Chyba v matrixu - žárovky
Chyba v matrixu - žárovky
Ahoj lidi, tohle fakt nechápu...
Minulej tyden sem se rozhodl ze si koupim Do me R45ky komplet novy nejaky kvalitnejsi halogenovy zarovky. Chtel jsem menit potkavacky, parkovacky, dalkovky a predni mlhovky. Pocet sem si neco na netu ktery sou lepsi a ktery horsi a udelal si obrazek, prohledal sem shopy a mel jsem hrubou vidimu. Nevedel jsem jakej typ zarovek v aute mam jen sem vedel ze tam sou nejaky H7 a nejaky H1 z predchozi vymeny. Na foru, na oficialkach philipsu, v uzivatelskym manualu, i v servisnim manualu bylo to stejny: dalkovky a predni mlhovhy H1, potkavacky H7 ,(parkovacka w5w). Tak jsem si vybral a objednal. Dnes jsem se byl rad ze zarovky konecne dorazili a tak sem je sel vymenit. Parkovacku w5w jsem mel vymenenou skoro hned... vytahnu hned tu vedle a rikam si tak tady patri H7 lupnu ji tam a sedi. Po chvilce sem se zarazil a rikam si sakra to je ale dalkovy svetlo. Tak ji zas vyndam, oddelam i tu druhou halogenku (potkavacku) a rikam si ze je to stejna patice otevru i druhou stranu a co tam nevidim. Zase obe patice h7. Tak jsem se skočil podívat na net jesli sem to nejak nedochomtal. No a nic. Na mlhovky jsem se pak uz vykaslal protoze pres ten blbej pristup jsem uz na to nemel...
Zajimalo by me jestli jsem jedinej kdo to tak ma? Asi to neni uplne normalni kdyz vsude je psany dalkova H1. Slo to tak vubec z vyroby neboje to spis nejakej bastl? Maj to tak vubec nejaky auta? I jiny znacky? Hrozne me to prekvapilo.
Minulej tyden sem se rozhodl ze si koupim Do me R45ky komplet novy nejaky kvalitnejsi halogenovy zarovky. Chtel jsem menit potkavacky, parkovacky, dalkovky a predni mlhovky. Pocet sem si neco na netu ktery sou lepsi a ktery horsi a udelal si obrazek, prohledal sem shopy a mel jsem hrubou vidimu. Nevedel jsem jakej typ zarovek v aute mam jen sem vedel ze tam sou nejaky H7 a nejaky H1 z predchozi vymeny. Na foru, na oficialkach philipsu, v uzivatelskym manualu, i v servisnim manualu bylo to stejny: dalkovky a predni mlhovhy H1, potkavacky H7 ,(parkovacka w5w). Tak jsem si vybral a objednal. Dnes jsem se byl rad ze zarovky konecne dorazili a tak sem je sel vymenit. Parkovacku w5w jsem mel vymenenou skoro hned... vytahnu hned tu vedle a rikam si tak tady patri H7 lupnu ji tam a sedi. Po chvilce sem se zarazil a rikam si sakra to je ale dalkovy svetlo. Tak ji zas vyndam, oddelam i tu druhou halogenku (potkavacku) a rikam si ze je to stejna patice otevru i druhou stranu a co tam nevidim. Zase obe patice h7. Tak jsem se skočil podívat na net jesli sem to nejak nedochomtal. No a nic. Na mlhovky jsem se pak uz vykaslal protoze pres ten blbej pristup jsem uz na to nemel...
Zajimalo by me jestli jsem jedinej kdo to tak ma? Asi to neni uplne normalni kdyz vsude je psany dalkova H1. Slo to tak vubec z vyroby neboje to spis nejakej bastl? Maj to tak vubec nejaky auta? I jiny znacky? Hrozne me to prekvapilo.
Rover 45, 1 796 ccm, 86 kW (117 PS) při 5500 ot./min.,160 Nm 2750 otáčky/min , Manual, 2001
Re: Chyba v metrixu - žárovky
Zdar, na 45 mám taky oboje H7, prostě je to tak dělaný, Na BMW jsou dálkový taky H7.
Proc se teda vsude pise h1?
Rover 45, 1 796 ccm, 86 kW (117 PS) při 5500 ot./min.,160 Nm 2750 otáčky/min , Manual, 2001
Kde všude? .... máš hledět na relevantní zdroje informací.... http://www.rimmerbros.co.uk/Item--i-GRID003225
Psal jsem to hned v uvodu. Servisni manual hayes, uzivatelsky manual pro r 45 tyto zdroje by meli byt dost relevantnina strankach philips.cz v konfiguratoru byly zarovky stejne.
... kurnik, teď hledím do uživatelského manuálu a fakt.... noooo tak to je psycho 

A ja si pak pripadam jak blbec
napadlo me jestli se do nejakyho roku nedelali i s H1 a potom s H7 ale to by byli v manualech dve verze.... proste me to nejde do hlavy

- Austin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chyba v matrixu - žárovky
to se tady probíralo x krát
u opla je podobný bordel, nebojte
je to změnou dodavatelu prvovýroby
jinak pozor na eshopy a padělky žárovek a hlavně olejů, se to celkem dost rozjelo.
u opla je podobný bordel, nebojte
je to změnou dodavatelu prvovýroby
jinak pozor na eshopy a padělky žárovek a hlavně olejů, se to celkem dost rozjelo.
Austin Allegro 1.5 MKII 76, Austin Princess 2.0 OHC MKI 76, Rover 200 CVT 1.6 Twincam 99, Mini Cooper 1.3 97
jakej na to ma vliv zmena dodavatele prvovyroby? Jednou se dostanou do vyroby svetla s urcitejma paticema pro urcity typy zarovek tak to tak bud zustane a je jeden typ pro celou vyrobu a nebo se to po case zmeni a sou dva typy. Problem je ten ze vsude (krom rimmerbros) se udava jen jeden typ zarovek a ne dva(rimmerove maj taky jen jeden ale ten "spravny").
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ad oleje -- taky jsem teď mluvil s mechanikem a ptal se ho, proč stejný olej, jaký mám od něj v autě, lze na internetu koupit za polovic. Tak se rozvykládal o distribučních kanálech a podvodech s oleji. A že je zrovna nedávno oslovili nějací Poláci a chtěli od nich koupit prázdné piksly od Castrolu ... co s nimi asi tak dělají
Je mi z toho ... no řekněme nevolno
Takže potvrzuji slova Austinova ...

.... no je to nechutné..... nicméně vubec ne překvapivé.... objevil jsem, že Bosh Servis je oficiální prodejce TOTALu, takže asi to začnu čepovat u nich.... a mám to hned za rohem...
Padělky olejů...no to mě potěš chobot
Ví někdo o konkrétním případu, konkrétní značce?
Abych věděl, čemu se mám vyhnout....

Ví někdo o konkrétním případu, konkrétní značce?
Abych věděl, čemu se mám vyhnout....
Rover 75 1.8L Turbo sedan 2004
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
Alfa Romeo 147, 1.6 L Twinspark 105 KS
Tento automobil byl: 72 453. ve výrobním pořadí, z celkového počtu 112 381 ks, 752. 1.8 T Connoisseur z celkového počtu 2 392 ks, 1 003. v barvě laku Odyssey Blue (kód: JGA) z celkového počtu 2 856 ks.
Alfa Romeo 147, 1.6 L Twinspark 105 KS
-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
treba Shell na slovensku se sleva ve slovnaftu do shel barelu,
potom taky TEXAXO take slevane na slovensku ........atd. atd
potom taky TEXAXO take slevane na slovensku ........atd. atd
Kupuju Texaco už nějakej rok po kanystrech a taky jsem lehce nedůvěřivej
....mám originální pixlu a novou várku srovnávám čuchometricky - zatím to souhlasilo a i rozbor v labce ukázal dobrý, aditivivaný olej. A i motory jsou pořád v pohodě.

MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.