montaz autoradia

Libor
Příspěvky: 89
Registrován: pát říj 19, 2007 11:41
Bydliště: slovakia--Prievidza

montaz autoradia

Příspěvek od Libor » ned led 22, 2012 12:50

Zdravím vás všetkých.Kto by mi vedel poradit nejaky postup ako vybrat autoradio zo 600vky.Kupil som nové chcel by som si ho vymenit a neviem ako vybeiem to povodné.Potreboval by som aj tip iso konektoru na radio v roveriku 600.Viem ze by bolo najlepsie to dat spravit niekomu kto sa v tom vyzna,ale rad by som to este skusil pred tym ja,vzdy ma to tesí ked sa niečo naučím a urobím vlastnymi silami.Za kazdu radu dakujem,s pozdravom Libor

Uživatelský avatar
roverix
Příspěvky: 2998
Registrován: sob led 31, 2009 19:30
Bydliště: Ublo, taková díra u Vizovic 75rover@seznam.cz tel. 604464504

Re: montaz autoradia

Příspěvek od roverix » ned led 22, 2012 13:34

mysli si, že je to hlavolam a vytáhneš to. Zpravidla se musí sundat rámček a hledej otvory, kterými vycvakneš háčky. Bývají 3až 6 cm hluboko
Britská auta v minulosti: Ford Cortina 1200 3x / Austin Maestro 1.3 / Maestro 1.6 / Rover 213s / Rover 75 1.8 Současný vozový park: Rover75 2.5 manual. Rover75 2.5 automat Rover45 IDT Rover25 1.4 TEL. 604464504

Libor
Příspěvky: 89
Registrován: pát říj 19, 2007 11:41
Bydliště: slovakia--Prievidza

Re: montaz autoradia

Příspěvek od Libor » ned led 22, 2012 15:11

No bude to asi poriadny hlavolam

Uživatelský avatar
seba
Příspěvky: 1309
Registrován: sob říj 04, 2008 9:02
Kontaktovat uživatele:

Re: montaz autoradia

Příspěvek od seba » ned led 22, 2012 16:03

No tak vem si dráty treba ze staryho kola a nastrkej je do tech direk a pak uz to vyndáš. A konektor co je original na Roveru je tenhle: Obrázek
Miluji Rover Club. T16 turbo power.

Libor
Příspěvky: 89
Registrován: pát říj 19, 2007 11:41
Bydliště: slovakia--Prievidza

Re: montaz autoradia

Příspěvek od Libor » pon led 23, 2012 7:06

Diky moc toto som potreboval,ten konektor ako vyzera,seba diky vzdy si dobre poradil.

Uživatelský avatar
seba
Příspěvky: 1309
Registrován: sob říj 04, 2008 9:02
Kontaktovat uživatele:

Re: montaz autoradia

Příspěvek od seba » úte led 24, 2012 20:51

Nemáš vůbec zač mir:
Miluji Rover Club. T16 turbo power.

Libor
Příspěvky: 89
Registrován: pát říj 19, 2007 11:41
Bydliště: slovakia--Prievidza

Re: montaz autoradia

Příspěvek od Libor » pát led 27, 2012 17:00

Tak radio som vybral celkom rychlo,bolo tam sony radio cize iny typ konektoru,cize bola redukcia do iso konektoru a na nej konektor do sony radia,jeden vodič tam bol privedený zvlast a na redukcii iso konektoru bol odpojeny vodic trvaleho napajania.Chcem sa opytat ako to je z elektrickou antenou,lebo na novom autoradii nieje v scheme zapojený kolik na antenu v isokonektore ale je vyvedeny oranzovy kablik.Bolo to nejak divne poprepajane a kopec izolačky,hm.Takze bude stacit zapojit iso konektor a ten oranzovy z utoradia napojit za iso konektor na ten vodic co ide na napajanie anteny?? Nebude stale antena vysunuta ked je v iso konektore aj trvale napajanie autoradia?

Uživatelský avatar
seba
Příspěvky: 1309
Registrován: sob říj 04, 2008 9:02
Kontaktovat uživatele:

Re: montaz autoradia

Příspěvek od seba » pát led 27, 2012 21:30

Obrázek


Konektor Pin Popis
A 1 ztišení rádia při telefonování
A 2
A 3
A 4 +12V trvalých (pez pojistku na akumulátor)
A 5 ovládání elekticky výsuvné antény
A 6 regulace podsvícení autorádia
A 7 +12V spínaných přes klíček zapalování
A 8 zem, kostra
B 1 pravý zadní reproduktor +
B 2 pravý zadní reproduktor -
B 3 pravý přední reproduktor +
B 4 pravý přední reproduktor -
B 5 levý přední reproduktor +
B 6 levý přední reproduktor -
B 7 levý zadní reproduktor +
B 8 levý zadní reproduktor -

A1 někdy bývá vstup pro ovládání hlasitosti podle rychlosti (SCV-speed controlled volume) a Phone MUTE bývá spíš na A2, ale záleží na výrobci, také někdy bývá vzájemně prohozeno A4 a A7. Před připojením je potřeba tuto skutečnost zkontrolovat dle dokumentace dodané výrobcem.
Miluji Rover Club. T16 turbo power.

Uživatelský avatar
seba
Příspěvky: 1309
Registrován: sob říj 04, 2008 9:02
Kontaktovat uživatele:

Re: montaz autoradia

Příspěvek od seba » pát led 27, 2012 21:41

Takže zapojis ISO do redukce. Koukneš kterej kabel vede z redukce od pinu A 5 od ISO konektoru. Ten třeba uštípneš a propojíš s tim oranžovym kabelem z radia.Ale určitě štípej až za redukcí ne ten origo před ISO v autě. Co si pamatuju tak yb o mělo bejt ok, protože i když je trvale napajenej tak jestli sem to spravne pochopil ten obvod prerusuje a spina elektronika radia..Takže když to napojíš na PIN A 5 tak to bude ok.

jinak já mam radio SONY X-plod a mam tam tu redukci taky.Do konce ta moje redukce měla z konektoru A5 2 kabely, jeden do radia a druhej vedl do pruhlednyho pouzdra na pojistku.NA to by se asi měl správně přez pojistku natáhnout ten oranžovej z radia.
Miluji Rover Club. T16 turbo power.

Libor
Příspěvky: 89
Registrován: pát říj 19, 2007 11:41
Bydliště: slovakia--Prievidza

Re: montaz autoradia

Příspěvek od Libor » sob led 28, 2012 7:01

Aj som myslel ze musim odstipnut ten jeden kabel ale,ja mam na autoradiu uz koncovku ktora ide priamo do konektora v aute,takze redukciu nepotrebujem,takze budem musiet odstipnut kabel na pin č 5 pred iso konektoru auta a napojit oranzovy z radia,mozem to tak urobit? Alebo musim dat predsa len redukciu a tam to precvaknut a prepojit?A este co som mal redukciu na sony tak tam bol odcvaknuty kabel na pin č 4-trvale napajanie a bol tam privedeny vodic samostatne na redukciu iso konektoru do sony radia,ten kabel by som vlastne mohol zrusit ked v iso kenektore auta je 4 zapojena a na konektore radia tiez pisu 4 trvaleho napajania,len neviem preco tam tahali novy vodic ked na zvezku kablov do iso konektora auta je pin č 4 zapojeny ved stacilo prehodit kabel na iso sony. Mohol by som pouzit vlastne staru redukciu a vymenit iba konektor miesto sony na samicu iso napajania a iso reprakov napojit priamo z auta ze?

Libor
Příspěvky: 89
Registrován: pát říj 19, 2007 11:41
Bydliště: slovakia--Prievidza

Re: montaz autoradia

Příspěvek od Libor » sob led 28, 2012 7:16

alebo na napadlo dat dole kryt autoradia a vtiahnut dnu ten oranzovy kabel a pripajkovat ho na pin cislo 5,to by bolo asi najvhodnejsie či??

Uživatelský avatar
seba
Příspěvky: 1309
Registrován: sob říj 04, 2008 9:02
Kontaktovat uživatele:

Re: montaz autoradia

Příspěvek od seba » sob led 28, 2012 16:24

Tak to bylo asi kuli tomu abys moh radio zapnout i když nemáš klíčky v zapalování.Origo to mám tak že když dam klíček do zákl polohy tak rádio je vypnuté.Otočím o jednu nebo 2 nebo kontrolky, tet nevim presne jak jsou ty polohy a rádiu se rozsvítí displei....On to bylo asi udělaný že můžeš poslouchat i bez klíčku.

A zkoušel jsi to tam dát rovnou jen ty ISO A+B ?To anténa nefunguje?
Miluji Rover Club. T16 turbo power.

Libor
Příspěvky: 89
Registrován: pát říj 19, 2007 11:41
Bydliště: slovakia--Prievidza

Re: montaz autoradia

Příspěvek od Libor » sob led 28, 2012 18:27

este som nemal cas bo som prisiel zo sichty a uz bola tma iba som si premeral iso konektor v aute a napajanie trvale tam je aj napajanie po zapalovani ukazuje 12v,takze ten pridany vodič budem rusit,v tom uz mam jasno,ale potrebujem vediet ci mozem odcvaknut ten kabel na antenu pred iso konektorom auta,dal by som tam dutinku do toho pin z kabla anteny radia a dam to do buzirky,podla mna to nemoze z elektrickeho hladiska vadit,aspon nemusim zhanat novy konektor koly tomu aby som napojil antenu

Libor
Příspěvky: 89
Registrován: pát říj 19, 2007 11:41
Bydliště: slovakia--Prievidza

Re: montaz autoradia

Příspěvek od Libor » sob led 28, 2012 18:33

ano ten pridany kabel bol koly tomu aby sa mohlo radio pocuvat aj bez kluca,ale tak to neslo lebo na radii sony bol jumper na prepnutie aby sa pustalo radio iba cez kluc v zapalovani,taketo moznosti su na niektorych autoradiach,asi to bolo na obycajnu antenu nie elektricku,takze si to predchodca prejumproval ale ta moznost tam bola. No a co sa tyka mojho noveho radia tam neni pin 5 na antenu zapojeny,cize to musim riesit odpojenim kabla a pripojenim toho oranzoveho z radia,

Uživatelský avatar
seba
Příspěvky: 1309
Registrován: sob říj 04, 2008 9:02
Kontaktovat uživatele:

Re: montaz autoradia

Příspěvek od seba » sob led 28, 2012 19:15

Libor píše:este som nemal cas bo som prisiel zo sichty a uz bola tma iba som si premeral iso konektor v aute a napajanie trvale tam je aj napajanie po zapalovani ukazuje 12v,takze ten pridany vodič budem rusit,v tom uz mam jasno,ale potrebujem vediet ci mozem odcvaknut ten kabel na antenu pred iso konektorom auta,dal by som tam dutinku do toho pin z kabla anteny radia a dam to do buzirky,podla mna to nemoze z elektrickeho hladiska vadit,aspon nemusim zhanat novy konektor koly tomu aby som napojil antenu
V tom případě bych to tak udělal taky, ale nejdřív bych zkusil zapojit oba ISO a zkusil jestli antena nebude fungovat abys zbytečně nekuchal original konektory.
Miluji Rover Club. T16 turbo power.

Odpovědět