bliká kontrolka SRS R 416 Si
- Roowi
- Kontaktovat uživatele:
Re: bliká kontrolka SRS R 416 Si
To i kdybych si měl časem koupit jiný auto, tak drakouše si nechám aspoň na takový ty fajnšmekrovský projížďky, aby si lidi připomněli, jaký tenkrát dělali fajnový auta místo těch neosobitejch, co dneska sjíždí z výrobní linky 

Above all it's a Rover
Tak tak
.... moje rec 

Tak jsem se dnes malinko hrabal v palubovce a připojil kontrolku SRS na ABS. Konečně nebliká.
A když už jsem tam byl, tak jsem si pohrál i s barvičkama.

A když už jsem tam byl, tak jsem si pohrál i s barvičkama.

Rover 416 . Rover 75 2.0 CDT
To je dost blbé řešení, už proto, že teď zhasínají kontrolky ABS a SRS současně, takže může vzniknout podezření (i na STK), že nefunguje ABS a někdo to spojil s kontrolkou SRS, aby ABS nesvítilo
. Mnohem lepší by snad bylo vymontovat žárovku, kontrolka SRS není tak důležitá. Mimochodem, doufám, žes aspoň původní přívod ke kontrolce SRS odpojil, nebo snad máš spojené přes kontrolku oba systémy dohromady? 

...to ze ma diody napojene na sebe navzajem elektricky vubec nevadi.... Ostatni aspekty chapu... Opravdu lepsi by bylo tu kontrolku odpojit uplne...
To jsou ale žárovky. Ale to by nevadilo, kdyby byly na sebe napojené diody, nebo žárovky, ale řídící jednotku ABS s řídící jednotkou airbagu bych rozhodně neriskoval elektricky propojovat. A právě k tomu propojením obou kontrolek došlo (přestože se asi nic nestane).
No je to jedno, jestli zarovka, nebo ledka... obe jsou sepnute tranzistorem a tudiz je to uplne sumak, ze je to spojene... maximalne se ten tranzistor pretizi a umre... ale to bude znamenat jen to, ze prestane svitit svetylko... jinak zadne riziko rozhodne nehrozi
to mi muzes verit...

No, to je fakt. Stejně to ale asi musí být odpojené, jinak by blikaly za jízdy obě kontrolky 

No to je taky pravda... ale on asi tu kontrolku SRS odpojil od ridici jednotky SRS a napojil ji na ABS
.... protoze jinak by mu opravdu blikaly obe
.... a tudiz riziko neni uz vubec zadne 

- Roman620ti
Nevim jak u jinejch řad ale u R600 je u kontrolky srs na těch zalitech vodivejch cestičkách přerušení, které je nastaveno drátkem v destičce a pak už to vede dál zase tou klasickou cestičkou. Takže mi brácha oba ty drátky odletoval a výjmul, tím zůstala zárovka od srs vlastně odříznutá a k tomu do těch direk naletoval drátky od abs, to už snad i z fabriky věděli, že se to bude prodávat v Česku, kde to někdo bude chtít hnedle vomr*dat a usnadnili nám práci
. Na stkáčku než nějaký montrolky bude zajímat co je k objeddu nebo kdy dou domů, tohle určitě nikoho nenapadne...

2x Rover 620ti
No já to třeba celkem vnímám, už proto, že při startování auta při prohlídce čekám, až zhasnou kontrolky. Většina majitelů aut si totiž myslí, že je to nutné. Ale i kdyby si nikdo nevšiml, přesto nechápu ten důvod, mít kontrolku SRS, o které vím, že je spojená s kontrolkou ABS. K čemu je to dobré?
- Roman620ti
Protože si po pár dnech po přeletování vůbec neuvědomuješ, že by byl s pytlema nějakej problém, tudíš je vše v naprostém pořádku a majitel je spokojenej, já si třeba řikám, že je naho*vno jak tady furt někdo píše že mu svítí kontrolka pytlů, že bych to nechtěl a ještě že mě to funguje a pak mi vlastně dojde, že to mám vošulený, takže paráda. Na Boschácké diagnostice pytle zjistit nejdou, pouze věci o motoru a abych s tím jezdil do Prahy, kde mi řekne že se mu do těch pytlů moc nechce, kašlu nato
Stejně je zůstatková cena 20táců, tak je to jedno...

2x Rover 620ti
Mě na 600 taky svítili a resetoval sem to kancelářskou sponkou a už nesvítěj. Ještě jsem našel v záložkách návod, přesně podle kterého jsem to dělal.
Miluji Rover Club. T16 turbo power.
- Roman620ti
- Roman620ti
Teda Seba je fakt borec, opravdu to funguje, na stříbrným to už funguje jak má a zhasíná, snad to vydrží,a le u červenýho bude nějakej problém, protože to vyzkratování natu konrolku nemá vůbec vliv, jako je na tom videu, kde při zapojení svorky zhasne, pak se rosvítí a nakonec blikne a když je chyba začne opět svítit, kdežto u toho červenýho to jenom furt svítí at tamsvorku mám nebo ne. Začlo se mi to tak líbit, že ybch to chtěl mít vyřešený i u červeńáka, budu se asi muset objednat na dialízu
Každopádně Sebovi patří velký dík

Každopádně Sebovi patří velký dík

2x Rover 620ti