Motory řady KV6
Motory řady KV6
Dobrý den všem,
mám na Vás dotaz a to ohledně vozidla Rover 825 KV6 v automatu. Jaké máte s tímto vozidlem praktické zkušenosti, hlavně co se týče spolehlivosti a případné dostupnsti náhradních dílů.Osobně jsem majitelem Land Roveru Discovery V8 a zde se veškeré ND dají sehnat z Anglie.Přemýšlím totiž, že bych si opatřil nějakou slušnou 825Si pro řekněme klidné cestování s rodinou. V níže uvedeném odkaze se píše něco o budoucích problémech motorů řady KV6
viewtopic.php?f=20&t=270
Může mi někdo sdělit jakého druhu jsou ty problémy?
Díky za ochotu
Mějte se Karel
mám na Vás dotaz a to ohledně vozidla Rover 825 KV6 v automatu. Jaké máte s tímto vozidlem praktické zkušenosti, hlavně co se týče spolehlivosti a případné dostupnsti náhradních dílů.Osobně jsem majitelem Land Roveru Discovery V8 a zde se veškeré ND dají sehnat z Anglie.Přemýšlím totiž, že bych si opatřil nějakou slušnou 825Si pro řekněme klidné cestování s rodinou. V níže uvedeném odkaze se píše něco o budoucích problémech motorů řady KV6
viewtopic.php?f=20&t=270
Může mi někdo sdělit jakého druhu jsou ty problémy?
Díky za ochotu
Mějte se Karel
Všechna svá auta jsem prodal,takže momentálně bez Roveru!
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Motory řady KV6
Sestivalce tady moc lidi nema a kdyz uz, tak myslim nemaji moc zkusenosti s temi problemy (nastesti). Ale treba se nekdo ozve. Discovery V8 neni na klidne cestovani s rodinou dost dobry?
Asi máte pravdu, podle zatimních ohlasů je buď s těmi motory vše OK, nebo nejsou moc používané,protože většina jezdí naftu od VM, něco jsem se ještě dočtl v sekci o Roveru 75.
Jinak Discovery V8 by byla docela slušná na cestování, ale spotřeba 17 litrů benzínu a v mém případě hlavně jeho maximální upravenost na jízdu mimo normální silnice ji v tomto směru zcela degraduje,na druhou stranu nechci se odklonit od anglické značky a tak proto ta úvaha o 825 Si.
Jinak Discovery V8 by byla docela slušná na cestování, ale spotřeba 17 litrů benzínu a v mém případě hlavně jeho maximální upravenost na jízdu mimo normální silnice ji v tomto směru zcela degraduje,na druhou stranu nechci se odklonit od anglické značky a tak proto ta úvaha o 825 Si.
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
To pak chapu
Na druhou stranu - R800 uz jsou dnes stare, takze bych se spis poohledl po pekne R75. Pokud teda to auto neplanujete behem pristich dvou let dojezdit do konce.

Je pochopitelné, že řada 800 již má své lepší roky za sebou, ale nebylo by to auto na denní ježdění na to mám služebák, takže by bylo používáno jen na řekněme "fajnovější" výlety o víkendu a na delší cesty, tedy roční nájezd kilometrů cca 10000 km.AnderN píše:To pak chapuNa druhou stranu - R800 uz jsou dnes stare, takze bych se spis poohledl po pekne R75. Pokud teda to auto neplanujete behem pristich dvou let dojezdit do konce.
R75 je jistě modernější a kvalitní, ale není to můj styl,je moc kulaté
- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Na to se neda moc namitat
Vkus je vec individualni a je fakt, ze R800 z konce vyroby maji neco do sebe ... Ted bude orisek sehnat takove auto v co nejlepsim stavu (tzn. mimo jine s co nejmene km), protoze vetsina jich bude pri svem veku jiz radne pouzitych. Tak drzim pesti, auto je to fajnove.

- Roman620ti
No to bude fuška sehnat pěknou 800ku, co sem tak viděl prodávat, je většina už K.O. 

2x Rover 620ti
Vypádá dobře, díky, ale já bych raději nějaký saloonmax80 píše:Pokud je to na takove to "vikendove zvykani" mozna by postacilo tuto coupaaatko: http://cgi.ebay.de/Rover-827-Coupe-Raci ... 7C294%3A50