autoservis DS Brno a vůbec o servisech - bohatá diskuse

Autoservisy, testbooky....atd
Odpovědět
Welinka
Kontaktovat uživatele:

Re: autoservis DS Brno a o kolenovrtech

Příspěvek od Welinka » sob dub 02, 2011 20:45

Jsem ráda že už jsme tuto kauzu uzavřeli 8)

patriknoha

Příspěvek od patriknoha » sob dub 02, 2011 20:47

no přesně tak........... ml:

patriknoha

Příspěvek od patriknoha » ned dub 03, 2011 0:20

Tommi_82 píše:Příspěvek upraven, to varování píšu sám za sebe, není to za Roverclub. Mám právo každýho varovat před čímkoli chci a nikdo mi do toho nebude kecat.

Každej sem chodí pod přezdívkou ale každej tady nemá přes 50 inzertních komerčních příspěvků, patrik noha už taky ne, ráno jsem je promazával.
ale učitě ne 50...to jsi trochu dost přestřelil hi: msm: ml:

Tommi_82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi_82 » ned dub 03, 2011 7:38

Mimochodem, když jsem ti to mazal, nejčastější tebou používanej smajlík je ten co mlátí po hlavě(proč?).

Ani se mi to nepodařilo všechno smazat, ale příspěvků souvisejících s inzercí jsi tam měl opravdu kolem padesáti. Samostaných inzerátů tam asi opravdu tolik nebylo, něco z toho byly reakce na dotazy k těm inzerátům.
Dříve: 214 Si r.v. 1996 modrá met.
Obrázek
Dříve: 75 Tourer 2.0 CDT r.v. 04/2002 modrá met.(Royal blue)
Obrázek
Obrázek
Dříve: Mazda CX-7 2.3 DiSi Turbo 191 kW r.v. 2008
Obrázek
Nyní: Opel Zafira Tourer 2.0 CDTi 143 kW r.v. 2014
Obrázek

Austin
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Austin » ned dub 03, 2011 23:14

no ale bylo to výživné, hezky se propralo prádlo a nějak se vzduch v servru vyčistil..
Austin Allegro 1.5 MKII 76, Austin Princess 2.0 OHC MKI 76, Rover 200 CVT 1.6 Twincam 99, Mini Cooper 1.3 97

patriknoha

Příspěvek od patriknoha » pon dub 04, 2011 9:26

to jo,určité věci se potvrdily a je jasno ml:

INZER

Příspěvek od INZER » pon dub 04, 2011 9:33

No kdo je teda ten kolenovrt...? msm:
R75 CONNOISSEUR 2.0 CDT 03/2000
Obrázek

Arkatius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkatius » pát dub 08, 2011 23:02

Tak sem přidám, nějaké ty postřehy o DS. Jezdím k nim pravidelně skoro dva roky. Na začátku nutno říct, že na opravu jsem jim vždycky nechal čas od pondělního rána do patečního odpolende a pokud bylo fakt potřeba, tak i další týden. Taktéž si myslím, že 400 - 500kč/hod práce není moc a vzhledem k tomu, že nemám zkušenosti s jinym servisem, tak to beru jako za dobrou cenu.

Na začátek ještě shrnu co napišu. Dlouhou dobu jsem byl spokojenej a až ted po poslední návštěvě jsem byl hodně naštvanej. Pokud to nechcete číst celý, tak rovnou přeskočtě na poslední čtyři odstavce. Ty jsou asi nejzajímavější.

1. návštěva - už když jsem tam jel, tak jsem tušil, že jsem koupil bouranej kousek. V té době jsem potřeboval vyměnit levé přední rameno s homo kloubem, doplnit bezpečnostní pasy. Po nějakém čase volali, že je špatný i druhy rameno a museli vymenit zapínaní bezpečnostních pasu, protože byly vystřelený. Když jsem přijel pro auto, bylo krásně naleštěný, cena za material byla adekvátní cenam na internetu, jednání perfektní, byl jsem absolutně spokojenej.

2. a 3. návštěva - všechno v pohodě. Potřeba výměny zadních tlumičů, serviska, poskladání řazení, jelikož se mě vysypalo. Všechno bylo v pohodě

4. návštěva - nějakej blbec me v tescu naboural, ujel a přední maska byla totalně v hájí => koupě nové masky, lak + jiny prkotiny co našli. Pořád jsem spokojenej.

5. návštěva - problémy se spojkou. Asi se to tenkrat ještě nedalo poznat, že to protíka pod hlavou, ale cena za opravy byla minimalní(asi 1000kc) a když jsem potřeboval ofouknout spojku den před odjezdem autem na dovolenou, tak nebyl žádný problém a jednání se šefem a lidma ze servisu bylo parádní.

6. návštěva - Povedlo se mě posadit na břicho a prasknout zadní péra + problémy se spojkou. Auto dávám do servisu na výměnu pér a když v patek přijdu k autu, nestačím se divit. Spojka jalová a nikoho to nezajímalo. Vracím se zpět a dozvím se" No, mě to připadalo takový". (spojka zabírala na par milimetrech....). Okamžitě ofouknou spojku, v pondělí dovázím auto zpět a v pátek vyzvedávám. Celková suma asi 19000kc(práce, baterka, péra, těsnění po hlavou) a říkám si, to nejhorší mám za sebou. Záčíná mě vadit, že nechávají práci na poslední chvili. V pondělí ho tam dám a ve čtvrtek ho rozdelají?

7. návštěva - poprvé zjišťuju, že se da vytopit auto a problem se spojkou přetrvává. Tzn. vysušení + nová spojka cena 21000kc a říkám si, nejhorší mam za sebou :), vysli me vstříc se splátkovým kalendářem, jelikož 40k behem mesíce a pul je pro mě hodně. Jednání s sefem idealní, jsem rad za jejich praci.

Během dalších měsíců, což je celá zima až do ted je auto v pohodě, dělám udržbu, čistím aby do nej nezateklo a stejne zateklo. Bohužel jsem to zjistil, docela pozdě. Poprvé se setkavám v servisu s odměřeným přístupem, proc? Náhoda? V pátek si jdu pro auto, je pěkný naleštění(jsem potěšen), ALE! Nefunguje dálkové ovládání - dostávám odpověď, šéf se k tomu nevyjádřil a sef tam v tu chvili není + přetrpím otazku:" Fungovalo, kdyz jste nám dal auto?" Jako bonus je na přední masce bílej flek což jsem považoval za ptačí trus, bohužel nebyl. Povedlo se jim to někdě při zatáčení odřít. Odjíždím ze servisu rozčarován, jelikož se ted bez auta pár měsíců neobejdu a při odbočování doprava zjištuji, že to jde hodně špatně, což je třetí závada po opravě, kterou bylo vysušení. Hledám odpověd na otázku, jak si můžou dovolit dat zákazníkovi auto v horsím stavu, než když jim ho dával. Na jejich obranu řeknu, že jsem vyzvedával auto pár minut před obědovou pauzou.

Nyní hledám dostupnou náhradu za DS, ale pokud nenajdu, tak před odevzdáním auta do jejich rukou budu chtít podepsanej papír s vadama na aute, abych pak měl čím argumentovat. Aby to nebylo malo, tak mě teď něco začalo chrčet v motoru, nevím co to je a netuším jeslti se mám ještě na DS spolehnout.

Jako perličku dodam. Jezdí tam i muj kamarad. Ze začátku byl taky velice spokojený, ale postupem času se jeho názor mění. Člověka nejvíc dostane, když jim dá na opravu cca 14dnu a po této době přijíždí do servisu(po telefonatu, že auto je rdy), kde pravě kopletují jeho auto... Co tam teda těch 14 dnů dělali?

Můžná jsem nemusel psát tolik řádků a říci to rovnou, ale moje zkušenosti jsou špatný až v posledních měsících. Nicméně jsou tak negativní, že mě odrazuje tam znova jet... Sry za chyby, moc jsem to po sobe nečetl.

AnderN
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AnderN » pát dub 08, 2011 23:26

Obávám se, že adekvátní náhrada v JM kraji není. Autoservisem DS už prošlo Roverů, MG a dalších anglánů tolik, že to je podle mě samo o sobě zárukou slušných zkušeností. Jestli se mění jejich přístup k zákazníkovi nevím, už jsem tam dost dlouho nebyl. Ale i když jsem se předtím taky párkrát setkal s nějakými ... jak to říct ... "nedokonalostmi v procesu", nikdy nebyl problém se s nimi normálně domluvit a promptně zjednali nápravu. Shrnuto a podtrženo -- jako nejperspektivnější cestu vidím snažit se s nimi rozumně domluvit. Alternativy jsou, ale vždy řádově stovky km daleko.
Obrázek
MG ZT CDTi @ 118 kW / 370 Nm - 2009-? :: 200.000 km @ Obrázek
Rover 25 18K4F / automat CVT - 2013-? :: 50.000 km @ Obrázek
Rover Mini Cooper - 2016-? :: 20.000 km @ Obrázek
Ex. Rover 620 SDi - 2004-2009 :: 100.000 km @ Obrázek

lajonel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lajonel » sob dub 09, 2011 0:41

Když to tak čtu, tak zlatá Praha, Mereda, Zakar, hranostaj, pežot :D Myslim, že tuhle kombinaci jentak nic nepřekoná....
(co se týče servisu) msm: car::

Keksin

Příspěvek od Keksin » sob dub 09, 2011 8:15

Jako 14 dní na opravu, to sakra hodně vzek:
Když jsem nechal dělat ramena (ne v DS), tak to bylo za dopoledne hotový.

Pokud se v servisu domluvím, že auto dovezu ráno, tak předpokládám, že na něm budou ještě ten den dělat. Pokud odpoledne, ta předpokládám, že začnou druhej den ráno.

Tommi_82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi_82 » sob dub 09, 2011 8:17

Když to tak čtu tak nejlepší je si dělat servis asi sám. Včera jsem za servis platil 2x0,5 litru ferneta(za pronájem zvedáku).
S pozdravem, kolenovrt obecný. :lol:
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

F.i.s.h.men

Příspěvek od F.i.s.h.men » sob dub 09, 2011 10:50

Tommi_82 píše:Když to tak čtu tak nejlepší je si dělat servis asi sám. Včera jsem za servis platil 2x0,5 litru ferneta(za pronájem zvedáku).
S pozdravem, kolenovrt obecný. :lol:

http://www.selfix.cz/o-nas/
ObrázekObrázek<<<---Klikni pro zvětšení
Rover 216GSi - zanedlouho transplantace motoru D16Z2 (na obrázku) + pár dalších oprav a úprav HOTOVO 31.7.2011

Tommi_82
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tommi_82 » sob dub 09, 2011 11:00

Jojo rozhodně dobrá věc. Tady u nás na venkově se to dělá ještě postaru(směnnej obchod, atd.) :D
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Welinka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Welinka » sob dub 09, 2011 11:13

Výborný odkaz Fishi.

Odpovědět