Novinky na STK od roku 2016
Re: Novinky na STK od roku 2016
No vidíš... tak konečně zpráva o tom, že nově přísnější STK má i pozitivní dopady 

Takhle mu to i víc sluší. Jsem zastáncem držení původního vzhledu. Ted design je prostě z výroby dotažený.
ROVER 75CDT, r.v. 2001, zelená HEW
ROVER 620SDi, r.v. 1995, šedý
ROVER 620SDi, r.v. 1998, zelený
ROVER 620SDi, r.v. 1997, modrý
OLTCIT CLUB 11R
ROVER 620SDi, r.v. 1995, šedý
ROVER 620SDi, r.v. 1998, zelený
ROVER 620SDi, r.v. 1997, modrý
OLTCIT CLUB 11R

- AnderN
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jo jo, o jednoho piráta méně
Hned si připadám bezpečněji, když jsou tvá světla dál od sebe ...

Celkem dobrá reportáž, kde nekecají kraviny, jak je v televizi zvykem. Natočeno na STK na Přerovské v Olomouci.
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... -s-emisemi
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1 ... -s-emisemi
No je to Sodoma Gomora....
Upřímně, jsem rád za své stařečky na benzín...
Upřímně, jsem rád za své stařečky na benzín...
Čistě teoreticky (nejde o nějakou moji situaci)...
... co když má někdo závadu na ABS, ale má odpojenou žárovku v kontrolce. Chybu odhalí ale diagnostika na emisích. Neprojde auto už na emisích, nebo se ta informace nějak dostane k technické kontrole, nebo existuje nějaký kontrolní mechanismus, který při technické kontrole na to přijde???
... co když má někdo závadu na ABS, ale má odpojenou žárovku v kontrolce. Chybu odhalí ale diagnostika na emisích. Neprojde auto už na emisích, nebo se ta informace nějak dostane k technické kontrole, nebo existuje nějaký kontrolní mechanismus, který při technické kontrole na to přijde???
-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
Rekl bych ,ze to dramatizujes na emise se vycita jednotka motoru a ne jednotka ABS nebo SRS 

Na emisích se ABS neřeší, vadí jen chyby týkající se řízení motoru. Ale pokud máš odpojenou kontrolku ABS, měl by na to technik přijít při prohlídce. Je to kontrolní úkon. Pokud je vozidlo vybaveno ABS, kontroluje se funkce kontrolky - jestli svítí a jestli zhasne a taky jestli nezhane současně s jinou kontrolkou (SRS nebo MIL). Stejným způsobem se kontroluje i SRS. No a v případě, že kontrolka nefunguje, nebo signalizuje poruchu v systému, se jedná o vážnou závadu s platností STK na 30 dnů.
Ok, rozumím.... díky 

-
- Bydliště: Zlin,Canterbury,Zlin +420603476566 lenham3@seznam.cz
Tak jsem dnes absolvoval dovozovou STK z prirustkem co jsem poridil do rodiny R 75 tourer ropak prvni registrace 10/2005 a reknu ze to zase takova tragedie neni o neco dele ale v pohode, jen se to trochu nafukuje ze je to tragedie 

Jarku... my nemáme filtr pevných částic..... jsme moc rádi, že nás tato blbina minula a možná že dobře, že se toho Rover nedožil
Jinak krasaveček 

To máš tak: ta většina, co projde říká, že to zase není taková tragédie, ale ti co neprojdou kvůli ochranného rámu, nebo jim STK odmítne provést prohlídku kvůli namontovaným poklicím či špinavému autu zase volají po revoluci, nebo minimálně předčasných volbách. A i když si taky myslím, že to taková hrůza není, stačí pár takových lidí denně a pěkně mě naštve, jak celá republika dělá takovéhle opičky pro srandu Pražákům

Prosím tě... jak řešíte třeba to, že originální Hnůjdaj poklice jsou uchycené pod kolovými šrouby? To člověk přijede k STK, postupně vyheveruje všechny strany, kola a poklice odšroubuje.....?

Právě takové auto bychom měli odmítnout, protože žadatel má přistavit vozidlo k prohlídce bez poklic (vyhl 302/2001). Těžko bysme pak vysvětlovali, jak jsme měřili geometrii, když tam byly poklice, které nelze v podmínkách STK sundat. Pokud má poklice takové ty nacvakávací, tak vezmu takový spešl háček a po pár vteřinách jsou poklice v kufru.