Tak jsem dnes prošel STK Rosice bez ztráty kytičky
btw. sdělili mi, že benzín naprosto v pohodě, horší je to s diesely údajně.
Cena oproti předloni takřka dvojnásobná.
STK emise na vídeňské stojí dokonce asi o 500 více než Rosice
Novinky na STK od roku 2016
- Austin
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Novinky na STK od roku 2016
Austin Allegro 1.5 MKII 76, Austin Princess 2.0 OHC MKI 76, Rover 200 CVT 1.6 Twincam 99, Mini Cooper 1.3 97
No, tak jsem neprošel emisema. Supr. Poradili vyjet nádrž, natakankovat lepší naftu plus aditiva a točit motor do červenýho.
R75 cdt
U nafty se meri jenom kourivost.
A je vcelku bezny jev, ze se saze naakumulovane za roky provozu uvolnuji az prave v prebehovych otackach pri mereni emisi...
To co poradili je prave v reakci na to, aby clovek "vymetl" tim, ze to trochu prozene a nemel tam starou "zasobu"...
A je vcelku bezny jev, ze se saze naakumulovane za roky provozu uvolnuji az prave v prebehovych otackach pri mereni emisi...
To co poradili je prave v reakci na to, aby clovek "vymetl" tim, ze to trochu prozene a nemel tam starou "zasobu"...
Předevčírem jsem byl na technické s pětasedmou. Jak tradičně jezdím do Ústí nad Orlicí, tak tentokrát jsem jel do České Třebové. V Ústí v rámci anti-Covid opatření nepouštějí zákazníky dovnitř. Přitom oboje STK jsou Dekra.
Načtení proběhlo bez problému. Emise v pořádku. Možná taky proto, že jsem to cestou tam protáhl tak, že z dlouhodobé průměrné spotřeby 5,5 l/100 km jsem udělal 7,5 l/100 km. Jen jsem zaregistroval, že se dělaly jen dvě měření po sobě. Dřív byly čtyři.
Samotná TK - dostal jsem na měsíc, nalezeny byly tři vážné závady:
- větší vůle v rejdovém čepu na PL kole
- přední blinkry málo oranžové
- jiný rychlostní index pneumatik než je uveden v TP
Čep uznávám, už to i znatelně klepe. No, budu měnit rameno. Divím se, že tam těch vůlí nebylo víc.
Přední blinkry jsem kontroloval (a i ostatní světla) před TK, pak jsem na to ještě koukal po příjezdu domů a nezdálo se mi, že by byly nějaké vybledlé. Ale což, technik má asi školenější oko. Vyměním žárovky a uvidím, tedy doufám, že technik uvidí změnu.
No a s těmi pneumatikami - vždy jsem si dával pozor na rozměr pneumatik a ET disku. Hmotnostní index je většinou vždy s rezervou. A rychlostní index jsem nějak moc neřešil. A mám dojem, že ani na TK se to dřív nějak zvlášť neřešilo (třeba loni s šestistovkou, která má dokonce v TP uveden index H, jsem prošel s pneumatikami s indexem T). Tedy osazeny mám pneumatiky s indexem T - do 190 km/h, v TP je uveden index U - do 200 km/h (maximálka je uvedena 193 km/h). Chápu, že tady je rozpor, i když povolených je v ČR max. 130 km/h a do Německa nejezdím, což ale nikdo nemůže vědět. Ale bylo mi řečeno, že jestli mám zimní pneumatiky také s indexem T, tak s těmi na opakovanou TK přijet můžu, že u zimních může být index o třídu níž oproti údaji v TP.
Jinak v pohodě, chování slušné, kolegům z okolí můžu doporučit. Navíc v tom samém areálu je i servis, kde udělají emise v případě, že nejde načíst některé starší typy (v mém případě šestistovky, které již Dekra nemá v databázi).
Načtení proběhlo bez problému. Emise v pořádku. Možná taky proto, že jsem to cestou tam protáhl tak, že z dlouhodobé průměrné spotřeby 5,5 l/100 km jsem udělal 7,5 l/100 km. Jen jsem zaregistroval, že se dělaly jen dvě měření po sobě. Dřív byly čtyři.
Samotná TK - dostal jsem na měsíc, nalezeny byly tři vážné závady:
- větší vůle v rejdovém čepu na PL kole
- přední blinkry málo oranžové
- jiný rychlostní index pneumatik než je uveden v TP
Čep uznávám, už to i znatelně klepe. No, budu měnit rameno. Divím se, že tam těch vůlí nebylo víc.
Přední blinkry jsem kontroloval (a i ostatní světla) před TK, pak jsem na to ještě koukal po příjezdu domů a nezdálo se mi, že by byly nějaké vybledlé. Ale což, technik má asi školenější oko. Vyměním žárovky a uvidím, tedy doufám, že technik uvidí změnu.
No a s těmi pneumatikami - vždy jsem si dával pozor na rozměr pneumatik a ET disku. Hmotnostní index je většinou vždy s rezervou. A rychlostní index jsem nějak moc neřešil. A mám dojem, že ani na TK se to dřív nějak zvlášť neřešilo (třeba loni s šestistovkou, která má dokonce v TP uveden index H, jsem prošel s pneumatikami s indexem T). Tedy osazeny mám pneumatiky s indexem T - do 190 km/h, v TP je uveden index U - do 200 km/h (maximálka je uvedena 193 km/h). Chápu, že tady je rozpor, i když povolených je v ČR max. 130 km/h a do Německa nejezdím, což ale nikdo nemůže vědět. Ale bylo mi řečeno, že jestli mám zimní pneumatiky také s indexem T, tak s těmi na opakovanou TK přijet můžu, že u zimních může být index o třídu níž oproti údaji v TP.
Jinak v pohodě, chování slušné, kolegům z okolí můžu doporučit. Navíc v tom samém areálu je i servis, kde udělají emise v případě, že nejde načíst některé starší typy (v mém případě šestistovky, které již Dekra nemá v databázi).
ROVER 75CDT, r.v. 2001, zelená HEW
ROVER 620SDi, r.v. 1995, šedý
ROVER 620SDi, r.v. 1998, zelený
ROVER 620SDi, r.v. 1997, modrý
OLTCIT CLUB 11R
OLTCIT CLUB 11R
-
- Kontaktovat uživatele:
Ty jo, to vypadá, že se tam technici slušně nuděj, když jsou takhle poctiví.
Na naší 75 byl předloni jedinej záznam, že je lehce prořízlá kůže na předdní sedačce a za půl roku se zlomilo pravý spodní zadní rameno, jak bylo shnilý. Teď nevím, kterej přístup je lepší...
Na naší 75 byl předloni jedinej záznam, že je lehce prořízlá kůže na předdní sedačce a za půl roku se zlomilo pravý spodní zadní rameno, jak bylo shnilý. Teď nevím, kterej přístup je lepší...
Rover 75 CDTi British Racing Green
MG ZT-T 190 Trophy Blue
MG ZT-T 190 Trophy Blue - EX Trundovic
Rover 75 CDT Copperleaf Red
ZT + ZTT jako zdroje ND
MG ZT-T 190 Trophy Blue
MG ZT-T 190 Trophy Blue - EX Trundovic
Rover 75 CDT Copperleaf Red
ZT + ZTT jako zdroje ND
Rád bych upřesnil některé veci: Dekra má jen několik stanic v republice ( do 10) ale většina stanic je partnerem Dekry (platí Dekře procenta a za to má veškeré potřebné služby), ale všechny stanice jsou soukromé, žádná není státní a jen pár je Dekry. Takže si vždy majitel, nebo vedoucí určuje všechno sám, cenami počínaje a tím jestli pouští zákazníky na linku konče.
Index rychlostí musí splňovat konstrukční rychlost vozidla, s povolenou rychlostí na dálnici to nemá nic společného.
30. 6. Vyšla nová vyhláška, která mění vyhlášku 211 o technických prohlídkách, skoro ve všech kontrolnich ukonech je něco upraveno, hlavní zmena je asi ta, že nesoumernost brzdy nad 30 % je po pár letech zpět v nebezpečných zavadach a vymazali spoustu lehkých závad, které se buď už vůbec nepisou, nebo se staly vážnými.
Index rychlostí musí splňovat konstrukční rychlost vozidla, s povolenou rychlostí na dálnici to nemá nic společného.
30. 6. Vyšla nová vyhláška, která mění vyhlášku 211 o technických prohlídkách, skoro ve všech kontrolnich ukonech je něco upraveno, hlavní zmena je asi ta, že nesoumernost brzdy nad 30 % je po pár letech zpět v nebezpečných zavadach a vymazali spoustu lehkých závad, které se buď už vůbec nepisou, nebo se staly vážnými.
Hombré, díky za osvětlení jak je to s tou Dekrou. Z reklam, poutačů, cedulí apod. člověk nabyde dojmu, že Dekra je jedna společnost co provozuje hromadu stanic po celé republice. Teď koukám, že webové stránky těch STK, kde je jako provozovatel uvedeno: DEKRA CZ a.s. mají stejný vzhled (zrovna hned dvě mám poblíž)a ty ostatní, co jsou jen partneři, to mají každý dělané po svém.
ROVER 75CDT, r.v. 2001, zelená HEW
OLTCIT CLUB 11R
OLTCIT CLUB 11R
Podle webovek se taky neřiď, my jsme třeba jen partneři, ale webovky máme Dekry, protože nám je dela zadarmo a mě už to nebavilo.