Výměna hlavy válců
Výměna hlavy válců
Ahoj lidi, auto mám opět nepojízdné a potřeboval bych poradit. Většinou si lehčí opravy dělám sám, ale poslední problém s autem mi připravili před léty v "servisu". Našroubovali svíčku šikmo a poškodili závit. Každoročně vyměnuju svíčky a ve čtvrtek to bylo naposled. Dnes jsem chtěl jet na chajdu a ta svíčka za jízdy vyletěla takovou silou,že rozlomila ten krycí plast. Auto nepojízdné:(Chtěl jsem jsem sundat hlavu válcu z druhýho auta 16K4F(mám 14K4F),ale nepovedlo se mi povolit ani jeden z torxů na hlavě. Jsou fest zatažený, nemáte nějakou radu? A čeká mne tam ještě nějaké překvapení?
Výměnu nechám na servisu, ale jen bych potřeboval vědět jestli mám objednat novou sadu těsnění. Před 30tis. jsem je nechal komplet měnit.
A to mi ve středu prasklo plastový kolečko na mechanismu vytahování oken. Takový opravy zvládnu sám,ale výměnu hlavy na to nemám:(
Výměnu nechám na servisu, ale jen bych potřeboval vědět jestli mám objednat novou sadu těsnění. Před 30tis. jsem je nechal komplet měnit.
A to mi ve středu prasklo plastový kolečko na mechanismu vytahování oken. Takový opravy zvládnu sám,ale výměnu hlavy na to nemám:(
Re: Výměna hlavy válců
Hlavu povoluj v opačném pořadí než se dotahuje - od krajních šroubů k prostředním, o půl otáčky všechy, pak znova o půl otáčky všechny a pak úplně. Jde to těžko, ale jde to, šrouby jsou asi 45 cm dlouhé a jsou napnuté, proto to nejde, pokud máš dobrý klíč, vem si delší páku, zapraská to a pak už to jde.
Těsnění musíš dát nové vždycky.
Těsnění musíš dát nové vždycky.
Díky moc za radu Hombre. Sundám hlavu,koupím těsnění a dám to do servisu.
A co takhle opravná sada?Máte s tím někdo nějaké zkušenosti?
http://www.youtube.com/watch?v=mHCv0xmeLHg
http://www.youtube.com/watch?v=mHCv0xmeLHg
-
- Bydliště: Mezi Benešovem a Táborem +420603474419 rover.sinogl@email.cz
Tu sadu používám. Když to uděláš dobře tak to vydrží na pořád. Ocelová vložka se jen tak nepoškodí.
ZAKAR Rover 214 Si,Land Rover Discovery,Rover 111L
Ahoj lidi, prosím vás nechal jsem si vyměnit hlavu válců a po předání ze servisu jsem najel 90km za 21litrů benzínu:)Našel jsem místo kde to doslova asi stříkalo ven. Je to vstup do vstřiků.http://imageshack.us/gal.php?id=sZetkpus092nzuXKmg Prosím poraďte mi jaké těsnění mne pod tou hlavičkou čeká. Gumové nebo klingerit a nebo na mě čeká ještě nějaký překvápko? Je ta hadička pod tlakem když ji odpojim? Slíbil jsem zítra výlet a pojedu i kdyby to stálo dvě nádrže:) ale raději bych to nejdřív opravil
Reklamace asi až v pondělí 

-
- Bydliště: Mezi Benešovem a Táborem +420603474419 rover.sinogl@email.cz
Těsnící kroužek je tam stejný jako na vstřiku.
ZAKAR Rover 214 Si,Land Rover Discovery,Rover 111L
Kdyz nebudes mit zapnuty klicek, tak tam tlak nebude.... Jen vytece zbytek benzinu....
Pánové díky vám jsem byl připraven a sám jsem si to dal do cajku:)Při demontáži trošku béňa vyteklo a hned jsem viděl zdeformovanej kroužek.Použil jsem o kousíček menší z jinýho motoru a seděl líp než originál:)A jedu na výlet za svých 7-8l
Díky