Kontrolka tempomatu
Kontrolka tempomatu
V autě mám tempomat (originál) a tlačítko na jeho spouštění, který je tam tak nějak navíc (oproti jiným autům). Když ho zapnu, tak mi pořád svítí kontrolka (velká, oranžová) na palubce - mezi budíky. A to i v dobu, kdy nejedu s tempomatem, tedy když ho ovladačem na volantu nezapnu. Je to tak normální nebo je to chyba a kontrolka má spínat jenom, když je tempomat aktivní. Ona mě totiž trochu peče, jak je velká a oranžová a svítí celou dobu, tak to v každým evokuje nějakou chybu a každej, kdo se mnou jede, se pořád ptá, co mi tam svítí za výstrahu. A mně to vadí taky 

Rover 420 SI (RT), 136 PS, 1996, světlá kůže, vínová perleť.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kontrolka tempomatu
U pětasedmy svítí taky, akorát to není přímo na budíkách ale svítí jen to tlačítko kterým se obvod tempomatu zapíná.
Svítit to musí, jinak bys nevěděl jestli je obvod tempomatu zaplej nebo ne. Pak bys mačkal tlačítko na volantu a měl bys to 50 na 50 jestli bude fungovat nebo ne. Každopádně přiznávám že aby svítila oranžová na přístrojovce je opruz. Asi bych sundal budíky a pokusil se tu diodu vyvést někam jinam.
Svítit to musí, jinak bys nevěděl jestli je obvod tempomatu zaplej nebo ne. Pak bys mačkal tlačítko na volantu a měl bys to 50 na 50 jestli bude fungovat nebo ne. Každopádně přiznávám že aby svítila oranžová na přístrojovce je opruz. Asi bych sundal budíky a pokusil se tu diodu vyvést někam jinam.
Asi zkusím vypojit trvalé napětí ze světýlka na tlačítku tempomatu a zapojit tam tu diodu z budíků, aby tlačítko svítilo, jen když je tempomat aktivní. A na palubce bude klid.
Díky.
Díky.
Rover 420 SI (RT), 136 PS, 1996, světlá kůže, vínová perleť.
-
- Kontaktovat uživatele:
jj mnoho zdaru.