převodovka 420D
převodovka 420D
může mi někdo poradit jaký olej a jak ho vyměnit na roverku 420D,dneska jsem na to koukal a moc rozumu z toho nemám kde najít kontrolní a nalévací otvor ten vypouštěcí jsem snad našel,k tomu oleji mi v prodejně řekli že tam patří motorák tak jsem vzal ten nejlepší shell, dík moc za kazdou radu
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: převodovka 420D
To ses měl ale zeptat nejdřív tady. Tvoje převodovka by měla být PG1 a do ní patří MTF94. Takže ten nejlepší olej od mušle(shell) vylej pěkně do záchodové mušle. (řečeno obrazně)
Do tvojí převodovky nepatří.
Správnej olej seženeš u dealerů Land Rover, nebo opravářů vozů Rover. Například myslím v Roko Motor Zlín, ale asi i jinde...
Do tvojí převodovky nepatří.
Správnej olej seženeš u dealerů Land Rover, nebo opravářů vozů Rover. Například myslím v Roko Motor Zlín, ale asi i jinde...
ten olej mně sice nepotěšil ale dík za radu ještě že jsem si s tím dnes neporadil,ty otvory (nalívací a kontrolní) asi nevíš kde pohledat ale zatím dík moc čau
ještě jednou rada pro všechny,dnes jsem si dal tu práci a čas a ztáhnul jsem anglické manuály k ROVERům po delším listování jsem v kolonce INFORMATION - CAPACITIES,FLUIDS and LUBRICANTS - LUBRICATION strana 3 našel následující ,protože neumím ani slovo anglicky opíšu to sem doslovně Manual gearbox - PG1
Gearbox filled for life with Texaco MTF 94(Unipart MTF 94)
Top - up using a 10W/40 viscosity oil
jestli to někdo umíte přeložit tak snad nám to s těma olejema pomůže
Gearbox filled for life with Texaco MTF 94(Unipart MTF 94)
Top - up using a 10W/40 viscosity oil
jestli to někdo umíte přeložit tak snad nám to s těma olejema pomůže
-
- Kontaktovat uživatele:
umím, je to to co jsem ti psal.
Převodovka : mauální typ PG1
Převodovka je doživotně naplněna olejem MTF94
a pokud bys nechtěl měnit ale necháš starej třeba jen jednu deci dolíval tak nemusíš kupovat MTF94 ale těch pár kapek můžeš přidat oleje 10W40.
Což není tvůj případ, doživotní náplň existuje jen v letákách, v reálném životě se nevyskytuje. Oni totiž počítaj s tím že třeba po osmi letech auto zvrakuješ, což se v ČR něděje.....takže MTF94.
Převodovka : mauální typ PG1
Převodovka je doživotně naplněna olejem MTF94
a pokud bys nechtěl měnit ale necháš starej třeba jen jednu deci dolíval tak nemusíš kupovat MTF94 ale těch pár kapek můžeš přidat oleje 10W40.
Což není tvůj případ, doživotní náplň existuje jen v letákách, v reálném životě se nevyskytuje. Oni totiž počítaj s tím že třeba po osmi letech auto zvrakuješ, což se v ČR něděje.....takže MTF94.
dík moc a pro lidičky který sháněj tenhle olej jsem našel obchůdek kde ho nabízej k dodání poštou
http://www.britishshop.cz/product.php?id_product=150
http://www.britishshop.cz/product.php?id_product=150
-
- Kontaktovat uživatele:
Jojo ten obchod známe, kdysi jsme řešili předražený britský vlaječky, který tam prodávaj. Cena 300 kč/litr je v pořádku, to odpovídá, někdo tu říkal že oleje Millers jsou kvalitní, tak snad to bude dobrá volba.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tuhle fámu tu rozšířil Roman 620ti na základě diskusí na oleje.cz, takže těžko říct, výrobce předepisuje MTF94. 

Ja si ho už na jeho doporučení koupil:( No tak to tam naliju no když jemu to funguje, mylsim že by to tomu nemelo uškodit.Ale proti 10w40 to je teda rozdil ne?Tommi_82 píše:Tuhle fámu tu rozšířil Roman 620ti na základě diskusí na oleje.cz, takže těžko říct, výrobce předepisuje MTF94.

Miluji Rover Club. T16 turbo power.
tak olej MILLERS MTF 94 už je v převodovce a je to paráda ne že by před tím převodovka byla nějak extra hlučná nebo tak něco ale po výměně je to lahoda řazení dvěma prstama a uplnej klídek po pěšince takže po nějakých 300 km můžu tenhle olej zatím doporučit