Vibrace motoru
Vibrace motoru
Zdravim,při studenem motoru zařadim 1 rozjiždim tak citit občas silnejši vibrace motoru,pak davam dalši kvalty a žadne vibrace jen když je studeny motor,při teplem motoru rozjiždeni bez znamek vibrace.Muže byt čidlo vody,nebo neco jineho.
Re: Vibrace motoru
Možná jede za studena na 3 válce, zkus vyměnit svíčky a zkontrolovat zapalování. (pokud jezdíš na benzín
)

mam benzin,jak mam zkontrolovat zapalovani ?svičky mam Denso a kable cca 13000 km.svičky pekně vypalene,kdyby byli tyto veci špatne tak by delalo aji za tepla,ma vliv čidlo teploty vody,nebo je nesmrtelne.
- Roowi
- Kontaktovat uživatele:
Právě, že za tepla by to dělat nemuselo, pokud by to byly svíčky. Neztrácí se ti voda? Nechci psát tragický scénaře, ale mě startovalo na tři válce a za teplo už jelo na čtyři, když jsem měl špatný těsnění sání a tekla mi do jednoho válce voda. Nechtělo to pak pálit.
Above all it's a Rover
ne voda se neztraci,mam dotaz kdyby bylo špatne to čidlo vody co by to delalo na motoru,jake přiznaky ?
Čidlo teploty dělá, že buď to nechytá studené, nebo je to za tepla přechlastané. Záleží, jestli dokážeš říct, jestli ty vibrace způsobuje chod motoru na 3 válce, nebo ne. Doporučuju nastartovat a vyzkoušet za běhu toho studeného motoru vytahovat jednotlivé kabely ze svíček. Když se běh motoru zhorší, je ten odpojený válec vpořádku, tak ho zase připojíš a zkusíš další. Když se zvuk nezhorší, je to ten vadný válec. Pak to zastav a vymontuj svíčky, potvrdí se ti to, že svíčka na tom vadném válci bude mokrá, ostatní budou sice černé (což je při bohaté směsi za studena normální), ale suché. Svíčky Denso neznám, koneckonců i Bpsch mívá vadné nové svíčky. Může mít nějakou vadu, že nezapálí bohatou směs a za tepla už je pak OK a vypálí se doběla.
když motor nastartovany tak funguje hladce,až na rozjiždeni občas zavibruje,svičky mam Denso a kable Bosh,palec a viko jsem menil,jake svičky radši tam osvedčene patři ? A jak kable vytahovat spravně ať nekopne?
Svíčky doporučuju NGK typ myslím BKR6E, kable se sundávají tak, že musíš stát aspoň 10 cm od karoserie, druhou ruku v kapse. Tak tě to sice kopne, ale jen do prstů, no a aby tě to nekoplo vůbec, je lepší udržet i ruku, která kabely vytahuje 10 cm od ukostření, takže vyšprtnout šroubovákem a pak vytáhnout nahoru kombinačkama (proud sice půjde do kombinaček a do ruky, ale jelikož ruka bude daleko od kostry a druhá ruka i kolena taky, nic tě nekopne). rukavice jsou taky dobrý, ale 18000V projde i přez ně, takže jistota je těch 10 cm. Jinak se nemusíš bát, když tě to kopne, projde tebou jen velice malý proud, žádné zdravotní riziko nehrozí, hrozí, jedině že se lekneš a praštíš se hlavou o kapotu
.