Pneu na naše krasavce :)
Re: Pneu na naše krasavce :)
no vidis, uz ani nevim co pisu ... koncim a jdu si radsi vyvetrat hlavu ...
MGF a vzpominka na 214Si
, ted uz jen ty vzpominky ...
ja som nedávno menil pneu za _Falken-Ohtsu ZIEX ZE-912 205/50 R16 87 V_ a aké súú? jednoducho úžasné.. mal som na ne odporúčania a oplatilo sa ich kúpiť, takže tak... 
Trochu to usměrním, RWD a zvlášť s motorem uprostřed má na pneu hodně jiné nároky a téměř nikdy se použitelné pneu neprotnou s FWD auty.
Pneu fungující na RWD fungují i na FWD, ale opačně to prostě málokdy platí. Co vyhoví, nebo výborně funguje na předokole, zadokola většinou nezchroupne...
Předesílám, že pro zjednodušení shánění pneu používám P i Z rozměr 195/50/15 a životnost s hlučností v mém hodnocení nehrají roli. Od pneu čekám maximální přilnavost, čitelnost, pozitivní vliv na řízení.
Žebříček pneu denní provoz se zásadním důrazem na chování na vodě :
1.Kleber Dynaxer DR
2-3.Kleber Hydraxer - auto s nima lehce plave - ovšem nevylučuju vliv nastavení geometrie.
2-3. Bridgestone Turanza ER300 - slabší na mokru.
4-nekonečno (už nikdy:-) Toyo proxes T?? - nic moc stabilita, adheze na suchu 75%, mokro 60%
4-nekonečno (už nikdy:-) Dunlop SP Sport ?? - hlavně asi kvůli stáří
Žebříček pneu pro blbnutí s důrazem na ahezi za sucha...
1. P - Toyo R1R, Z - Yokohama Parada Spec2
2. P - Bridgestone Turanza ER300, Z - Yokohama Parada Spec2
Pneu fungující na RWD fungují i na FWD, ale opačně to prostě málokdy platí. Co vyhoví, nebo výborně funguje na předokole, zadokola většinou nezchroupne...
Předesílám, že pro zjednodušení shánění pneu používám P i Z rozměr 195/50/15 a životnost s hlučností v mém hodnocení nehrají roli. Od pneu čekám maximální přilnavost, čitelnost, pozitivní vliv na řízení.
Žebříček pneu denní provoz se zásadním důrazem na chování na vodě :
1.Kleber Dynaxer DR
2-3.Kleber Hydraxer - auto s nima lehce plave - ovšem nevylučuju vliv nastavení geometrie.
2-3. Bridgestone Turanza ER300 - slabší na mokru.
4-nekonečno (už nikdy:-) Toyo proxes T?? - nic moc stabilita, adheze na suchu 75%, mokro 60%
4-nekonečno (už nikdy:-) Dunlop SP Sport ?? - hlavně asi kvůli stáří
Žebříček pneu pro blbnutí s důrazem na ahezi za sucha...
1. P - Toyo R1R, Z - Yokohama Parada Spec2
2. P - Bridgestone Turanza ER300, Z - Yokohama Parada Spec2
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
JJ. A teď, jaká je tvá zkušenost (nebo rozdíl 185+205 vs 195+195). Další věc, já 195 v TP nemám (snad ani nikdy nebyly). A protože často jezdím na Slovensko (jsou tam lepší cesty
), nechce se mi debatovat s PSR. No a TOYO R1R v 185 jsem nenašel. Sakra.Takže Bridgestone (to je 185+205 stejný dezén). Testy na suchu vypadají dobře, takže na blbnutí by asi šly. 
MGF 1.8 VVC; Jaguar S-type 4.2L; Rover 75 1.8/88 kW; Daimler X350 4.2L LWB SC; Jaguar XJS V12 5.3L Hess&Eisenhardt
Ja myslim, ze Bridgestony jsou dobra volba... nevim, jakou ma zkusenot Karel s nema na mokru a mozna ze na zadokolce je to fakt jina... ale Turanzy maji papirove mit na mokru dobre hodnoceni... Jinak ja ted dal kola na prezuti a po praci si je hezky vyzvednu 
.. Čaukí klucí po delší době tady
Byl jsem zabobřen , angličák umřelý , ale oba jsme obživli , já po slivovici od Zlína co dodala pozimního elánu a angličáku jsem musel sehnat jiný comp.. kdyby to nebyla milá hračka, tak už byl na díly...
ale k těm pneu .. mám super zkušenosti s good year excelence , měl jsem je na mondié 205 55 16 a super přilepený na silnici a co za sucha to samé na vodě.. prostě jsem nechápal fakt výborný i když jsem dosud good year nepreferoval .. ale stěmi excelence i stejný zkušenosti kámoš..
A v loni jsem obul 235 45 17 Dunlop sport max .. no úžasný to samé mrkni na web .. A o dvě třídy než co jsem měl chvíli i michelin
čus roman
Byl jsem zabobřen , angličák umřelý , ale oba jsme obživli , já po slivovici od Zlína co dodala pozimního elánu a angličáku jsem musel sehnat jiný comp.. kdyby to nebyla milá hračka, tak už byl na díly...
ale k těm pneu .. mám super zkušenosti s good year excelence , měl jsem je na mondié 205 55 16 a super přilepený na silnici a co za sucha to samé na vodě.. prostě jsem nechápal fakt výborný i když jsem dosud good year nepreferoval .. ale stěmi excelence i stejný zkušenosti kámoš..
A v loni jsem obul 235 45 17 Dunlop sport max .. no úžasný to samé mrkni na web .. A o dvě třídy než co jsem měl chvíli i michelin
čus roman
- Dendy
- Kontaktovat uživatele:
MGF 1,8 Trophy 160 and Range Rover l322 4,4 V8 Discovery L319 4,4 V8 ............
nerezové svody 4_2_1 Janspeead + tlumic TT/MK4, TrotB = 52mm, Sani GreenFilter
Powerflex ...nakoupeno ceka na montaz
http://moje.auto.cz/Dendy/stribrnak.html
Lidi o mě říkaji že jsem flegmatik......hm je mi to nejak jedno
Utržené sluchátko: 6088947sestsest
Taky jsem dal Falken Fk 452Zr,zatím maximální spokojenost.Určitě tišší než Potenzy.Miskjo píše:ja som nedávno menil pneu za _Falken-Ohtsu ZIEX ZE-912 205/50 R16 87 V_ a aké súú? jednoducho úžasné.. mal som na ne odporúčania a oplatilo sa ich kúpiť, takže tak...
R75 1.8T,MG ZR 160
R200 1.4i/prodáno/
R200 1.4i/prodáno/
hmm, tiež zaujímavá voľba
... Falken je všeobecne veľmi dobrá pneumatika.. a navyše tá moja má prívlastok: HIGH PERFORMANCE 
Z mého pohledu je to velmi orientační....už jen proto, že většina těch pneu se už nedělá.
Měl jsem Avon ZV3 a hodnotím je následovně:
-při nasazení dopředu bylo řízení jemné a přesné, přesto dobře tlumí nerovnosti - to se mi moc líbilo. Na limitu jsou čitelné, mají ho však o kus níž než Bridge ER300 nebo Hydraxery - za sucha. Na mokru je to nic moc.
- při nasazení dozadu bohužel auto velmi ztratilo stabilitu - za větrného počasí jsem měl problém udržet se v pruhu.
Dnes (leje jako z konve) jsem byl projet kombinaci P-Toyo R1R/Z- Yoko Parada 2,
Toya i za mokra dobré - vydrží hodně a začnou ujíždět postupně. Yoko drží obstojně, ale v zatáčkách bez varování ustřelí - je nutno opatrně.Nicméně v běžném provozu se to dá.
Měl jsem Avon ZV3 a hodnotím je následovně:
-při nasazení dopředu bylo řízení jemné a přesné, přesto dobře tlumí nerovnosti - to se mi moc líbilo. Na limitu jsou čitelné, mají ho však o kus níž než Bridge ER300 nebo Hydraxery - za sucha. Na mokru je to nic moc.
- při nasazení dozadu bohužel auto velmi ztratilo stabilitu - za větrného počasí jsem měl problém udržet se v pruhu.
Dnes (leje jako z konve) jsem byl projet kombinaci P-Toyo R1R/Z- Yoko Parada 2,
Toya i za mokra dobré - vydrží hodně a začnou ujíždět postupně. Yoko drží obstojně, ale v zatáčkách bez varování ustřelí - je nutno opatrně.Nicméně v běžném provozu se to dá.
MGF, Tourer, RR P38,R75, MGF Trophy, Rover 200 BRM, Rover 827 Coupe, 827 Sedan, Elise S1, XK8 , Škoda Felicia(60´), 1000(64) + 1100(67)MB, 110R(70,71,72,78,80), Garde(83), W353(67,73)...prostě mě to baví.
- Dendy
- Kontaktovat uživatele:
Ja az dojezdim soucasna Toyo T-1R Proxes 16" tak vyzkousim 205/45 R16 83 W Toyo Proxes R1R na doporuceni KDB (ale ta cena
) uvidime, zatim jsem mel na na zadku a na predku Goodyear F1 GS-D3 a byl jsem moc spokojen (a zadne 'dangerous' handling and instability....jsem nepozoroval ) akorad sehnat je v rozmerech na MGF 195/45 16 byl docela vopich
Hlavne na suchu (na mokru nejezdim) jsem mel pocit ze nejdou urvat ze silnice

MGF 1,8 Trophy 160 and Range Rover l322 4,4 V8 Discovery L319 4,4 V8 ............
JJ, jenže když se vrátím k předepsaným rozměrům, tak F1 prostě neseženu (jinak byly hodnoceny pro MGF jako nej nej gumy
)
S TOYO jak psal Karel, zkušenost na limitu nebyla nejlepší, ale možná to bylo trošku jiným typem, než máte vy.
Takže Bridgestone. Uvidim, co budu psát v létě.
Co se týká mého vyjetí, nevidím to růžově, Magda byla kdysi nabořená zepředu (naštěstí to nechytlo zbytek kastle), ale předek spravovali kouzelníci, takže po výměně rámu a plechu se zámkem, na kterém drží taky přední nárazník, se zjistilo, že budeme natahovat a zase jinde zkracovat
To celé bude tak v pondělí, potom vsadit zrepasovaný motor s rámem, nafoukat, a když všechno dobře půjde, tak do Mýta s ní přijedu, ale závodit nebudu, protože na motoru budu mít tak 200 km (cesta z HO do Mýta).
Pokud půjde všechno špatně, tak přijedu, ale s jiným angličákem.
S TOYO jak psal Karel, zkušenost na limitu nebyla nejlepší, ale možná to bylo trošku jiným typem, než máte vy.
Takže Bridgestone. Uvidim, co budu psát v létě.
Co se týká mého vyjetí, nevidím to růžově, Magda byla kdysi nabořená zepředu (naštěstí to nechytlo zbytek kastle), ale předek spravovali kouzelníci, takže po výměně rámu a plechu se zámkem, na kterém drží taky přední nárazník, se zjistilo, že budeme natahovat a zase jinde zkracovat
To celé bude tak v pondělí, potom vsadit zrepasovaný motor s rámem, nafoukat, a když všechno dobře půjde, tak do Mýta s ní přijedu, ale závodit nebudu, protože na motoru budu mít tak 200 km (cesta z HO do Mýta).
Pokud půjde všechno špatně, tak přijedu, ale s jiným angličákem.
MGF 1.8 VVC; Jaguar S-type 4.2L; Rover 75 1.8/88 kW; Daimler X350 4.2L LWB SC; Jaguar XJS V12 5.3L Hess&Eisenhardt
Romane,já vypátral ještě jedny zajímavé gumy v 15palcích,a to Avon zv5.Ja to letos neřeším,ale příští rok to bude na pořadu sezóny. Jsou to Britské kusy a nemusely by být nejhorší.
Jsem nas...n a doufám, že příští víkend nebude pršet, protože mi včera někdo ukradl z baráku druhou sadu kol s nově obutými Klébery...
Kdyby se někomu doma válely ty nejobyčejnější 15" kola na F, mám zájem.
K...y jedny ( pravděpodobně ukrajinský)
Kdyby se někomu doma válely ty nejobyčejnější 15" kola na F, mám zájem.
K...y jedny ( pravděpodobně ukrajinský)
Romane....pořád mám ještě tu krásnou, nebouranou, vystrojenou kastli v zářivém odstínu Trophy yelow....