, tak 25 a 45 už mají plně pozinkovanou karoserii. Dneska už bych určitě volil novější model, i když jejich ceny jsou o něco vyšší.
ahoj...ja mam 400ku a jsem s ni spokojenej...jen pokukuju po 45, protoze se mi designove libi vic, i kdyz ji zas treba chybi ten bezovej interier, kterej ted u svy 400 miluju.,..
jde mi o to,jestli se 45 zlepsila treba v odhlucneni motoru, tesneni pod hlavou,lepsi kliky u dveri (robustnejsi) nebo v dilenskym zpracovani?...v materialech vevnitr,,,z fotek a z netu mi nepripada, ze by to vypadalo na nejak velky pokrok
slo mi teda o vyse zmineny veci a pocit pri jizde...jestli mel nekdo tyhle dva modely po sobe a muze srovnat
a diky za odpoved
dgmn
jde mi o to,jestli se 45 zlepsila treba v odhlucneni motoru, tesneni pod hlavou,lepsi kliky u dveri (robustnejsi) nebo v dilenskym zpracovani?...v materialech vevnitr,,,z fotek a z netu mi nepripada, ze by to vypadalo na nejak velky pokrok
slo mi teda o vyse zmineny veci a pocit pri jizde...jestli mel nekdo tyhle dva modely po sobe a muze srovnat
a diky za odpoved
dgmn
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem psal předtím, modely 200 a 25 vycházejí prakticky nastejno. Počítám, že u 400/45 to bude podobné.
-
Tommi_82
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že to je tak nějak jak píše AnderN, nicméně snad se ozve někdo kdo 45ku vlastní.
Ahoj,záleží i natom co chceš,jestli benzín nebo naftu-tam je rozdíl asi 2.3l/100Km,potom modelově o doplňcích které někde nejsou:přední mlhovky,tempomat stahování oken u řidiče a maličkosti.
Jinak já mám najeto 145600km bez velkých závad,zvládnu 190km/h ,auto sedí jak tank,odpružení polotuhé.
Jediné co mi vadí tak jsou brzdy,které řešíme asi všichni , jo a malá dotáčivost kol.
JInak maximální spokojenost.
400 jsem jezdil chvilku a ten rozdíl je nepatrnej.
tak držím palce při výběru

Jinak já mám najeto 145600km bez velkých závad,zvládnu 190km/h ,auto sedí jak tank,odpružení polotuhé.
Jediné co mi vadí tak jsou brzdy,které řešíme asi všichni , jo a malá dotáčivost kol.
JInak maximální spokojenost.
400 jsem jezdil chvilku a ten rozdíl je nepatrnej.
tak držím palce při výběru
Rover 45 ,2.0 ITD 74Kw,r.v.2000 ,5dv.

Ja mam na sve 400,kliky ze 45 s chromovym středem,a vubec se nezmenily akorat nastřikany v barve auta
Zkousel nekdo zjistovat, jestli tam nesedi kliky z Civicu? Jestli je treba nemela Honda kvalitnejsi....
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Vůbec bych se nedivil, kdyby to byl ten samý subdodavatel, tudíž úplně stejné zboží.
No ale treba by ty kliky z druhovyroby mohly byt lepsi... i kdyz komu by se tomu chtelo verit, ze? 
tak moc diky, boys...zda se , ze rozdily jen "pod rozlisovaci schopnost" naseho mr. presidenta
dgmn
dgmn
-
Angličan
- Kontaktovat uživatele:
Nerad to říkám... ale původní 400 / 200 byly líp udělaný auta.
Jasně, některý drobnosti má 45/25 hezčí... především "modernější".
Ale původní verze byly poctivěji udělaný.
Nový verze nesou známky šetření pod křídly BMW... teď to nemyslím špatně - je to obecný trend, ne vina BMW.
Typický problémy - třeba těsnění pod hlavou - zůstaly.

Díly na Hondu jsou úplně stejný... jen dražší. A třeba ten kulatej silntblok zavěšení zadního ramene Honda vůbec nedodávala - majitelé Civiců si ho kupovali u Rovera!
Jediným problémem původních verzí je věk... kolik je nejmladším 200/400? Takže pokud srovnáváte třeba s Golfem - tak s Golfem z té doby!
Jasně, některý drobnosti má 45/25 hezčí... především "modernější".
Ale původní verze byly poctivěji udělaný.
Nový verze nesou známky šetření pod křídly BMW... teď to nemyslím špatně - je to obecný trend, ne vina BMW.
Typický problémy - třeba těsnění pod hlavou - zůstaly.
Díly na Hondu jsou úplně stejný... jen dražší. A třeba ten kulatej silntblok zavěšení zadního ramene Honda vůbec nedodávala - majitelé Civiců si ho kupovali u Rovera!
Jediným problémem původních verzí je věk... kolik je nejmladším 200/400? Takže pokud srovnáváte třeba s Golfem - tak s Golfem z té doby!
Ja jsem si všiml že zadni lemy taky na 45 taky reznou jak na 400.