Rover 827 Si, r.v. 1995
Re: Rover 827 Si, r.v. 1995
No možná by stačilo kdybych se pořádně podíval na ten nový tlumič kde je jasně vidět ploška
No tak příště to snad bude lepší
No tak příště to snad bude lepší
Všechna svá auta jsem prodal,takže momentálně bez Roveru!
To jsou začátky mechanika....
Může Tě uklidnit, že úplně stejně na tom isou v leckterém autorizáku...
Může Tě uklidnit, že úplně stejně na tom isou v leckterém autorizáku...
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
A proto do autorizáku nejezdím 
Taky jsem si říkal, proč jsi se nepodíval na ten nový tlumič v momentě, kdy ses s tím mordoval
A v tom manuálu třeba nebylo napsaný, že šroub musí celý ven?
Možná i bylo, ale já se spolehnul na to, že stačí povolit. Příští týden bude repete - doufám že úspěšné 
Držím palce 
Jsa místním osazenstvem poučen o správném postupu výměny tlumičů jsem to dnes krásně napohodu vyměnil
, ale bohužel i s novým tlumičem má kolo stále špatný sklon - takže poslední možností je výměna celé těhlice
, kterou samozřejmě nemám. Naštěstí je to vzadu tak to asi na STK řešit nebudou, ale opravit to musím už kvůli špatnému sjíždění pneumatik a samozřejmě bezpečnosti.
Do konce týdne ještě vyměním přední kotouče a desky
Do konce týdne ještě vyměním přední kotouče a desky
Tak to je nemilé
Nicméně je to celkem zajímavé zjištění, které mi možná pomůže odhalit příčinu špatného odklonu na přední nápravě u obou XW. Ta těhlice je prostě slabá a časem se ohýbá (u tebe to tedy bude příčinou nějakého bočního nárazu) a proto taky začali od roku 2000 dávat těhlice silnější. Takže fakt zvážím implantování té silnější.
Čéče... když už budeš dělat ty rozvody, nechceš to udělat jako já, sundat půlky hlav a vyčistit to a hlavně vyčistit hydroštely, když ti to tak klape? Chápu, že by to u V6tky byla celkem mega akce, ale zas když jsme viděli jak usazený zatuhlý olej jsi tam měl a po vlastní aktuální zkušenosti s tím, co jsem viděl uvnitř hydroštelů, by to možná od věci nebylo. Stálo by to v podstatě jen čas...
To bys byl moc hodnej kdybys mi to udělal 
Že? 
No hydroštely vyčistit umím... ale s ostatním, co se týká rozborky a sborky hlavy, jsem jen teoretik. Tam zatím čekám na zasvěcení
No hydroštely vyčistit umím... ale s ostatním, co se týká rozborky a sborky hlavy, jsem jen teoretik. Tam zatím čekám na zasvěcení
Zatím neřeším ani tu výměnu rozvodů, navíc po výměně oleje a nalití Bishopsu je ten motor na tom mnohem lépe co se jeho chodu týká samozřejmě s ohledem na 300 tisíc km.
Teď je pro mě prioritou číslo jedna projít na TK a pak se uvidí
Teď je pro mě prioritou číslo jedna projít na TK a pak se uvidí
Jasné
Jestli to trošku pomohlo a bude to mít trvalý efekt, tak pak ok.
To znefunkčnění hydroštelů může mít dvojí příčinu. Buď tím, že motor dlouho stojí, ventil je ve vysunuté poloze, tak se z cumcrlíku hydroštelu pomalu olej vymáčkne a když to stojí dál, tak v něm olej zatuhne a cumcrlík "zamrzne" ve zmáčknuté poloze. Po nastartování motoru cumcrlík nemůže pumpovat a tak do sebe nenabere olej, takže nemá šanci se rozchodit. A druhá varianta a to dost častá, do hydroštelu se dostane nějaký bordel - kousky silikonu, hliníkové špony, olejová úsada a to přicpe ventil v hydroštelu (taky jsem viděl
... na tuhle variantu nepomůže nic, než hydroštel vyměnit, nebo vyčistit. Nepomůže žádná srajdička, ani lepší olej. Srajda v podstatě pomůže jen tehdy, pokud je to přicpané úsadou, která se rozpustí, nebo je to zatuhlejší po delším stání. Proto obecně motory s hydroštely se musí jednou za čas nastartovat a prohřát, jinak to znamená nutnost hydroštely ručmo rozhýbat.
To znefunkčnění hydroštelů může mít dvojí příčinu. Buď tím, že motor dlouho stojí, ventil je ve vysunuté poloze, tak se z cumcrlíku hydroštelu pomalu olej vymáčkne a když to stojí dál, tak v něm olej zatuhne a cumcrlík "zamrzne" ve zmáčknuté poloze. Po nastartování motoru cumcrlík nemůže pumpovat a tak do sebe nenabere olej, takže nemá šanci se rozchodit. A druhá varianta a to dost častá, do hydroštelu se dostane nějaký bordel - kousky silikonu, hliníkové špony, olejová úsada a to přicpe ventil v hydroštelu (taky jsem viděl
Problém tohoto motoru vidím, v zanedbané udržbě, jelikož interval výměny oleje byl po 6000km a na to většina kašlala. A hydroštely jsou mezi prvními, co to pocítí. Z motoru s 113000km jsem vylil olej odpovídající tak 20000 intervalu - a od výměny, přidelším běhu na volnoběh některé zdvihátko pocvakává - když se přidá plyn, postupně utichne. To samé u motoru s 135000km. Osobně to budu řešit jen urputnější výměnou oleje - po roce, což znamená po skoro nulových km. Maximálně zkusit opatrně nějaký elixír (od LM, Bishop a pod).
U Tourera s 1,6 K mě to trápilo taky - tam byl nejvíc zasviněnej motor od kapučína, na který neznámo jak dlouho jezdil.Postupně to ustávalo (najel jsem s ním asi 20.000km), ještě když jsem ho dával do stodoly, po chvíli na volnoběh začl cvakat. Ve stodole, ho 1x za 1-2 měsíce nastartuju a nechám klidně 1-2h běžet s občasnou změnou otáček - až ke 3-5.000 a jednou ročně vyměním olej (filtr jen vyleju). Dnes už necvaká vůbec.
Olej používám mé oblíbené Texaco Hav. Extra 10W-40. (jako do všeho ostatního)
Tak asi tak.
U Tourera s 1,6 K mě to trápilo taky - tam byl nejvíc zasviněnej motor od kapučína, na který neznámo jak dlouho jezdil.Postupně to ustávalo (najel jsem s ním asi 20.000km), ještě když jsem ho dával do stodoly, po chvíli na volnoběh začl cvakat. Ve stodole, ho 1x za 1-2 měsíce nastartuju a nechám klidně 1-2h běžet s občasnou změnou otáček - až ke 3-5.000 a jednou ročně vyměním olej (filtr jen vyleju). Dnes už necvaká vůbec.
Olej používám mé oblíbené Texaco Hav. Extra 10W-40. (jako do všeho ostatního)
Tak asi tak.
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.