Po vyčištění karburátorů, výměně oleje, filtru a svíček běží jak švýcarské hodinky. (Přeháním, nějaké ladění by ještě potřeboval) Ale žije.
Tak jsem udělal ještě brzdy, repas hlavního válce, nové gumičky v předních brzdičích, nové destičky a nová prasátka dozadu.
A teď když auto jezdí, je mi líto ho nezachovat v originálním původním stavu. Vlastně mu toho moc nechybí. Něco málo vyvařit, vyměnit ty nabourané dveře a trochu přeleštit. Rozhýbat el. okna, zámky, nějakou tu elektriku, vyčistit interiér…. Viděl bych to spíš jako auto s patinou než z toho dělat leštěnku.
Ale protože už těch snů a toho co chci zrenovovat mam moc, a tady mi přeci jen chybí ten výkon a zvuk V8, hledám pro 2000 adoptivní rodinu, která by se o něj postarala. Jede příjemně a na kochací výlety po okreskách ten 100 koňový motor bohatě stačí. Je to prý povedený a spolehlivý motor od Laylandu a v oturbené variantě se dával do Montega nebo Maestra.
Záměrně to nedávám do inzerce, protože bych rád, aby se ten příběh dál mohl tady psát

https://photos.app.goo.gl/YBsjj2eticgD5b566