Vyhřívání z. okna - samozapínání
Vyhřívání z. okna - samozapínání
Zdravím, mám problém, samo se mi občas zapne vyhřívání zadního okna, i když je motor vyplý a klíč není v zapalování tak kontrolka svítí, nedávno jsem ráno šel k autu a baterie byla vybitá, což nejspíš vlivem toho vyhřívání. Dělá to jen někdy...Nějaký nápad co stím?díky
Rover 25 2.0 iDt 74kW 2003
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vyhřívání z. okna - samozapínání
Tipoval bych svazek kabelů, co vede do víka zavazadlového prostoru. Choulostivé místo, je potřeba vyspravit ...
No, s největší pravděpodobností to tak bude.... do víka vede myslím minimálně jeden drát, který je pod napětím a s ním se to mohlo spojit a do skla to pak fajrovalo pořád. Normálně sepnutý to má časovač jestli na nějakou čtvrt hodinu, po které se to vypne...
A nemůže být problém v relátku?
Všechna svá auta jsem prodal,takže momentálně bez Roveru!
Ee.... okruh spínající relátko a napájející vyhřívání je při vypnutém tlačítku bez napětí. Dokonce myslím že funguje až po nastartování...
Hm, to zní logicky vzhledem k tomu jaké tam tečou proudy 

Všechna svá auta jsem prodal,takže momentálně bez Roveru!
Me treba na R75 to delalo relatko.. vsechno vypnuty auto zamknuty a vyhrivani zadniho okna jelo.
Rover 220 Sdi (99)
Rover 75 Tourer CDTi (04)
Škoda 130L rally https://www.youtube.com/watch?v=wKCL7N__AfM
Rover 75 Tourer CDTi (04)
Škoda 130L rally https://www.youtube.com/watch?v=wKCL7N__AfM
To zní celkem neuvěřitelně, ale pětasedma to bude mít řešené dost jinak....
Myslím, že to může být relátkem, protože jeho napájení je pod stálým napětím, jen jeho ovládací okruh je napájen přes tlačítko. Naopak nevím o vodiči ve víku kufru, který by byl při vypnutém motoru normálně pod napětím. Takže bych to tipnul na to relé. Mělo by být u pojistek pod volantem a napájené je přes pojistku 23 označenou jako HRW.
Kurnik, tak se omlouvám....
teď koukám do schématu a Hombré má opět pravdu
Nečekal jsem, že by byly takové silové věci jištěné pouze jedním relé...
Jinak na zadních dveřích je spínač kontrolující zavřené dveře, který je živý, ale je to přes jednotku alarmu a ta by vyhodila pojistku, kdyby se propojila na vyhřívání. A ještě si nejsem jistý, jestli ten spínač není na karoserii.... no prostě ano, zkrat ve svazku to být nemůže...

Jinak na zadních dveřích je spínač kontrolující zavřené dveře, který je živý, ale je to přes jednotku alarmu a ta by vyhodila pojistku, kdyby se propojila na vyhřívání. A ještě si nejsem jistý, jestli ten spínač není na karoserii.... no prostě ano, zkrat ve svazku to být nemůže...
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Spínač je v zámku, řídí se tím i osvětlení zavazadlového prostoru.
Spínač v zadních dveřích spíná jen kostru, tak jako všechny dveřní spínače.
je dost možné že to je to rele, v průběhu jízdy jsem poslední dobou občas zaznamenal takové lupkání někde ze spod volantu...asi zapíná a vypíná...
Rover 25 2.0 iDt 74kW 2003
a vyřešil to někdo vůbec? já mám podobný problém... relátka sem doma našel další 3, vyzkoušel a teď už se vyhřívání ani nezapne... napětí do relátka jde... je možné, že je špatné tlačítko vyhřívání okna? nebo třeba spálené to vyhřívání v okně (odporový drát)? hodilo by se to zpravit do zimy... 

-
- Bydliště: Mezi Benešovem a Táborem +420603474419 rover.sinogl@email.cz
No u hatchbacka je to svazek do dveří ale pokud by to byl sedan 45 tak tam by to bylo něco jiného.
ZAKAR Rover 214 Si,Land Rover Discovery,Rover 111L