Nabíječka autobaterií
- Roowi
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nabíječka autobaterií
Tak já pořád nevím. Jde právě o to, že když to může hlídat nabíječka, proč bych se o to měl starat já? Ale zase mě Hombre trochu straší tím, že to tak nemusí vždycky fungovat. Takže sice pohodlnost, ale co ta spolehlivost?! Proto jsem se chtěl zeptat, co kdo máte, abych nekoupil, co sice podle parametrů vypadá hezky, ale po prvním nabíjení mi to uvaří baterku a vymaluje předsíň nebo dílnu, protože je to nějakej křáp a já byl první, kdo to koupil.
Above all it's a Rover
Ale je to jen můj názor. Třeba té z Lidlu bych klidně věřil, Voltcraftu taky, jen bych nekupoval čínské noname s hlídáním a nějakým aktivním řízením nabíjecího proudu. To by mohlo fakt dopadnout blbě.
Ale pokud to budeš používat na běžné dobíjení asi jako já 2x za zimu, tak ta hobby nabíječka za 500 svůj účel splní.
Ale pokud to budeš používat na běžné dobíjení asi jako já 2x za zimu, tak ta hobby nabíječka za 500 svůj účel splní.
Hombre, také mám tuto jako Ty,loni zakoupenou,akorát si nejsu jistý, jestli ,,nabíjí" úplně na max.,jestli jen ,,nedobíjí".
Nabíjel jsem s ní právě loni,než byly ty několikadení,noční,silné mrazy a když to nechytlo na poprvé,opětovně už baterie neměla sílu nastartovat
Na benziňák by to asi chytlo,ale na diesela to bylo málo,no. Baterie nebyla ani rok stará(Bannerka 74ah).Tak nevím,jestli jsem neměl koupit jinou 
Nabíjel jsem s ní právě loni,než byly ty několikadení,noční,silné mrazy a když to nechytlo na poprvé,opětovně už baterie neměla sílu nastartovat

R 400 SDI 99
Na 74 Ah baterku potřebuješ možná silnější nabíječku (8A), nebo bys ji tam musel nechat aspoň 20 hodin, což baterce nevadí, naopak je to pro baterku ideální (vzpomeň si na učitele Chalupu na učňáku
), ale jaksi na to není přes noc čas. Takže to zkus nabíjet dýl a pak zkus jestli baterka drží 12,6 V aspoň den. Takže to abys to nabíjení naplánoval na víkend 

Však to tak bylo,večer jsem napíchnul,druhý den večer odpojil,dva dny jsem jezdil,pak den auto stálo a další den jsem nenatočil.V papírech je psáno do kapacity baterie 80ah,tak podle mne dobíjecí doba byla dostatečná a i kdyby byla baterie na 80% tak by měla nastartovat,což se nestalo,takže si myslím že si ta nabíječka nedělá svou práci jak má
.Být tři dny někde na horách,tak by mě zachraňovaly start.kabely,asi
Chalupa to byl expert 

R 400 SDI 99
- Austin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Potvrzuji , Einhell je ok, a popis ukazuje, že splňuje co se očekává.11AA píše:http://www.nakupka.cz/vyrobek/nabijecka ... n=AU-04490
Tuhle, jenom červenou, mám asi 10let a nemám jí co vytknout.
Austin Allegro 1.5 MKII 76, Austin Princess 2.0 OHC MKI 76, Rover 200 CVT 1.6 Twincam 99, Mini Cooper 1.3 97
Souhlasím, nabíječku nemám Einhell, ale mám doma přímočarou pilu Einhell, kterou mi šéf dovezl z Rakouska v roce 1995, v 97. se mi utopila ve sklepě při povodních, tak jsem ji vysušil a pořád funguje a dělám s ní celkem dost. Někde jsem četl, že výrobky Parkside vyráběné pro Lidl vyrábí stejný výrobce.
No a taky mám novou vrtačku Bosch a na zahradě jsem chtěl vyřezat vykružovačem díru do dřevěné stěny a odešla převodovka. Tak mi ji vyměnili a teď se s ní bojím vrtat
.
No a taky mám novou vrtačku Bosch a na zahradě jsem chtěl vyřezat vykružovačem díru do dřevěné stěny a odešla převodovka. Tak mi ji vyměnili a teď se s ní bojím vrtat

- Roowi
- Kontaktovat uživatele:
S Parkside mám dobrou zkušenost, mám na dílně pár kousků nářadí z Lidlu a vše funguje fajnově (jak pneu tak el. nářadí). Takže už jsem se nejspíš rozhodnul, dám na vaše rady a zkušenosti a půjdu do tý "Einhellky" 

Above all it's a Rover
- Roowi
- Kontaktovat uživatele:
Tak a baterka je zase KO. Tentokrát jsem jí tedy dobil a do auta už nevracel. Nedalo mi to a ještě jednou jsem to změřil. Dobijí to, jak jsem psal 14,18V bez světel a 14,14V s rozsvíceními světly. Ale ten odběr.. 49mA zamčené auto. Vím již několikrát zmiňovaných 25mA to není, ale když srovnám tu mojí hodnotu s hodnotou například Hombreho 150mA tak je to pořád 100mA rozdíl. Ještě jsem nezkoušel různě poodpojovat spotřebiče, ale než budu složitě štrachat rukou kolem altíku a odpojovat ho (moc místa tam tedy není) co si o tom kdo myslíte? Není to na špatný altík málo?
Ještě mě napadlo, v létě jsem dal do auta trojblik, co se objednával tady na fóru tuším, že přes Anderna. Nemá někdo s tím špatné zkušenosti co se spotřeby týká??
Díky za odpovědi
Ještě mě napadlo, v létě jsem dal do auta trojblik, co se objednával tady na fóru tuším, že přes Anderna. Nemá někdo s tím špatné zkušenosti co se spotřeby týká??
Díky za odpovědi

Above all it's a Rover
Zkus ji nechat dobitou pár dní ležet a pak změř napětí, jestli klesá pod 12,5 tak je ta baterka špatná.
Jinak dobíjení je podle napětí v pořádku, odběr okolo 50mA je zvýšený, může to dělat altík, záleží kolik je tam svinstva.Při tom zkoušení odběru nemusíš odpojovat kabely u altíku, ale zkus odpojit ten druhý konec toho tlustého kabelu od altíku v hlavních pojistkách v motorovém prostoru.
Jinak dobíjení je podle napětí v pořádku, odběr okolo 50mA je zvýšený, může to dělat altík, záleží kolik je tam svinstva.Při tom zkoušení odběru nemusíš odpojovat kabely u altíku, ale zkus odpojit ten druhý konec toho tlustého kabelu od altíku v hlavních pojistkách v motorovém prostoru.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Všechno je možné, ale modul tripplingu bych si dovolil vyloučit. Mám jej ve dvou autech a vliv na baterku nikde žádný nepozoruji. Ani nikdo jiný si nestěžoval.
- Roowi
- Kontaktovat uživatele:
Hombre: Baterka je v pořádku, už jí tu mám nabitou týden a napětí je pořád stejné 12.9V. Nevím sice jak je to tam dělané, ale to by tedy stačilo jen vyndat pojistku v té pojistkové skříni ne? To výjde nastejno jako když to odpojím. Ale tak nebo tak díky za radu, koukal jsem kolik je tam "dole" místa a nebude to žádná sranda, jestli to bude altíkem. Nepůjde to třeba lépe zespod?
Andern: Já se jen ptal, nechtěl jsem to hned házet na trripling
Jen sbírám info, abych nemusel zbytečně něco odpojovat.
Andern: Já se jen ptal, nechtěl jsem to hned házet na trripling

Above all it's a Rover
Když vytáhneš hlavní pojistku 80A, tak to ten odběr spadne určitě, protože odpojíš všechno najednou. No a jiná pojistka mezi přívodem z baterky a altíkem myslím není. Podíval bych se do rave, ale mám v háji displej na nb, tak se mrknu zítra v práci. Ale z altíku bych to neodpojoval ani zespodu, kdyby ses dotkl kostry kíčem nebo tím odpojeným kabelem, mohlo by tě to popálit (kromě toho, že to spálí tu pojistku a poškodí ještě kdoví co). Nahoře to bude mnohem pohodlnější, ten kabel by měl být hnědý. No a pak, když vyloučíš altík, můžeš postupně zkoušet vytahovat jednotlivé pojistky, hlavně ty v kabině.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Já to pochopil tak, jak píšeš ... no flame
... chtěl jsem říct, že si to nemyslím a že bych hledal chybu jinde. Na 100% se to ale dá vyloučit jedině měřením, na tom se shodneme.

Tak je to, jak jsem psal včera, vytáhnout pojistku nic neřeší, ale když odpojíš kabel, označený na obrázku jako C-170, odpojíš jen altík. No a když odběr neklesne, tak můžeš zkusit vyloučit ten trippling - vytáhnout pojistku "N" 10A, (v rohu pojistkové skřínky hned u toho kabelu k altíku blíže k čelnímu sklu) která odpojí napájení spínače varovných světel, kam by měl být ten trippling připojený.