Nabíječka autobaterií

Roowi
Kontaktovat uživatele:

Re: Nabíječka autobaterií

Příspěvek od Roowi » stř pro 12, 2012 17:07

Hombre: Díky, ušetřil jsi mi tím spoustu práce. Já měl v plánu to odpojovat přímo na něm i když teda s odpojenou baterkou, protože jsem počítal, že tam moc místa na ruku natož na manipulaci klíčem nebude, právě kvůli zkratu. Ale popálení mě tedy nenapadlo.

Teď toho mám v práci víc než dost, takže auto stojí na dílně a baterku mám doma, aby nebyla v zimě, ale hned jak bude čas se na to vrhnu a dám vědět co s tím bylo. Třeba to pomůže i někomu dalšímu :)
Above all it's a Rover

Roowi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roowi » stř pro 19, 2012 20:40

Tak jsem měl dneska konečně trochu času a vrhnul se na ten nechtěný odběr zamčeného auta. Altík jsem měl odpojený na svorce, jak psal Hombre a nic se nezměnilo, tak jsem vytahal všechny pojistky v kabině a taky se nic nezměnilo, vytahal jsem tedy všechny pojistky v motorovém prostoru a odběr spadl na 23,72mA. Paráda, říkám si, teď už jenom začnu vracet jednu po druhé a zjistím, co za to všechno může. Jenže je to horší, dělají to tři pojistky.

15A pojistka s označením H, to ani nevím co je, 7,5A s označením J, ta by měla být na radio a hodiny a 10A s označením N, ta je na ta varovná světla. Zkoušel jsem tedy různé kombinace a dosáhl jsem tohoto

Samostatná pojistka H - odběr 30,46mA
Samostatná pojistka J - odběr 31,44mA
Samostatná pojistka N - odběr 28,94mA

Pojistky N+J - 37,92mA
Pojistky N+H - 36,94mA
Pojistky H+J - 42,00mA

Všechny dohromady - 48,2mA

Nenapadá někoho, kde by mohl být problém? Co mají tyto pojistky společného? Jsem z toho jalovej...
Předem díky za rady a návrhy na řešení
Above all it's a Rover

tomobu57

Příspěvek od tomobu57 » stř pro 19, 2012 22:10

F.i.s.h.men píše:to mi příjde jako divný "když" to by jsi nesměl nic dělat, protože co když.

Já mám z Lídlu za 500,- četl jsem, že je dobrá a má jí více lidí.

Obrázek
jo, ta je skvělá a úplně spolehlivá, za ta léta jsem za ty peníze neměl lepší

Hombre

Příspěvek od Hombre » čtv pro 20, 2012 7:01

A ty hodnoty jsou i s tím odběrem 23.72mA, což je asi alarm ? Pojistku M od alarmu si nezkoušel vytáhnout, jestli to klesne na nulu? Jestli je to tak pak mi to v součtech plus minus 1-2 mA vychází:
(pro názornost jsou na obrázku výsledky tvého měření po odečtu 23.72mA)
Obrázek
To by znamenalo, že rádio a hodiny mají odběr 7.72mA, což je vpořádku, N- varovná světla a trippling modul 5.22 mA, to nevím, jestli má něco žrát, ale každopádně je to zanedbatelný odběr. Ta nesrovnalost nastala asi díky pojistce H - inertia switch, spínač, který sepne imobilizér s nějakým zpožděním po vypnutí, takže jeho odběr se asi mění, podle toho, jak dlouhá doba uplynula po vypnutí zapalování, zamknutí auta a možná i po vrácení té pojistky zpět. Zkus to změřit nějakou dobu po zamknutí, třeba tak 5 minut. Ale i tak je rozdíl 6-10 mA, takže nic moc. Je mi divné, že ten zůstatek (alarm) je i bez hodin, autorádia a těch dalších dvou pojistek takový, jaký mám já dohromady, takže asi bych zkusil ještě odpojit alarm, i tyto tři pojistky, jestli bude odběr na nule, nebo tam ještě nějaký odběr zbývá.
.....Rover 45 1.6 2005...............MG-F 1.8 1999........
Obrázek.Obrázek
........Obrázek...........Obrázek.......

Roowi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Roowi » čtv pro 20, 2012 17:01

Ten odběr byl vždycky včetně těch +-23mA od alarmu. Tohle mě nenapadlo, hned jak budu mít zas chvíli, to zkusím i bez pojistky alarmu (teď před svátkama se asi všichni zbláznili nebo já nevím). Zatím děkuju za radu :)
Above all it's a Rover

F.i.s.h.men

Příspěvek od F.i.s.h.men » ned led 27, 2013 16:28

Jsem zaslechl, že bude v akci ta nabíječka z Lidlu, tak kdyby někdo chtěl.
ObrázekObrázek<<<---Klikni pro zvětšení
Rover 216GSi - zanedlouho transplantace motoru D16Z2 (na obrázku) + pár dalších oprav a úprav HOTOVO 31.7.2011

Odpovědět