zdar, nechce se mi kvůli podobnému problému zakládat novej topic, tak to dám sem...
klasický problém

ubývá voda z chladiče. před týdnem jsem měl rourku na servisu a mechanik mi řekl, že jsem jezdil bez vody

a ještě k tomu nešlo topení, což jsem v létě jaksi nepozoroval

takže tam prý dolil vodu, odvzdušnil, všechno "funguje" jak má. (topení dneska ráno bylo OK, už byla docela kosa tak jsem si zatopil a funguje v pohodě)
nicméně voda mizí i nadále. takže pro jistotu vozím flašku s sebou. teplota motoru je OK, ukazatel nijak extrémně nelítá. (lítal, když jsem měl prdlý uchycení chladiče - na dálnici jsem ho málem uvařil). expanzka je neuvěřitelně zasr..., takže ani nepoznám, jestli je či není voda "kapučínovitá" či ne. Zdá se, že v ní cosi plave, ale to už tam prý bylo i předtím, pravděpodobně vzhledem k nečištění těchto částí předchozím (prase) majitelem.
auto má najeto 190.000 a nějaké drobné, já jsem zatím najezdil cca 2.000km. nemáte někdo tucha, co by mohlo způsobovat ten únik? pochopitelně - těsnění, ale vzhledem k tomu, že rozvody jsem právě měnil před týdnem, nechce se mi nechávat to celé rozebírat znovu. neexistuje nějaký způsob jak zjistit jestli to není těsnění jinak než rozebráním?
dík za tipy a rady.