vadný čep stabilizátoru?
- scorpione
- Kontaktovat uživatele:
vadný čep stabilizátoru?
Ahoj roveráci,
při dnešní výměně brzdových destiček na přední nápravě jsem zjistil, že mám asi vadný čep. Bohužel nejsem odborník, a tak nevím, zda jde o čem stabilizátoru, řízení či něčeho jiného a tudíž nevím jaký díl si objednat. Proto přikládám obrázek s vadou a prosím o radu - upřesnění, co jsi mam presne objednat za díl.
Zaroven se chci zeptat, jak moc je to velky prusvih, nebot v pondeli rano potrebuju jet cca 350km na Moravu.
Predem moc dekuji.
při dnešní výměně brzdových destiček na přední nápravě jsem zjistil, že mám asi vadný čep. Bohužel nejsem odborník, a tak nevím, zda jde o čem stabilizátoru, řízení či něčeho jiného a tudíž nevím jaký díl si objednat. Proto přikládám obrázek s vadou a prosím o radu - upřesnění, co jsi mam presne objednat za díl.
Zaroven se chci zeptat, jak moc je to velky prusvih, nebot v pondeli rano potrebuju jet cca 350km na Moravu.
Predem moc dekuji.
Rover 45, 2.0iDT (r.v.2001, sedan)
-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
Re: vadný čep stabilizátoru?
Dej tam normalni pevnostni sroub a z vrchni strany velkou podlozku a pod ni gumu podobnou te spodni a nez koupis novy tak to mas vyresene skoro jako origo,V tomto stavu jak to mas tak se auto bude vic houpat
-
- Kontaktovat uživatele:
Ano je to čep stabilizátoru a pokud stabilizátor nikde nemlátí o nic okolo, vůbec tomu daleká jízda nevadí, jediný k čemu je vlastně dobrej, je aby stabilizoval auto
Auto se jenom víc naklání v zatáčkách a celkově se nebude chovat moc dobře, ale obyč. uživatel auta, ani neví k čemu to je a ani nepozná rozdíl jestli tam je, nebo neni, jsou auta, která ani z výroby stabilizátor nemají, takže vklidu, jsou to hlavně auta tý nejnižší třídy 

- scorpione
- Kontaktovat uživatele:
Super, děkuju moc za rady.
Pokud se mi povede dostat ven ten urvaný šroub, tak to prozatím takto provizorně pořeším.
Na tacháči už mám 305.000km, a tak lze předpokládat, že takovýchto defektů asi začne přibývat.
Pokud se mi povede dostat ven ten urvaný šroub, tak to prozatím takto provizorně pořeším.
Na tacháči už mám 305.000km, a tak lze předpokládat, že takovýchto defektů asi začne přibývat.
Jo,je to stabilizátor.Kup šroub m6 dlouhej aspoň 60mm,matku se silonovym zajištěnim a sežeň si gumovej doraz jako je pod tou tyčí aspoň podobnej.A velkou podložku,provleč skrz a brázdi naše tankodromy dál.
Neni to horor,když tam neni,ale podívej se,jestli to někde nedře,volnou čásí,plácnu třeba brzdovou hadici.
V zatáčkách se to bude citelně víc naklánět,tak opatrně.Největší průšvih by byl při prudkym vyhejbacim manévru,1. pohyb ustojíš,ale návrat do druhýho by tě mohl nakopnout a pěkně rozhodit. 

MG ZT-T 25K4F 140 kW 245 Nm.
Mini SPI 1995 -> 18K4K 118 kW 174Nm?
Mini SPI 1995 -> 18K4K 118 kW 174Nm?
Jen doplním, že u některých typů vozidel (offroady) se stabilizátory záměrně odmontovávají, aby mělo auto lepší křížení náprav, jízda je potom na silnici hlavně v zatáčkách velmi houpavá

Všechna svá auta jsem prodal,takže momentálně bez Roveru!
... A napr. na dalnici je to pekny vopruz ridit, protoze auto nedrzi dobre smer a tak musis volantem porad krotit auto... Coz je dost unavne a rekneme nebezpecne... Radeji aspon provizorne vyresit.... Sam uvidis ten rozdil v reakci na volant.
-
- Kontaktovat uživatele:
Třeba tady ho maj od mayle http://www.eshop.mgparts.cz/tecdoc/ stojí 175kč
- scorpione
- Kontaktovat uživatele:
Můžeš mi prosím napsat katalogové číslo toho dílu? Nějak jsem ho od Meyle nenašel. Hned bych si ho objednal.J0hny píše:Třeba tady ho maj od mayle http://www.eshop.mgparts.cz/tecdoc/ stojí 175kč
Děkuju
-
- Kontaktovat uživatele:
č. 31-16 060 0027
Poslal bych odkaz, ale ten web je udělanej blbym vloženym oknem
Píšou termín dodání:
MEYLE Hamburg 7 až 10 dnů

Píšou termín dodání:
- scorpione
- Kontaktovat uživatele:
Dil prisel a dnes jsem ho uspesne namontoval na auto. Byl jsem se projet a je to velky rozdilJ0hny píše:č. 31-16 060 0027
Píšou termín dodání:

Dekuju za pomoc
-
- Kontaktovat uživatele:
Neni zaco, hlavně ať slouží dalších 300tkm